Menü

Filmajánló – „Vegyél el”!

Ha szeretik a romantikus, zenés vígjátékokat, akkor a „Vegyél el” című közel kétórás románc Jennifer Lopezzel és Owen Wilsonnal bizonyára tetszeni fog!

Hideg, téli estéken, amikor nincs kedvünk kimozdulni a meleg otthonunkból, remek lehetőségünk kínálkozik arra, hogy bekuckózzunk egy jó meleg itallal és válasszunk valami szívet melengető filmet. A „Vegyél el” például pont ilyen.

Az új romantikus vígjáték Bobby Crosby képregénye alapján készült, a forgatókönyvet John Rogers, Tami Sagher, Harper Dill írta, a rendező pedig Kat Coiro volt, a filmet 2022. február 10-én mutatták be.

Mondhatjuk talán, hogy tipikus zenés, romantikus vígjáték, Jennifer Lopez és Owen Wilson legújabb közös 2022-es filmje a „Marry Me” azaz „Vegyél el”, mely egy amerikai romantikus, könnyed zenés film, 112 percben.

A 13+ besorolású történet lényege egy popsztár és híres vőlegényének meghiúsult színpadi esküvője, melyre válaszul a lány - hirtelen felindulásból és csalódottságból - kiválaszt egy gimis matektanárt a közönség soraiból és hozzámegy.

Bár esélytelennek tűnik, kapcsolatukból mégiscsak elindul valami…ám vajon túléli-e szerelmük a rivaldafényt, a különbözőséget és azt, hogy szét akarják választani őket?

A romantikus vígjátékban Lopez alakítja Kat Valdezt, a szupersztár énekesnőt, Owen Wilson pedig Charlie Gilbertet, a matektanárt. Ez a két idegen úgy dönt, hogy összeházasodik és aztán majd megismerik egymást. A két különböző emberről szóló szokatlan románc egy modern szerelmi történet a celebekről, a házasságról, és a közösségi médiáról.

A szereplőket tekintve, olyan hírességeket láthatunk, mint az említett főszereplők: Jennifer Lopez, Owen Wilson és Maluma.

Véleményem szerint összességében egy teljesen nézhető, kedves kis romantikus film, nekem nem okozott csalódást, de nem is érzem azt, hogy újra látnom kell, nekem nem az a kategória, de nem szeretném befolyásolni semelyik irányba sem a kedves olvasókat, véleményezzék Önök is a filmet! Nekem kicsit amolyan Sztárom a párom-koppintás, legalábbis azt a történetet idézi fel más köntösben, más szereplőkkel, modernebb kiadásban, de erősen a Sztárom a páromra hajazva – ám lehet, ez csak az én véleményem.

A betétdalokat, zenéket tekintve garancia a sikerre Jennifer Lopez és a latin zenei világsztár Maluma eredeti dalaival telepakolt jelenetei.

A tipikus romantikus film végkimenetele talán nem titok: a főszereplők hirtelen akciója lassanként szerelemmé fejlődik, kérdés pedig, hogy vajon az ennyire különböző világból származó emberek képesek-e áthidalni a kettejük közti szakadékot és megtalálják-e a boldogságot.

A lényeg, hogy az alkotók mindent megtettek, hogy egy kellemes, könnyed, zenés, romantikus komédiában lehessen részünk a hosszú téli estéken. Nézzék meg, véleményezzék, jó szórakozást kívánok!

Út egy párkapcsolat mélyére és tovább

Justine Triet egy roppant érzékeny rendezőnő, akit a párkapcsolatok dinamikája érdekel, azon belül is az emberi ego empátiával való küzdelme. Fiatal életműve megkoronázást nyert az Arany Pálma-díjas, 5 Oscarra jelölt Egy zuhanás anatómiájával, ahol egy gyilkosság kivizsgálásán keresztül ismerhetjük meg egy író házaspár egykori közös életét. Remek színészek, pazar zene, rideg színek és fojtogató bírósági krimi hangulat. Lássuk a részleteket.

A periféria – Sorozatkritika

Lisa Joy és Jonathan Nolan viszonylag új sorozata, A periféria, William Gibson regényének alapjaira épül. A Periféria egy igazi keményvonalas sci-fi, rengeteg összetett történettel, csavarral. A sorozat világa egyszerre nyomasztó és izgalmas, a szereplői pedig emlékezetesek. A történet elejétől a végéig összetett, de a végére szinte minden összeáll.

Szükségünk van a méhészekre

Jason Statham (Feláldozhatók, Meg, Szállító) kivételesen egy egész szórakoztató projektbe repít minket, ahol kedvelt izomarcunk szupertitkos ex-katonaként (mi másként?) rendet tesz a gonosz hackerek közt. Ezt a koncepciót karolta fel a szebb napokat is látott rendező, David Ayer (Nehéz idők, Harag, Öngyilkos osztag). A főhősünk rezzenéstelen brit faarccal jön, lát és igazságot oszt. Az év B-filmje vagy aktuális maró társadalomkritika sok bunyóval? Nézzük a részleteket.

A Király tragédiája

Karakterdráma, zenés életrajz, modern kori feminista történet, rendszerváltás-sztori. A Király, vagyis a “Zámbó Jimmy sorozat” egyszerre több tényről akar beszélni, és jól meg is fogja a dolgokat. A sorozat egy retró hangulattól fűtött, “tömjénnel teli”, de közben jól aktualizált dráma egy megrázó emberi történetről. Alapjaiban szórakoztató és közben a legkisebb humor is szomorú valóságot sugall. Ezt a sorozatot még évekig fogjuk emlegetni a legjobb magyar alkotások között.

Vadászidény indul a poénokra

A belga-francia Vadászidény, egy kellemes vígjáték kísérletként bekúszott a magyar mozikba is, hogy tovább öregbítse a gallok kedves és csak helyenként vicces film históriáját. Az alapfelütés igen erős. Egy kétgyerekes párizsi pár besokallva a fővárosi tömegnyomortól vesz vidéken, tehát nem városban, egy hatalmas birtokot, hogy megéljék a családos lét pozitív oldalát is. A kúria pont egy közösségi vadászterületen van. Kitör a háború a helyiek és főhőseink közt. Nézzük mennyire vicces lett a kész film?