Menü

Biztos jelek, hogy beléd szeretett

A férfiak és a nők is szeretik elkápráztatni a másikat a kapcsolat elején, és igyekeznek a legjobb oldalukat mutatni még akkor is, ha csupán rövid távú kapcsolatra vágynak. Épp ezért néha nehéz a jelekből olvasni, és megállapítani, vajon valaki csak be akar vágódni nálunk, vagy tényleg odavan értünk. Így olvass a jelzésekben és tisztábban látod majd a jövőtöket!

Sajnos túl egyszerű lenne a világ, ha mindenki, aki komolytalan szándékokkal viseltetik irántunk, egyenesen megmondaná azt, és még véletlenül sem sugározna kétértelmű jelzéseket felénk. (Mi vajon minden körülmények között képesek lennénk erre?) Épp ezért fontos megkülönböztetni azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy az illető csak saját vonzerejét akarja fitogtatni azoktól, amelyek azt mutatják: szerelmes beléd.

Folyton rólad beszéltek

A nők általában sokkal jobban szeretnek cseverészni, mint a férfiak, akiknek nem igazán kenyere a pletykálkodás. Ha ennek ellenére azt veszed észre, hogy újdonsült udvarlód csüng a szavaidon és nem csak meghallgatja, amit mesélsz, de naponta többször megkérdezi, mi történik éppen veled, és ha már kellemetlenül érzed magad, hogy csak beszélsz, beszélsz, és a szomszéd nénidtől kezdve a középiskolai élményeidig mindent kidumáltatok, ő pedig még mindig tágra nyílt szemekkel hallgat, akkor biztos lehetsz benne, hogy imád. Ha valaki folyton csak a saját sztorijaival szórakoztat, akkor egyáltalán nem biztos, hogy le akar hengerelni, hanem vélhetően saját maga sokkal jobban érdekli, mint te.

Meg akarja ismerni a világodat

Pontosan tudod, hogy ő inkább a kutyákat szereti, mégis macskás videókat küld neked, mert tudja, hogy te cicarajongó vagy? Nem a saját kedvenc zenéivel traktál megállás nélkül, hanem fölhívja a figyelmedet, hogy az egyik banda, amit szeretsz, egy eldugott kis klubban lép föl, és felajánlja, hogy elmegy veled, ha akarod? Biztos lehetsz benne, hogy az ujjaid köré csavartad!

Mindig ott terem, ha baj van

Már az is sokat sejtető, ha neked is ő jut eszedbe először, ha valami negatív történt veled, az azonban mindennél beszédesebb, ha ő ilyenkor olyan gyorsan ott terem, amilyen gyorsan csak tud. De még ha nem is szükséges, hogy a munkahelyedre taxizzon egy gyümölcskosárral, amikor leszid a főnököd, az biztos, hogy egy szerelmes férfinek valósággal fizikai fájdalmat okoz, ha a kedvesét szenvedni látja, ezért ilyenkor is minden tőle telhetőt megtesz majd, hogy felvidítson. Még ha ez olykor csak annyit jelent is, hogy tíz percenként ír rád cseten megkérdezni, megnyugodtál-e már.

Erőfeszítéseket tesz

Ha odafigyelsz, nagyon könnyen megállapíthatod, hogy egy férfinak mi a célja az udvarlással: az, hogy megmutassa, milyen menő is ő, vagy pedig az, hogy téged boldoggá tegyen.

Sajnos gyakran elvakíthat minket egy fényűző étterem vagy egy drága karkötő, miközben teljesen egyértelmű, hogy egy nagy műgonddal készített, csak neked szóló zenei összeállítás vagy egy otthon főzött vacsora mögött mennyivel több igyekezet van. Ha egy férfi időt és energiát szán arra, hogy te jobban érezd magad és megmutassa neked őszintén, milyen is ő, akkor biztos, hogy nagyon fontos vagy neki.

Hogyan küzdjük le a vizsgadrukkot?

Mindenki átélte már, senkinek sem ismeretlen a vizsgadrukk érzése: az izgalom, a gombóc a torokban, a gyomorpanasz, az izzadó tenyér, a remegés, az izgulás. Ezzel az állapottal előbb-utóbb mindenki találkozik az élete során, a vizsgadrukk azonban leküzdhető.

Hogyan győzhető le a vizsgadrukk?

Nemrég volt az érettségi, most következik az egyetemi vizsgaidőszak: kemény időszak a diákoknak, bármivel is küzdjenek jelenleg. Adódik a kérdés, hogy milyen tüneteket okozhat a szorongás, az izgalom, és mit tehetünk ellene? A vizsgadrukk voltaképpen nem más, mint szervezetünk stresszreakciója, amely azonban leküzdhető. Megszüntetni nem lehet, de csökkenteni igen.

A soványság internetes kultusza

Az utóbbi időben szerintem mindenki megfigyelte, hogy tombol a diétaláz a különböző közösségi média platformokon, és nem is csak a hírességek miatt. Ki ne ismerné a folyamatos “előtte-utána” fotókat, vagy a “transformation” videókat. Az úgynevezett body positivity kampány a mai közösségi médiában átcsap egy folyamatos fogyás kampányba, és a soványság kultusza alakul ki az emberek körében.

Az első benyomás pszichológiája

Az első benyomás a társunkkal való első találkozás során, a róla kialakult tudásunkat jelenti, amelyet a fizikai megjelenése, non-verbális, és verbális jelzései határoznak meg. A kognitív reprezentáció, azaz az elmében létrejövő mentális kép egyik formája a másokról alkotott tudás. Az első benyomás a társunkkal való első találkozás során, a róla kialakult tudásunkat jelenti. Külső, látható fizikai és viselkedési jegyeiből gyakran téves következtetéseket vonunk le a személyiségére vonatkozóan. Ezek a jegyek ugyanis általában az adott szituációról, és nem a személyiségről beszélnek.

Mentális Egészség Hónap

A mentális egészség hónap egy jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a mentális egészség fontosságára. Szeretném bemutatni az önsegítés és az „én idő” jelentőségét, illetve azt, hogy oda kell figyelni a minket körülvevő embertársaink mentális jóllétére is.