Menü

Az örök fiatalság titka

Kicsit úgy hangzik, mintha egy filmajánlóról szeretnék cikket írni, ám ehelyett ma tippeket adunk az örök fiatalság megtartásához. Ugyan nem vagyunk mindent is tudók, nem ígérhetünk csodaszereket, de ellestünk néhány ötletet azoktól, akik korukat megszégyenítő módon élnek, sportolnak.

Ha megkérdeznénk az embereket, mire vágynak, valószínűleg a fiatalságot, az egészséges életet, a sportot, a jókedvet és az örök fiatalság megtartását említenék.

Akiket megkérdeztünk erről, ők a következő tanácsokat adták, mi pedig igyekeztünk pontokba szedni:

Belső mosoly. Fontos. A lélek szépsége, egyfajta belső szépség, kisugárzás, ének minden arcot megfiatalít és megszépít. A lélek harmóniája ül ki a testre, az arcra, így ez az elsőszámú trükk, a pozitív gondolkodás, a belső harmónia.

Táplálkozás. Régóta tudjuk, hogy ezen sok múlik! Sok tanács és recept létezik, számos diéta, egy biztos, bármelyik étrendet is tesszük magunkévá, a legfontosabb a tartósítószer, színezék és adalékanyag mentes ételek fogyasztása. Ha sok gyümölcsöt, zöldséget, több halat fogyasztunk, emellett vitaminokat, ásványi anyagokat, probiotikumokat, akkor gondoskodunk a csontok, izmok, ízületek minőségétről, bőrünk, hajunk állapotáról, s ezzel együtt a fiatalságunk megőrzéséről is.

Hidratálás! Egy rém egyszerű trükk és zseniális. A megfelelő mennyiségű és jó minőségű folyadékbevitel éveket fiatalíthat! Természetesen a víz a legjobb, nem a cukros löttyük, szénsavas üdítők. Miért éri meg kipróbálni? Mert az eredmény puhább, selymesebb, rugalmasabb, ragyogóbb bőr és jó közérzet! Talán ennyire olcsó és egyszerű tippet még nem is hallottunk a fiatalságunk megőrzésére.

Sportoljunk! A mozgás a testet és a lelket is megfiatalítja. A negyedik tipp tehát egy kis akaratot kíván, de megéri a fiatalság megőrzésének érdekében!
Kozmetikumok! Bár sokan azt hiszik, a drága kozmetikumok fogják megoldani a bőr fiatalságát és évekig tartó feszességét, rossz hírünk van: a fentiek betartása nélkül a kencék semmit sem érnek. Ugyan a modern technológiáknak köszönhetően fantasztikus fejlesztések vannak ma már a kozmetikumok terén, kétségtelenül egyre jobb termékek kerülnek piacra, melyek valóban szépítenek, ám ne dőljünk be minden reklámnak.

Akik a plasztikára esküsznek, ők valószínűleg ezzel törekednek a ráncmentes és fiatalos kinézete, ám én a természetesség híve vagyok. Nyilván napjainkban már elérhető a sok különféle arcfiatalító kezelés, akár egy-két beavatkozással is éveket lehet fiatalodni, ám ezt jól gondoljuk meg és nézzük meg kinek a kezei alá fekszünk.
Aki otthon van a spirituális fejlődés témakörében, esküszik rá, hogy enélkül örök fiatalság aligha létezik. A test-lélek-szellem egysége az egyik legfontosabb, mely átszövi életünket.

Mit tudhatnak a japánok? Nos, köztudott, hogy a japánok hosszú ideig élnek és talán ők ismerik az örök fiatalság titkát. Szerintük a hosszú élet egyik alapja számukra a táplálkozás, azaz a japán konyha, amelyet a minimális emberi beavatkozás jellemez: félig nyers, nyers vagy erjesztett termékek fogyasztása.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Az allergiát kezelni kell!

Az allergia, mivel az immunrendszer téves reakciója folytán alakul ki, nem gyógyítható, viszont hatékonyan kezelhető betegség Az elhanyagolt és kezeletlen allergia azonban szövődményeket okozhat, szénanáthás tüneteinket már a pollenszezonban vagy azt megelőzően fontos kivizsgáltatni és elkezdeni az esetleges kezelés.

Tanácsok orrfolyás ellen

Orrváladék minden nap termelődik, hogy az orrnyálkahártyát nedvesen tartsa, megelőzze a kiszáradását, a száraz orr kialakulását. Fontos szerepe van abban, hogy megakadályozza a kórokozók, por és pollenek tüdőbe jutását.

Egészséges fogyás a hasról

Egyre több a túlsúlyos és elhízott ember, köztük sokan gyerekek. A kevés mozgás, az ülőmunka, a sok tv-nézés és mobil és számítógép-használat, a gyors ételek nem könnyítik meg a fogyni kívánók dolgát. Ilyen feltételek mellett, hogy lehet egészségesen leadni a fölösleges kilókat?