Menü

Gyulladáscsökkentés természetesen? Itt van hozzá a 7 legjobb tápanyag!

A gyulladás természetes védekező mechanizmus a szervezet részéről. Az összetett reakció célja, hogy megőrizze a test épségét a betolakodótól. A probléma akkor kezdődik, amikor ezek a gyulladások alacsonyabb intenzitással ugyan, de állandósulnak.

Mára már bebizonyosodott, hogy a krónikus gyulladások a civilizációs betegségek (2-es típusú cukorbetegség, szívbetegségek, pajzsmirigy betegségek) fő kiváltó okai között szerepelnek. Tudd meg, mit tehetsz ellenük!

Omega3 zsírsavak

Az EPA és DHA zsírsavak hozzájárulnak a krónikus gyulladások csökkentéséhez, különösen hasznosak bélgyulladások kezeléséhez, IBS, bőrgyulladások, ízületi gyulladás, diabéteszesek gyulladásai esetén.

Bromelain enzim

Az ananász szárából kivont bromelain enzim gyulladás gátlóként hasznos kiegészítő az ízületi gyulladások kezelésében. Gyulladás gátló és a vérlemezkék összetapadását akadályozó hatása miatt sérülések és műtétek utáni ödémák kezelésére is gyakran alkalmazzák.

Kurkuma

A kurkuminoidok az egész testben javítják a sejtkommunikációt; gátolják és csökkentik is a gyulladást. Kiegészítő tápanyag lehet olyan mozgás-és emésztőszervi gyulladások esetén, mint porckopás, íngyulladás, hátfájás, lumbago, isiáz, fibromyalgia, de vastagbélgyulladás esetén is bevethetjük. Megoldás azok számára is, akik allergiásak a NSAID-okra, a nem szteroid gyulladáscsökkentőkre.

Fekete köménymag olaj

A fekete köménymag olaja az egyik legrégebb óta ismert, és az egyik legerősebb természetes gyulladáscsökkentő, köszönhetően timokinon nevű vegyületének. Mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazhatjuk.

Propolisz

A méhek a propoliszt a kaptár védelmére és fertőtlenítésére használják. Ezt a hatást ugyanúgy mi emberek is élvezhetjük. Gyulladáscsökkentő hatása miatt kifejezetten hasznos kiegészítő belső gyulladások (prosztata-, fültőmirigy-, gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás) esetén.

C-vitamin

A C-vitamin, ez az élethez nélkülözhetetlen antioxidáns, és gyulladáscsökkentő tápanyaként is megkerülhetetlen.

Asztaxantin

Ez az antioxidáns eredményesen gátolja a gyulladásokat, többet között a szív-és érrendszer, az agy és az ízületek gyulladásait.

Szelén

A szelén részt vesz testünkben a prosztaglandinok termelésében, amelyek kontrollálják a gyulladásokat. A szelén támogatja az ízületeket és enyhítheti a reumás ízületi gyulladást.

Amikor gyulladás alakul ki a szervezetben, akkor testünk védekezik a behatoló kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. Ez alapvetően elősegíti az öngyógyulást, ugyanis kismértékű gyulladás a szervezetben még semmilyen veszélyt, egészségügyi kockázatot nem jelent.

A baj akkor kezdődik, amikor a CRP folyamatosan, hosszú időn keresztül magas értéket mutat, mert ez azt jelzi, hogy a gyulladás magas szintű, ami viszont már komoly betegségek kialakulásához is vezethet.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!