Menü

Banánkúra – a legegyszerűbb diéta

A tökéletes alak eléréséhez már mindenféle diétákat, fogyókúrákat találnak ki, de most itt a legújabb, a banánkúra, melyről azt mondják, hogy gyorsan és minden különösebb megerőltetés nélkül lehet fogyni.

Egy-két évvel ezelőtt Japánban bombasikerrel robbant be a banándiéta. Úgy említik, hogy egyszerű és nagyszerű. A japánok sok mindenben élen járnak, pontosan igaz ez a sztárdiétákra és néha furcsa étkezési szokásaikra is.

Na, de nézzük, miért is olyan jó nekünk ez a banán. Titka a banán tápanyag tartalmában és a benne található anyagokban rejlik. Mint tudjuk, a banánban rengeteg keményítő található, aminek olyan jótékony hatása van szervezetünkre, hogy növeli zsírégető képességét és nem engedi sok szénhidrát felszívódását. Enzimjei fokozzák az anyagcserét, A- és E-vitamin tartalma segíti a sejtek fiatalon tartását, B6-vitamin izomépítésben segédkezik, a C-vitamin tartalma nem csak immunerősítő, hanem a zsírégetésben is jeleskedik.

Ne felejtsük el, hogy káliumtartalma sem alacsony, ez pedig hasznunkra lesz a vérnyomás helyes szinten tartásában, szabályozza vízháztartást és a rostok koleszterinszintjét. Itt még nincs vége, triptofán tartama hangulatjavító és fáradtságűző hatású. A banán segít továbbá a memória szinten tartásában, magnézium és B6-vitamin tartama pedig stresszoldók.

A diéta úgy néz ki, hogy minden reggelt két darab banánnal és egy pohárnyi szobahőmérsékletű vízzel kell indítani. A reggelenkénti két banán fedezi a napi B6-vitamin szükséglet felét, a C-vitamin szükséglet 40%-át, és a káliumszükséglet egynegyedét. Amint ezen túl vagyunk, egész nap azt ehetünk, amit akarunk, egy dolgot kivéve, az pedig az édesség. Javaslatként említik, hogy vacsorázni illik este nyolc óra előtt, mellőzni kell az alkoholfogyasztást, és mindemellett elengedhetetlen az elegendő és pihentető alvás is. A leutóbbi azért fontos, mert a test ilyenkor megpihen, feldolgozza a napközben bevitt táplálékot, és beépíti, amire szüksége van.

A tejet és a kávét is el kell engednünk, kizárólag vizet fogyaszthatunk minden étkezéshez, köztes időben pedig zöldteát illendő kortyolni, a napi folyadékfogyasztásra különösen oda kell figyelni. A diétát két hétig kell tartani, utána visszatérhetünk a megszokott napi étkezéshez, majd egy hónap után újrakezdhetjük, ha eredményesnek találtuk. Sajnos vannak, akik nem élhetnek ezzel a szuper diéta adta lehetőségekkel, ők pedig a várandósok, az emésztőszervrendszeri betegségekben szenvedők, a daganatos betegek, a szoptató anyukák, és a tinik sem.

A lényeg a lényegben, hogy a banán egy szuperélelmiszer, amivel nem csak szuper diétát tarthatunk, hanem rengeteget tehetünk az testi és lelki egészségünkért. A könnyen tartható szabályozott táplálkozás elolvasztja a zsírpárnákat és segít elménknek jól működni.

Kortizolszint - ha magas, ezt tudnod kell

Sokszor nem tudjuk, hogy kimerültségünk, tartós hízásunk minek köszönhető, de érdemes utánajárni, hogy nem e egy hormon az oka, amit kortizolnak hívnak.

Tériszonnyal élni

A fóbiák olyan félelmi zavarok, amelyek bizonyos helyzetekhez vagy tárgyakhoz kötődnek. A tériszony a specifikus fóbiák közé tartozik. Hogyan is alakul ki a tériszony, és mit lehet ellene tenni? Mit jelent az agorafóbia és mit az akrofóbia

A Salvus gyógyvíz jótékony hatásai és felhasználási alternatívái

Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú gyógyvíz, amely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik és Bükkszéken kerül kitermelésre 540 méter mélyről. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi nem csak hazánkban, hanem európai viszonylatban is.

Misophonia – amikor minden hang zavaró

Ismerjük az érzést, amikor nem bírjuk elviselni a minket körülvevő zajokat, de ez általában akkor fordul elő, ha fáradtak vagyunk, nehezen koncentrálunk, de van olyan, amikor a nap minden percében elviselhetetlenek a zajok.

Szemölcs kezelése

Felmerül a kérdés, hogy amennyiben nem fáj és nem látványos helyen van, miért szükséges eltávolítani a szemölcsöt. A válasz egyszerű: mert fertőz. A környező bőrfelületre rendkívül könnyen átterjed, de emberek között is gyakori a vírus átadása. Ilyen például az úgynevezett uszodaszemölcs, melyért egy vírus felelős, és apró, főleg végtagokon jelentkező szemölcsöket okoz.