Menü

Narancsbőr ellen küzdesz? Előbb a lelkedet figyeld meg

Gondolj az olyan nehezebb, stresszesebb élethelyzetekre, amikor valami miatt rossz szokásokat veszel fel: nem jársz el edzeni, folyton nassolsz, szemét kajákkal, cukros üdítőkkel és energiaitalokkal próbálod feldobni a kedvedet, netalántán nem veted meg a cigit és alkoholt sem. Ezek a tevékenységek viszont egy újabb negatív dolgot eredményezhetnek: ez pedig a narancsbőr.

Tudniillik ezek az életmódbeli káros változások mind kedveznek a narancsbőr kialakulásának vagy éppenséggel eldurvulásának. S ha mind ez nem lenne elég: a helyzet fordítva is igaz – a már meglévő narancsbőr komoly kihatással lehet a lelki állapotunkra. Hiszen nem nehéz belátni, hogy narancsbőrrel senki nem megy szívesen strandra, vagy szaunázni a barátaival, és a magánéletben is sok problémát okozhat a cellulit miatti túlzott aggódás.

A narancsbőr kezelés idegesítő buktatói

A narancsbőr eltüntetése és kezelése ugyan nem oldja meg a lelki gondokat, de talán kicsit bátrabbak leszünk, ha visszanyerjük az eredeti, karfiolmentes formánkat. Ebben a kényes helyzetben azonban mindennél fontosabb, hogy az általunk választott módszer valóban hatékony legyen, mert ha nem jönnek az eredmények, az még jobban elkeseríthet bennünket.

Sajnos a narancsbőr ellen a krémek, a cellulit masszázsok, a testtekercselések vagy az izzasztó-fogyasztó nadrágban végzett kőkemény edzések is okozhatnak esetenként csalódást, hiszen előfordulhat, hogy nem produkálnak látványos eredményt. Ennek hátterében több tényező áll.

A narancsbőr ellen használatos gélek, krémek, zselék hatásáról azt kell tudni, hogy felületi, ezért nem a narancsbőr problémájának gyökerét kezelik. A sport hatása nem célzott, ugyanakkor a narancsbőr ellen a masszírozók csupán a vizesedést csökkentik és azt is csak átmenetileg. A testtekercselők pedig kizárólag méregtelenítést végeznek. Nem csoda, hogy nem hozzák azt az eredményt, amit az ember lánya várna tőlük.

Bőröd nagyon megsínyli a belsődben zajló viharokat, a felfokozott élettempót, a stresszt, az idegfeszültséget: a túlzott stressz hatására ugyanis a kötőszövetek megkötik a vizet.

Ha az adrenalinszinted emelkedik, az emésztésed romlik, a vízvisszatartás fokozódik, a zsírfelhasználás pedig lelassul. Problémás időszakokban a neurovegetatív rendszer egyensúlya megbomlik, elégtelen lesz a perifériális keringés, a folyadék és a salakanyagok eltávozása.

Légzőgyakorlatok, amelyek nyugtató hatásúak

A stresszfaktorokat nem tudjuk elűzni,, azon azonban dolgozhatunk, hogy kezelni tudjuk saját érzelmeinket, illetve mérsékeljük a feszültséget. Nagyszerű és könnyen elsajátítható stresszkezelő módszer például a légzőgyakorlat, amelyből számtalan változat ismert, így tényleg mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő típust. Az alábbiakban a Women's Health gyűjtése alapján ismertetünk néhányat, és mindenkit arra biztatnánk, hogy kísérletezzen bátran - mentális és lelki egészsége érdekében megéri.

Ganglion– dudor az ízületeken

Sokszor érezhetünk ízületeinknél fájdalmat, egy-egy mozdulat is nehezünkre eshet, de van úgy, hogy már nem csak fájdalom, hanem fizikai jel is látható, ez pedig utalhat ganglion cisztára.

Napégés – így kezeld

Már nem csak nyáron jelentenek gondot a napsugárzás okozta bőrproblémák, a napégés lehet enyhe, de lehet súlyos is. Adunk pár tippet, hogyan kezeld, ha bőrödnek túl sok volt a napból.

A torokfájás okai

A torokfájásnak számos, rendkívül szerteágazó oka lehet, és nem árt tudni, hogy a torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A panaszt okozó betegségtől függően változhat a fájdalom jellege szerint: gombócérzés, viszketés jelentkezhet és lehet fájdalmas a nyelés is. Az intenzitását tekintve is változatos lehet, az egyszerű kellemetlenségtől a súlyos, alig elviselhetőig változhat.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.