Menü

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

Sokféleképp lehet készülődni az ünnepekre, hangolódni az adventi időszakra, ám bárhogy is állunk a közelgő ünnepekhez, egy biztos: a legszebb és legnemesebb gesztus segíteni másokon!

Mert vannak, akiknek nem az a fő problémája, hogy kacsát vagy halászlevet készítsen szentestére és hogy a máskos vagy a diós bejgli recept lenne a legfinomabb. Hiszem és remélem, hogy nagyon sok olyan ember van, aki szeretne és tud is segíteni másokon. Ők biztosan részt vesznek a cipősdoboz akcióban.

Minden évben megtesszük családommal és csatlakozunk a kezdeményezéshez, emellett én magam és szervezőtársaim jótékonysági futást szervezek, a boltban pedig több gyűjtőhelyen van lehetőségünk adományokat leadni, a száraz élelmiszereket, melyekkel sokat segíthetünk a rászorulókon.

Mit jelent a cipősdoboz akció?

A cipősdoboz akció lényege, hogy keresünk egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, ezután meghatározzuk, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánunk ajándékot, s megtöltjük ezekkel a dobozt. Kerülhet bele könyv, játék, édesség, írószer, ruha. Törékeny vagy romlandó dolgok és élelmiszerek, gyógyszerek NEM adhatóak, de sok minden más igen!

Amikor lezárjuk a dobozt, csomagoljuk be egy mutatós karácsonyi csomagolópapírba és írjuk rá, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánjuk az adományt és már továbbíthatjuk is a gyűjtőhelyekre, melyek a neten részletesen megtalálhatóak.

A cipősdoboz akció 2023. november 24 - december 18. között, több, mint 400 adományponton várja a felajánlásokat, melyek pontos listája megtalálható a neten a https://ciposdoboz.hu/ oldalon.

Aki nem szeretne részt venni a cipős doboz projektben, de mégis szeretne adni, számára jó adakozási lehetőség a MikulásGyár, ahová idén is várják a szegénységben élő családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat. Az akcióhoz szerencsére egyre többen csatlakoznak! Részletek és információk, gyűjtőpontok és programok a https://mikulasgyar.hu/ weboldalon!

A MikulásGyár 2023. december 1. és 21. között kerül megrendezésre és elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet vár adományként. Fontos hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet, édességet.

A cipősdoboz akcióhoz online is lehet csatlakozni, mely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az az adományozást. Ezesetben is látogassunk el a https://ciposdoboz.hu/ oldalra, ahol kiválaszthatjuk, milyen korú és nemű kisgyereket szeretnénk megajándékozni virtuálisan.

Sokféleképp lehet segíteni, adni mindig jó és soha nem volt nagyobb szükség mostanában adományokra, mint az idei évben. Kérem a kedves olvasóinkat, vegyenek részt a segítségnyújtásban, már egyetlen ajándék, cipősdoboz, szárazélelmiszer hatalmas örömet és segítséget jelent ezeknek a családoknak! Kérem segítsünk együtt, köszönöm!

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.