Menü

Izgalmas tavaszi körömtrendek

A mai téma - bár kétségtelen, hogy nagyon vagány és ügyes férfi körmösök is dolgoznak – lehet, hogy most inkább a hölgyolvasóink figyelmét köti le jobban: elképesztően izgalmas tavaszi körömtrendek jönnek, képekkel, ötletekkel!

Az idei a körömtrendek igazán változatosak. Talán nem tévedek nagyot, ha azt írom: egyszerre van jelen a letisztult minimalista festés, illetve a túldíszített csillogó technikák. Természetesen a klasszikus piros nem mehet ki soha a divatból és mindig odavagyunk a letisztult és elegáns, kellemes, természetes hatású francia manikűrért is.

Hogy a szakma hozzáértői mit mondanak erről, máris mondom, körül néztünk néhány szalonban, Vannak, akik a tavaszt, színesebb körmökkel szeretik várni, mások az egyszerűbb, letisztult formát kedvelik, ettől izgalmasak a tavaszi körömtrendek, ugyanis idén tényleg nincs hiány az extra látványban, mintákban, ami a tavaszi körmöket, tavaszi műkörmöket illeti.

Még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a szemkápráztató körömékszerek, igaz nem tudom mennyire bírja az állandó mosogatást, takarítást, mindenesetre feldobják a körmeinket, ha szeretnénk kitűnni a tömegből.

Az egyik legnépszerűbb újdonság a krómozott manikűr: idén tavasszal is a króm nyerő választás, legyenek azok akár minták örvények, foltok, vagy akár a francia vég, ami krómosan ragyog.

Nézzük melyek az idei kedvencek!

Az elsőszámú a klasszikus piros. Ha van valami, ami sosem megy ki a divatból, az a piros manikűr. A trend már évtizedek óta változatlanul jelen van minden szezonban, és idén sem érdemes kihagyni. A piros lakk bármilyen körömforma esetén szóba jöhet, emellett még romantikus is.

Letisztult francia áll második helyen. A francia manikűr bizonyos időközönként mindig feltűnik a trendek között. Ha a klasszikus franciát kicsit unalmasnak találjuk használjunk csillogó lakkot!

A természetes hatású nude körmök! A mindenféle színek, minták mellett a teljesen natúr verziók is jelen vannak. Hagyhatod lakk nélkül, vagy kipróbálhatsz egy enyhén csillogós verziót.

Kétszínű körmök! Az egyszínű lakkok nagyon népszerűek, de nem kell feltétlen egyetlen színnél leragadni, mikor két színt is választhatunk. A két tónus kombinációja feldobja és elképesztően izgalmassá teszi az egész megjelenést.

Fekete-fehér kombó. A fekete és a fehér kombinációja elsőre kicsit unalmasnak tűnhet, pedig a különféle mintáknak köszönhetően nagyon változatossá tehető.

Csillogj! A csillogó körmök divatja sem múlik el, nem kell hozzá alkalom vagy ünnep, az apró strasszok, ezüst festések tavasszal is nagyon népszerűek. A merészebbek pedig akár az egész körmöket díszíthetik a kövekkel.

Fekete! A fekete körömlakk letisztult, elegáns körmöket eredményez. A sötét körmök mindenhez passzolnak, és bármilyen körömformán jól mutatnak.

Semmihez sem fogható egy szemet gyönyörködtetően kivitelezett, színek kavalkádjában úszó manikűr, ami még a legszürkébb esős napot is feldobja.

A képek forrásai:

Szúrócki Krisztina KrisztiNails

Budai Judit B U D A I J U D I T Nail Artist

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Az allergiát kezelni kell!

Az allergia, mivel az immunrendszer téves reakciója folytán alakul ki, nem gyógyítható, viszont hatékonyan kezelhető betegség Az elhanyagolt és kezeletlen allergia azonban szövődményeket okozhat, szénanáthás tüneteinket már a pollenszezonban vagy azt megelőzően fontos kivizsgáltatni és elkezdeni az esetleges kezelés.

Tanácsok orrfolyás ellen

Orrváladék minden nap termelődik, hogy az orrnyálkahártyát nedvesen tartsa, megelőzze a kiszáradását, a száraz orr kialakulását. Fontos szerepe van abban, hogy megakadályozza a kórokozók, por és pollenek tüdőbe jutását.

Egészséges fogyás a hasról

Egyre több a túlsúlyos és elhízott ember, köztük sokan gyerekek. A kevés mozgás, az ülőmunka, a sok tv-nézés és mobil és számítógép-használat, a gyors ételek nem könnyítik meg a fogyni kívánók dolgát. Ilyen feltételek mellett, hogy lehet egészségesen leadni a fölösleges kilókat?