Menü

Esküvői dekoráció házilag

Mindenki tudja, hogy az esküvő szervezése rettentő stresszes és aggodalmakkal teli feladat. A kiadásokról nem is beszélve. A dekoráció, az ötletelés, kompromisszumkötés, és ha valami nem úgy jön össze, akkor megoldó készségen múlik. Persze van, aki szakemberre bízza a lebonyolítást. Ha nem sajnáljuk rá a plusz kiadást és nincsenek megszorítások, akkor nagy tehertől szabadíthat meg, azonban, ha nincs rá keretünk, akkor a mi kreativitásunkon múlik a dolog.

Mi nagyon gyorsan döntöttük el, hogy összeházasodunk. 1 hónap alatt leszerveztük az esküvőt, és mivel nem volt rá nagy keretünk, így mindent mi csináltunk. Csak a szűk család volt hivatalos az eseményre, de így is 30 főben álltunk meg. Az ebéd helyszíne édesanyámék háza volt. Az asztalokat és székeket a család rakta össze, a ház feldíszítését pedig anya és én végeztük.

A mennyasszonyi csokor kézzel készített vászonszalag rózsákból és csillogó kövekből állt. Mindent a városunkban található kisboltokból szereztünk be, ugyanis, hobbibolt vagy kreatív bolt itt nem található. A fiúk kitűzője ugyan ezzel a technikával készült. Emellett pedig a tortára is, a mi általunk készített vászon virágok kerültek, így csak egy sima tortát kellett kifizetni, ami jóval kevesebbe került, mintha díszítéssel kértük volna. Természetesen a virágokat a megbeszéltek szerint felrakta a tortára a cukrász.

Az asztalra sima fehér terítő került, középre pedig a színben passzoló organza futó. A szalvétagyűrűket is magunk készítettük csipkés szalagból, rá pedig szintén kis rózsa került. Az asztaldíszeken sokat gondolkodtunk és több verzió is felmerült, de végül befőttesüvegeket díszítettünk fel, amibe pedig egy-egy piros gyertyát helyeztünk. A helységet lufikkal, és lógó pompom virágokkal tettük színesebbé. Azt említenem sem kell, hogy a rengeteg vászon rózsa készítése az utolsó pillanatig zajlott.

Az asztaldísz végtelen formában elkészíthető. Gondolkodjunk akár kicsiben, egy-egy virágszálban, gyertyákban, különböző formájú és méretű üvegekben. Az ültető kártya és az ültetési rend is készülhet, papírra, csipeszekkel felfogatva, madzaggal, vagy üveg felületen egy filccel. Jó barátunk lehet a színes papír dekor. Egyszerű papírvirágok felhasználhatóak akár virágfalhoz, székszoknya helyett, de akár önálló dekorációként is. Emellett még remek ötletek születnek habvirágokból. A lampion vagy pompom díszek pedig a mennyezetet tehetik érdekesebbé és ezzel nem is kell sokat bajlódnunk. Mindezek mellett gyöngyökből, színes szalagokból, zsinórokból mesebeli díszítést varázsolhatunk. Ezek mellé természetesen társulnia kell egy kis kézügyességnek és rengeteg türelemnek.

Fontos megemlíteni, hogy ha minden díszletet mi szeretnénk készíteni a jeles napra, akkor jó, ha van olyan személy, aki besegít ezek elkészítésében, mert a legegyszerűbb dekorációhoz is rengeteg időt vesz igénybe, hiszen nem csak egy pár darabot kell gyártani. Mivel kézzel készül, a kinézetükben az egyes alkotások eltérhetnek egymástól. Habár sokat lehet spórolni így, de arra fel kell készülni, hogy a sok kis apróság is összeadva soknak tűnhet. Ha pedig megtaláltuk a megfelelő színt, inkább vegyünk egy kicsit többet mindenből, mivel megeshet, hogy a pótlásnál már ugyan olyan árnyalatot nem kapunk.

Összefoglalva megállapíthatjuk, hogy ha mi készítjük a dekorációkat, akkor sokkal egyedibbé válik az ünnepség, és jobban kötődünk majd a helyszínhez. Nem mellesleg elmesélhetjük, majd az unokáknak, hogy amit a fényképeken látnak és olyan szépnek és érdekesnek találnak, az nekünk nem kevés fáradságba került. Illetve egészen biztos, hogy családi történetek is születnek egy-egy bakiból.

Nagyné KohajdaWentholin Loretta

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.