Menü

Egyszerű szokások, amelyek boldogabbá tesznek

A rohanó hétköznapok során gondolsz-e arra, milyen apróságok tesznek boldogabbá? A sok-sok megoldandó feladat mellett szakítasz rá időt, hogy átgondold, mi az, amiért hálás lehetsz, és esetleg apró szokásokat vezess be magad vagy a családod számára, amelyek nap mint nap boldogabbá tehetnek? Ebben a cikkünkben adunk néhány ötletet.

Sokan nem tudjuk, mit szeretnénk az élettől. Hol szeretnénk dolgozni, egyáltalán mivel szeretnénk foglalkozni, szeretnénk-e családot vagy sem. Egy valami azonban mindannyiunkban közös: szeretnénk boldogok lenni. A boldogság aktív megélése viszont legtöbbször mindössze egy-egy pillanat, nem egy folyamatosan jelenlévő érzés, éppen ezért olyan megbecsülendő. Sokat tehetünk azért, hogy ez az érzés minél gyakrabban megjelenjen.

Ha szeretsz a testeddel foglalkozni, az alábbi ötletek neked valóak:

Táncolj! Vagy csak ugrálj zenére!
Gyakorolj különböző stressz felszabadító jóga pózokat!
Csukd be a szemed, és végy három mély lélegzetet!
Tégy egy sétát!
Eddz!
Válassz tápláló ételeket!
Mosolyogj! Akkor is, ha először kissé erőltetni kell. Rövidesen sokkal jobban fog menni.

Ha úgy érzed, valamit elintézettnek szeretnél tekinteni:

Tervezd meg a következő hetedet!
Szelektálj ki 5 dolgot a lakásodból!
Tégy rendet az egyik sarokban!
Takaríts ki egy helyiséget!
Írj! Csak írd, írd és írd, ami csak eszedbe jut!

Hasznos reggeli szokások:

Nyújts!
Koffeinfogyasztás előtt igyál meg egy pohár vizet!
Meditálj!
Írj le pár sort, miért vagy hálás!

A megnyugtató környezetért:

Gyújts néhány gyertyát a lakásban!
Párologtass illóolajat!
Kapcsolj meleg, megnyugtató fényeket!
Gondoskodj a növényeidről, gyönyörködj az asztalodon lévő virágcsokorban! Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a virágillat rendszeres észlelése háromszorosára növeli a boldogságérzetet.
Kapcsolj megnyugtató zenét!

Foglalkozz valamivel, amit szeretsz:

Olvass egy regényt!
Süss vagy főzz!
Színezz!
Tölts néhány percet tanulással!
Kertészkedj!
Nézz át egy régi fotóalbumot!

Az egyik legjobb szokás, amit be lehet iktatni: az alvás! A kielégítő minőségű és mennyiségű alvás nagymértékben hozzájárul az általános boldogságérzetünkhöz, illetve a jólétünkhöz. A testünk egészségesebb lesz, hiszen hatékonyabban funkcionál, így a lelkünk is kiegyensúlyozottabb.

Viselj világos színeket! Főleg a sárgáról mutatták ki, hogy a boldog emberek egyik kedvenc viselt színe. Dobd fel vele a hangulatodat!

Tölts minél több időt a szabadban! Bármennyire is kényelmes otthon, az ember még mindig egy természeti lény, feltölti a napsütés és a természettel való kapcsolódás.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.