Menü

Új hobbik 60 felett

Nemrég a 60 év felettieknek ajánlott sportokról, mozgásformákról írtam, ma inkább az életkor előrehaladtával választható új hobbikról esik néhány szó, hiszen a 60-as években is megannyi érdekes és új dolgot lehet kipróbálni.

Természetesen nem a bungee jumpingra gondolok, hanem a fizikai állapotnak megfelelő tevékenységekre. Remek új hobbi, aki megteheti, hogy utazik, esetleg írni kezd, mely kiválóan edzi az elmét, késleltetve például a demenciát.

Ilyenkor is érdemes közösségbe járni, társaságban lenni, hiszen a nyugdíjasok sokszor elszigeteltebben élnek, elköltöztek a gyerekeik, véget értek a munkahelyi kötöttségek, viszont több idejük van önmagukra és régi-új hobbijaikra.

Ilyenkor is nyílik lehetőség új barátságok kialakítására, új készségek elsajátítására. Lehet csatlakozni könyvklubhoz, amely szintén támogatja a mentális egészséget és a jóllétet.

Aki szereti a kézműves tevékenységeket, azoknak számtalan szakkör, helyi csoport áll rendelkezésre, főleg nagyobb településeken, mely szintén remek módja a kikapcsolódásnak.

Számos klubok és egyesületek nyújtanak társas interakciót és szórakoztatási lehetőségeket.

Nyugdíjasként is lehet és érdemes önkéntes munkát vállalni helyi intézményekben, iskolákban, kórházakban és nonprofit szervezeteknél.

A sütés – főzés is nagyon szórakoztató tevékenység lehet, számos ötletet lehet meríteni a főzőműsorokról, netes csatornákról.

Tanítani is lehet, akinek kedve van, a felnőttképzési programok gyakran keresnek részmunkaidős esti oktatókat-

Ugyan előző cikkekben említettem a 60 év feletti sportolási lehetőségeket, mely fitten tart és lehetőséget ad kimozdulni otthonról és a kertészkedés előnyeiről, szervezetre gyakorolt hatásairól, fizikális és mentális pozitív hozadékairól is született már cikkünk a napokban, érdemes azokat is elolvasni, rengeteg hasznos ötletet találhatunk.

A természetközeliség remek formája a kirándulás, mely nagyszerű testmozgás, s ha már új hobbi: zenét tanulni sem késő sohasem. A zene a szellemi képességeknek és a memóriának is jót tesz. Ha a zenetanulás annyira nem vonzó, akkor maradjunk a zenehallgatásnál, ennek is számos előnye van.

Ha szeretnénk sokáig fittek és fiatalosak maradni, akkor idősebb korban is érdemes új elfoglaltságokat, új hobbikat keresni, lehetőleg olyanokat, amelyek nemcsak megmozgatnak testileg és energiát adnak, hanem kikapcsolnak és feltöltenek lelkileg is.

Ennek része a számtalan szabadidős tevékenység, a társasági élet, az egészséges életmód és a megfelelő étkezés is.

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.