Menü

A fekete tea csökkenti a vérnyomást?

Jelentős vérnyomáscsökkenésre azért ne számítson az, aki fekete teát fogyaszt, mindenesetre már az is meglepő lehet, hogy a tea nem emeli a vérnyomást. Hiszen a tea koffeint tartalmaz, amely közismerten élénkítő, vérnyomásemelő hatással bír.

Egy metaanalízis, amelyben 11 korábbi klinikai vizsgálat eredményeit elemezték újra, megállapította, hogy napi 4-5 csésze tea tartós (1-6 hónapon keresztüli) fogyasztása nagyon mérsékelten ugyan (1-2 Hgmm-rel), de csökkenti a vérnyomást. A hatás jelentősebb volt azoknál akinek a vizsgálat kezdetén magasabb volt a vérnyomása. Ez részben magyarázatot adhat arra a korábbi megfigyelésre, amely szerint a rendszeres teafogyasztás mérsékelheti a szív-érrendszeri betegségek, például az agyvérzés kockázatát.

A jelenség magyarázata az lehet, hogy a tea jóval több, mint egy koffeintartalmú ital A benne található polifenolos vegyületek érfalra kifejtett kedvező hatása hosszú távon eredményezheti a vérnyomáscsökkentésben mérhető hatást. Egy tökéletes csésze tea mindig meg fog mosolyogtatni és meg fog nyugtatni.A lista elolvasása után most már nyilvánvalónak kell lennie, hogy miért rendkívül hasznos a testnek és az elmének a fekete tea fogyasztása.

1. Gazdag antioxidánsokban

Biztosan hallottál már arról, hogy az antioxidánsok mennyire fontosak a szervezetünknek. Van egy jó hírem, a fekete tea bővelkedik bennük. A teában lévő antioxidánsok megvédik a DNS-ed az alkohol, cigaretta vagy egyéb mérgező anyagok okozta károsodásoktól és különbözőek, mint például a gyümölcsökben vagy a zöldségekben megtalálható antioxidáns típus.

2. Megvédi a szívedet

Tudtad, hogy a tea fogyasztása csökkenti a stroke-nak az esélyét? Kutatások bizonyítják, hogy napi 3 csésze fekete vagy zöld tea 21%-al csökkentheti a stroke esélyét azokhoz képest, akik csak napi egy csésze teát fogyasztanak.

3. Javítja a fogaid higiéniáját

A fekete teában lévő polifenolok megölik a szádban lévő baktériumokat és gátolják a bakteriális enzimek növekedését. Emellett a leheletedet is kellemessé teszi, semlegesíti a kellemetlen szagokat. A benne lévő fluroid segít a fogaid egészségének a megőrzésében.

4. A fekete tea energiát ad

Biztosan tudsz róla, hogy a koffein csodát tesz az agyaddal és az energia szinteddel. A fekete tea bővelkedik koffeinből és egy hatalmas energia löketet tud adni úgy, hogy nem stimulálja túl az ember szívét, ezért nem fogod azt érezni, hogy nagyon kellemetlenül erősen ver a szíved, mint azt néhány kávétól néha lehet érezni. A fekete tea koffeintartalma magas és a benne lévő koffein még a fejfájásodat is el tudja mulasztani.

Testedzés segítséggel: vitaminok, protein, kreatin és társai

A legtöbb minőségi étrend-kiegészítő egy egészséges ember számára az adagolás betartása mellett nem jelent különösebben kockázatot. Azt azonban semmiképpen nem mondhatjuk, hogy mindent, amit a neten találunk biztonsággal beszedhetünk, ezért mindig fontos szakember tanácsát kikérni.

Az elhízás valódi okai

A testsúlyt genetikai tényezők, az anyagcsere sebessége és pszichés eredetű tényezők egyaránt befolyásolják. Az éhség alapvetően elsődleges motiváció, az evés rögzült viselkedésforma, de ami az állatoknál egyszerű szabályozási mechanizmus, az embernél több tényező által meghatározott, bonyolult folyamattá válik, amelynek szociális és kulturális vonatkozásai is vannak.

Az evés boldogít?

Léteznek ételek, amelyek boldogítanak, ugyanis némely élelmiszerben megtalálható a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin képződéséhez elengedhetetlenül fontos triptofán.

Hisztamindiéta

Vannak olyan emberek, akik nem tudják tolerálni a hisztamint, ezért bizonyos dolgokra oda kell figyelniük, például a táplálkozásukra. Amit a hisztamindiétáról tudni érdemes.

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon, ami azt jelenti, hogy éhgyomorra indulnak el reggel – állapította meg egy kutatás, melyből sajnos megállapították, hogy három gyerekből egy reggelizés nélkül indul el otthonról az óvodába, iskolába.