Menü

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük. 2024-ben a húsvét március 31-re esik.

A legjobbak mindig az olyan ötletek, amiket mi magunk, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. A klasszikus húsvéti dekorációk közé tartoznak a színes díszek, a festett tojások, a nyuszifigurák, csibék, virágok.

Húsvétkor általában a húsvéti asztal dekorációja a leggyakoribb, mivel a legszembetűnőbb az étkezőasztal, melyet sokféle módon lehet dekorálni. Tehetünk az étkezőasztalra friss virágokat, egy szép terítőt, asztali futót, festett tojásokat.

A húsvéti asztalról nem hiányozhat egy tál hímes tojás.

Ha a környezettudatos életmód híve valaki, akkor a húsvéti tojás festést a boltban kapható festékek helyett megoldhatja természetes anyagokkal is:

⦁ sárgához használhatunk kurkumát

⦁ narancssárgához kiváló a pirospaprika

⦁ zöld színhez spenótot vagy csalánlevelet forrázzunk

⦁ rózsaszínhez céklát használjunk

⦁ lilához ibolyaszirmokat szoktak forralni

⦁ kékhez vöröskáposztát javasolt

⦁ barnához diót, piroshoz pedig festőmályvát érdemes.

Az alapanyagokat forraljuk fel vízben, majd mártsuk bele a tojásokat.

A gyerekek sokszor az iskolában, óvodában is készülnek ünnepi dekorációval, ezeknek is keressünk megkülönböztetett helyet, nagyra fogják értékelni.

Létezik húsvéti koszorú is! Nemcsak adventkor, de húsvétkor is készíthetünk koszorút, ehhez tavaszias hangulatú díszekkel kirakott koszorúalapra van szükségünk, melyre húsvéti díszeket helyezünk, például apróbb tojás-, nyuszi- vagy csibedíszeket, zöld ágakat, barkát.

A kreatív és hobbiboltokban sokféle dekor elem közül válogathatunk, a rögzítésben pedig ragasztópisztoly segít.

A ajtódísz is mindig népszerű! Akárcsak a koszorúra, úgy az ajtódíszre is kerülhetnek kifújt és megfestett tojások, csirke- vagy fürjtojások, színes szalagok, masnik és bármely tavaszi vagy húsvéti motívum.

Tradicionális húsvéti dísze a lakásnak a tojásfa, mely gyerekekkel együtt is elkészíthető. Rügyező faágat, vagy barkaágat díszítsünk fel színes szalagokkal, masnikkal, illetve tojásdíszekkel.

Húsvéti finomságok

Nem igazi a húsvéti asztal valamilyen finom süti nélkül. Legyen szó hagyományos, kelt tésztából készült kalácsról, fél óra alatt összedobható édességről vagy valamilyen mentes finomságról, a család ízlése szerint sokféle étel kerülhet ilyenkor az asztalra. Aki szeret a konyhában tevékenykedni, ilyenkor nagy örömmel készít különböző kalácsokat, tortákat. Akinek ez nem a kedvenc időtöltése, az szívesen veheti a klasszikus sütik egyszerűsített változatait, például gyorsan összedobható muffin formájában.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.