Menü

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Talán kevesebben tudják, hogy ez az első alkalom, hogy az atlétika csúcseseményét Közép-Európában rendezik. A 2023-as atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, mely augusztus 19.-én kezdődött és augusztus 27.ével ér véget Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban.

A vadonatúj építmény a Duna keleti partján épült és 35 000 néző befogadására alkalmas. A létesítmény Közép-Európa legnagyobb verseny- és edzőközpontja lett.

Nemcsak a páratlan stadion, de Budapest belvárosa is atlétikai helyszínné válik néhány napig, hiszen az utcai futó- és gyaloglóversenyeket a belvárosban rendezik meg, ezek rajtja és célja pedig a Hősök terén lesz. A maraton útvonala az Andrássy úton halad végig és a tervek szerint áthalad a Lánchídon is, a látványos versenyt bárki megtekintheti.

A versenynek kabalafigurája is lett, a „Youhuu” névre hallgató magyar racka juhot ábrázoló aranyos-vicces figura személyében.

A világbajnokságon kilenc napon át összesen 14 programra lehet jegyeket és bérleteket vásárolni, amelyek között van 5 délelőtti és 9 esti program.

Családommal volt szerencsém az első napon ellátogatni a monumentális méretű stadionba és szurkolni a magyar versenyzőknek! Láthattam, amint Halász Bence bejutott a kalapácsvetés döntőjébe és azt is, ahogy a magyar 4x400-as vegyes váltó országos csúcsot futott.

Sajnos az időjárás miatt csúszott a kezdés, de ez egyáltalán nem vette kedvünket, izgalommal vártuk, hogy szurkolhassunk a magyar versenyzőknek, átélhessük ezt a csodát és Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének részesei lehessünk. Nem csalódtunk!

Ugyan a döntőket este rendezik, mégis azt gondolom a délelőtt is bővelkedett és bővelkedik izgalmakban, hiszen remek atléták küzdenek egymással, vagy épp történnek olyan szívszorító sorsfordító események, mint amiket első napon láthattam. A hollandok esti drámájára azonnal újra és újra összeszorul a szívem, mindössze pár méterrel a cél előtt esett el Femke Bol és veszítette el ezzel a világbajnoki címet a 4x400-as vegyes váltó. A holland ugyan felállt, és a harmadik helyen befutott, de a váltó hivatalosan nem fejezte be a versenyt. Döbbenetes érzés látni és megélni a mélységeket és magasságokat, amit egy sportoló átélhet egy ilyen világeseményen. Alaposan megmozgatja a szurkolók érzelmeit egy ilyen élmény. A versenyt ma már otthonomból a televízión keresztül követem, s bizony bevallom, ilyen sokat még nem kiabáltam a tévénkkel.

Nagy küzdelmek történnek a pályán, de kétségtelenül a lelátókon is hatalmas harcok dúlnak és otthonainkban is! Mégpedig a szurkolói szívekben és szinte mindegyik végletben. A versenyzők hatalmas nyomás alatt vannak, a stadionban érezni a feszültséget, ugyanakkor a sportolóink gyakran elmondják, milyen fantasztikus érzés nekik a magyarok hatalmas szurkolása, bíztatása, jelenléte, ezért is hívom fel a figyelmet arra, hogy Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére még vásárolhatóak jegyek a https://tickets.wabudapest23.com/hu/ weboldalon!

Most pedig megyek és nézem tovább a fantasztikus küzdelmeket!

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.