Menü

Új hobbik 60 felett

Nemrég a 60 év felettieknek ajánlott sportokról, mozgásformákról írtam, ma inkább az életkor előrehaladtával választható új hobbikról esik néhány szó, hiszen a 60-as években is megannyi érdekes és új dolgot lehet kipróbálni.

Természetesen nem a bungee jumpingra gondolok, hanem a fizikai állapotnak megfelelő tevékenységekre. Remek új hobbi, aki megteheti, hogy utazik, esetleg írni kezd, mely kiválóan edzi az elmét, késleltetve például a demenciát.

Ilyenkor is érdemes közösségbe járni, társaságban lenni, hiszen a nyugdíjasok sokszor elszigeteltebben élnek, elköltöztek a gyerekeik, véget értek a munkahelyi kötöttségek, viszont több idejük van önmagukra és régi-új hobbijaikra.

Ilyenkor is nyílik lehetőség új barátságok kialakítására, új készségek elsajátítására. Lehet csatlakozni könyvklubhoz, amely szintén támogatja a mentális egészséget és a jóllétet.

Aki szereti a kézműves tevékenységeket, azoknak számtalan szakkör, helyi csoport áll rendelkezésre, főleg nagyobb településeken, mely szintén remek módja a kikapcsolódásnak.

Számos klubok és egyesületek nyújtanak társas interakciót és szórakoztatási lehetőségeket.

Nyugdíjasként is lehet és érdemes önkéntes munkát vállalni helyi intézményekben, iskolákban, kórházakban és nonprofit szervezeteknél.

A sütés – főzés is nagyon szórakoztató tevékenység lehet, számos ötletet lehet meríteni a főzőműsorokról, netes csatornákról.

Tanítani is lehet, akinek kedve van, a felnőttképzési programok gyakran keresnek részmunkaidős esti oktatókat-

Ugyan előző cikkekben említettem a 60 év feletti sportolási lehetőségeket, mely fitten tart és lehetőséget ad kimozdulni otthonról és a kertészkedés előnyeiről, szervezetre gyakorolt hatásairól, fizikális és mentális pozitív hozadékairól is született már cikkünk a napokban, érdemes azokat is elolvasni, rengeteg hasznos ötletet találhatunk.

A természetközeliség remek formája a kirándulás, mely nagyszerű testmozgás, s ha már új hobbi: zenét tanulni sem késő sohasem. A zene a szellemi képességeknek és a memóriának is jót tesz. Ha a zenetanulás annyira nem vonzó, akkor maradjunk a zenehallgatásnál, ennek is számos előnye van.

Ha szeretnénk sokáig fittek és fiatalosak maradni, akkor idősebb korban is érdemes új elfoglaltságokat, új hobbikat keresni, lehetőleg olyanokat, amelyek nemcsak megmozgatnak testileg és energiát adnak, hanem kikapcsolnak és feltöltenek lelkileg is.

Ennek része a számtalan szabadidős tevékenység, a társasági élet, az egészséges életmód és a megfelelő étkezés is.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.