Menü

Vitaminforrás a rosszabb időkre

Lassan a nyár végéhez érünk, amikor is szép lassan beköszönt majd a rosszidő. Mindenki behúzódik majd a meleg szoba kényelmébe, és az ünnepekkel, pihenéssel és a családdal töltjük majd az időt. De a meghitt pillanatból nagyon könnyen kizökkenhetünk, ha betegséggel találhatjuk szembe magunkat. A legfontosabb ilyenkor, hogy megelőzzük a problémát. A legjobb és legegyszerűbb módja ennek, hogy figyelünk a vitaminbeviteleinkre. Ilyenkor, halmozzuk el magunkat gyümölcsökkel, zöldségekkel, aminek a nyavalyák megelőzése mellett, számos jótékony hatása lehet.

Amikor a gyümölcsök közül választunk, kiszemelhetjük magunknak a gránátalmát is. Az íze igazán fenséges, emellett egy izgalmas megjelenésű gyümölcsről beszélhetünk, hiszen egy átlagos méretű gránátalma akár 600 lédús maggal is büszkélkedhet. De nem adja könnyen magát, hiszen a magok kamrákban helyezkednek el, amiket vékony hártya választ el, így a vitaminforráshoz jutás nem olyan egyszerű. A szakszerű felbontásához, számos segítséget is találunk a neten. Ez azért lehet fontos, hogy a lédús részek minél inkább épségben maradjanak.

A hússal borított magoknak, rengeteg jótékony hatása van, amit már az ókorban is felismertek. Megjelenik a Bibliában és mitológiában illetve még a Koránban is. A szerelem, bőség, tisztaság és a termékenység gyümölcse. Őshazája Ázsia, de már Dél-Amerika és Európa forróbb területein is gond nélkül megterem.

A gyümölcs 3 féle erős antioxidánst tartalmaz, így megelőzi a vörösbort, áfonyát, narancslét, illetve a zöldteát is ebben a kérdésben. A gránátalma kalóriában alacsony, ezért ha nassolni támad kedvünk, tökéletes megoldás lehet a diétánk idején is. Az édes íze miatt, akár a csokit is kiválthatjuk vele. Rostokban igen gazdag ezért jó hatással van az emésztésünkre, anyagcserénk fokozására és még a méregtelenítésre, súlycsökkentés elérésére is alkalmas. A szívbetegségek megelőzésére is alkalmas lehet. C-vitaminban igen gazdag ezért erősíti az immunrendszert.

Éppen ezért az év minden időszakában, de leginkább influenza és megfázásos időszakban ajánlott a fogyasztása. Gyorsítja a sebek gyógyulását, jó hatással van a csontokra is, hiszen magas a K-vitamin tartalma. De ha ez mind nem lenne elég, akkor a szexuális életünket is felturbózhatjuk. Egy tanulmány során megfigyelték, hogy azok a férfiak, akik gránátalma levet ittak azok erekciójuk mérete, minősége illetve gyakorisága nagymértékben javul. Alkalmazható depresszió, hangulatváltozások esetén, és klimaxos panaszoknál, mivel hormonszerű anyagot tartalmaz.

Nem csak a belsőnkre, de külsőnkre is lehet pozitív hatással. Ugyan is pakolásként használva az arcunkon, kisimítja a ráncainkat és ápolja a bőrt.

Nagyné KohajdaWentholin Loretta

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!