Menü

Farmer, az örök divat

Örök divat, megunhatatlan, laza, kényelmes. Ezer arcát mutatja, mindig megújul, kortalan. Minden korosztályé, sokféle stílusú, mindenki kedvence. Farmernadrág, az örök divatdarab!

Akárhová is megyünk a világban, ma már szinte nincs is olyan hely, ahol ne viselnék a farmert, mely nemhogy kikopna a divatból, sokkal inkább az elmúlt évtizedekben egyre erősebben határozza meg a mindennapi stílusirányzatot.

A farmer több mint 150 éves történetre tekint vissza, s ma már számos ruhadarab készül belőle, így a nadrág mellett dzsekik, ingek vagy éppen szoknyák is, ám a klasszikus változat máig a farmernadrág.

A farmering, farmerdzseki, farmerszoknya, farmer overál, de még a farmerből készült táska vagy csizma is elterjedt és divatos, de a kantáros vagy másnéven kertésznadrágok is szuperkényelmesek, ráadásul ismét divatosak is.

Ha nadrágra esik a választásunk, akkor annak is számos verziója közül választhatnuk. A trapéztól a szűkszárún át a répa fazonig vagy csípőnadrágig színes a paletta.

Milyen céllal készültek az első farmernadrágok és kiknek?

Ha valaki megkérdezné, vajon honnan származik a farmer, akkor biztos, hogy a válaszolók többsége Amerikára szavazna, pedig az első farmereket Franciaországban készítették, ugyanis az iparvidékek munkásai számára strapabíróbb anyagokra volt szükség. Később a farmer széles körben kezdett elterjedni, de fő funkciója továbbra is az volt, hogy legyen egy olyan anyag, amely nehéz munkakörülményekben között is megállja a helyét.

Hogyan lett munkásruhából igazi divatőrület?

A tizenkilencedik századtól kezdve a farmer egyre elterjedtebb lett, s bekúszott a hétköznapi ruhadarabok közé. A külföldiek szemében ez testesítette meg az amerikai életérzést, minden korosztály számára kedveltté vált.

Miért olyan népszerűek a mai napig a farmerek?

Egyrészt, mert igen strapabíró anyag, mely nehezen szakad el, ráadásul a kopás csak divatosabb és sikkesebb lesz rajta, másrészt mindenhez jól passzol, hétköznapokra vagy alkalmakra, feldobva akár egy zakóval, blézerrel, blúzzal, inggel. Akármilyen stílusú farmernadrágról van szó, könnyen megtalálhatjuk a hozzáillő ruhadarabot. A méltán népszerű ruhadarab beilleszthető akár sportos, akár csábító, de még bizonyos feltételek mellett elegáns, üzleti szettekbe is.

Melyek a legkedveltebb színek?

Bátran viselnek ma már színes farmert is az emberek. A pirostól a fehéren át a mustársárgáig ma már nagyon sok színben kapható farmer. Érdemes befektetni a különböző farmer ruházatokba, amelyeket szabadon kombinálva igazán egyedi összeállításokat hozhatunk létre.

A farmerek nagyon sok éve uralják a legjobb tervezők kifutóit, a divatból egyáltalán nem múlik el, sőt ez az időtlen anyag kétszer olyan erősen tér vissza évről évre. A farmer trendibb, mint valaha, és abszolút kötelező darab minden divatkövető számára. A választék pedig óriási.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.