Menü

Szaloncukor házilag! Ajándéknak is tökéletes

Ha nem szeretnénk drága szaloncukrokat vásárolni, vagy egyszerűen a bolti ízvilág helyett a háziasabb jellegű édességeket részesítjük előnyben, akkor készítsünk idén saját magunk alkotta szaloncukrokat, ehhez mutatunk néhány szuper receptet.

A mogyoróvajas bonbon mindenki kedvence!

Ehhez 1 csésze mogyoróvaj kell, 6 evőkanál juharszirup, 2 evőkanál kókuszliszt, ½ csésze kakaópor és 4 evőkanál kókuszzsír.

Ebből készítsünk masszát, majd formázzunk gombócokat és tároljuk hűtőben, ezután a szirupot, kókuszzsírt és kakaóport olvasszuk össze, egy villa segítségével pedig mártogassuk meg benne a gombócokat.

Trüffelt is készíthetünk, 25 dkg+1 csésze apróra vágott étcsokoládé szükséges hozzá, ½ csésze tejszín, 2 evőkanál málnaszósz, valamint színes cukor a szóráshoz.

A csokit gőz felett olvassuk fel, majd tegyük egy tálba, öntsük hozzá a tejszínt és adjuk hozzá a málnaszószt, keverjük simára. Hűtőben hagyjuk megdermedni, összefagyni, majd kanállal-kézzel formázzunk belőle gombócokat.

A trüffeleket mártsuk meg a maradék felolvasztott csokiban, majd tegyük hűtőbe.

Diétás szaloncukor recept nélkül nincs gyűjtemény! Akár ételérzékenység miatt, akár a formánk és a fogyókúránk miatt szeretnék eltérni a hagyomány verziótól, erre is van lehetőség.

30 g ízlés szerinti ízvilágú fehérjepor, 300 ml víz,12 g zselatin kell hozzá, a bevonathoz pedig 15 evőkanál víz, 5 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 evőkanál édesítőszer, 100 g olvasztott margarin.

Csokoládé és aszalt gyümölcs - ennyiből áll a szaloncukrunk.

Aszalt gyümölcsökből és készülhet, ha nem is cukormentes vagy alakbarát, de mindenképp reform és egészséges verzió, ehhez aszalt gyümölcsök szükségesek (mazsola, szilva, barack, füge, datolya) és étcsokoládé.

Vágjuk össze apróra az aszalt gyümölcsöket, aztán gyúrjuk jól össze, és formázzunk belőle kis szaloncukrokat. A mázhoz felolvasztunk keserű csokit vízgőz fölött, egyenként belemártjuk a szaloncukrokat, és rácsra tesszük.

Én személy szerint szeretem a gesztenyét és a gesztenyés szaloncukor is az egyik kedvencem, édesítőből, natúr gesztenyemasszából vagy a hagyományos cukrozott gesztenyemasszából pici rummal golyókat formázunk és olvasztott csokiba mártogatjuk őket.

Aki a diót kedveli, formázhat zserbós szaloncukrot, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 teáskanál méz, 5 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack és 10 dkg étcsokoládé kombinációjából.

Mindig is szerettük az általában kék színű csomagolóba burkolt kókuszos szaloncukrot, ha ezt mi magunk szeretnénk elkészíteni, akkor szánjuk rá tíz percet.

175 g cukrozott sűrített tejből, 100 g kókuszreszelékből, 100 g tejcsokoládéból golyókat formázunk és olvasztott csokoládéval mázat varázsolunk rájuk.

Érdemes otthon kísérletezni házi szaloncukrokkal, hiszen egyrészt nem ördöngösség az elkészítésük, másrészt ajándéknak vagy dekorációnak is tökéletesek.

A természet sokszínű csodája – a biodiverzitás jelentősége

A biodiverzitás fogalma magában foglalja az élővilág minden formáját és kapcsolatát – a legapróbb mikroorganizmusoktól a hatalmas emlősökig, a tengeri algáktól a trópusi esőerdők fáiig. A biodiverzitás nemcsak azt jelenti, hogy sokféle faj él a bolygón, hanem azt is, hogy ezek az élőlények együtt, egy összetett rendszerben működnek.

Miért hálás az agyad, ha nyelveket tanulsz?

Sokan azt hiszik, hogy új nyelvet tanulni csak gyerekkorban érdemes, pedig az agyunk felnőttként is elképesztően rugalmas. A nyelvtanulás nemcsak új szavakat és kifejezéseket ad, hanem valódi agytornát is jelent – javítja a memóriát, fejleszti a koncentrációt, sőt, még boldogabbá is tehet.

Amikor az ősz beköltözik az otthonunkba és a lelkünkbe is

Minden évszaknak megvan a hangulata, a vele járó illatok, színek, amik nem csak a fizikai megjelenésben fontosak, hanem a mentális egészségünkre is hatással vannak.

Körömtrendek 2025-ben: a stílus, ami a kezedben van

Az őszi körömdivat 2025-ben a természetesség, a melegség és a kreatív elegancia tökéletes egyensúlyát képviseli. Legyen szó mély bordóról, aranyló fényről vagy finom levélmintákról

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.