Menü

Gyulladáscsökkentés természetesen? Itt van hozzá a 7 legjobb tápanyag!

A gyulladás természetes védekező mechanizmus a szervezet részéről. Az összetett reakció célja, hogy megőrizze a test épségét a betolakodótól. A probléma akkor kezdődik, amikor ezek a gyulladások alacsonyabb intenzitással ugyan, de állandósulnak.

Mára már bebizonyosodott, hogy a krónikus gyulladások a civilizációs betegségek (2-es típusú cukorbetegség, szívbetegségek, pajzsmirigy betegségek) fő kiváltó okai között szerepelnek. Tudd meg, mit tehetsz ellenük!

Omega3 zsírsavak

Az EPA és DHA zsírsavak hozzájárulnak a krónikus gyulladások csökkentéséhez, különösen hasznosak bélgyulladások kezeléséhez, IBS, bőrgyulladások, ízületi gyulladás, diabéteszesek gyulladásai esetén.

Bromelain enzim

Az ananász szárából kivont bromelain enzim gyulladás gátlóként hasznos kiegészítő az ízületi gyulladások kezelésében. Gyulladás gátló és a vérlemezkék összetapadását akadályozó hatása miatt sérülések és műtétek utáni ödémák kezelésére is gyakran alkalmazzák.

Kurkuma

A kurkuminoidok az egész testben javítják a sejtkommunikációt; gátolják és csökkentik is a gyulladást. Kiegészítő tápanyag lehet olyan mozgás-és emésztőszervi gyulladások esetén, mint porckopás, íngyulladás, hátfájás, lumbago, isiáz, fibromyalgia, de vastagbélgyulladás esetén is bevethetjük. Megoldás azok számára is, akik allergiásak a NSAID-okra, a nem szteroid gyulladáscsökkentőkre.

Fekete köménymag olaj

A fekete köménymag olaja az egyik legrégebb óta ismert, és az egyik legerősebb természetes gyulladáscsökkentő, köszönhetően timokinon nevű vegyületének. Mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazhatjuk.

Propolisz

A méhek a propoliszt a kaptár védelmére és fertőtlenítésére használják. Ezt a hatást ugyanúgy mi emberek is élvezhetjük. Gyulladáscsökkentő hatása miatt kifejezetten hasznos kiegészítő belső gyulladások (prosztata-, fültőmirigy-, gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás) esetén.

C-vitamin

A C-vitamin, ez az élethez nélkülözhetetlen antioxidáns, és gyulladáscsökkentő tápanyaként is megkerülhetetlen.

Asztaxantin

Ez az antioxidáns eredményesen gátolja a gyulladásokat, többet között a szív-és érrendszer, az agy és az ízületek gyulladásait.

Szelén

A szelén részt vesz testünkben a prosztaglandinok termelésében, amelyek kontrollálják a gyulladásokat. A szelén támogatja az ízületeket és enyhítheti a reumás ízületi gyulladást.

Amikor gyulladás alakul ki a szervezetben, akkor testünk védekezik a behatoló kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. Ez alapvetően elősegíti az öngyógyulást, ugyanis kismértékű gyulladás a szervezetben még semmilyen veszélyt, egészségügyi kockázatot nem jelent.

A baj akkor kezdődik, amikor a CRP folyamatosan, hosszú időn keresztül magas értéket mutat, mert ez azt jelzi, hogy a gyulladás magas szintű, ami viszont már komoly betegségek kialakulásához is vezethet.

A kókusz ezért egészséges

A kókuszfogyasztás támogatja az immunrendszert, a gyümölcs húsa vírus- és baktériumölő hatású, és segít elpusztítani a parazitákat is. Éppen ezért akár kókuszreszelék, akár kókusztej, akár kókuszolaj formájában fogyasztjuk, nagyon jót teszünk vele a szervezetünknek: segíthet megküzdeni a náthával , az influenzával , a húgyúti fertőzésekkel és a herpesszel is.

Medvehagyma szez-ON

Tavasz, zöldellő erdő, kezd életre kelni a természet, ennek egyik hírnöke a medvehagyma, ami egy egészséges és szuper finom növény.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

A legjobb reggelik a stabil vércukorszinthez

Az egészséges étrend egyik legmeghatározóbb része a reggeli, mely nemcsak a nap egyik legfontosabb étkezése, hanem a stabil vércukorszint fenntartásának kulcsa is, különösen azoknak, akik cukorbetegséggel vagy vércukorproblémákkal küzdenek.

A Salvus gyógyvíz jótékony hatásai és felhasználási alternatívái

Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú gyógyvíz, amely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik és Bükkszéken kerül kitermelésre 540 méter mélyről. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi nem csak hazánkban, hanem európai viszonylatban is.