Menü

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Az esküvő tervezésekor rengeteg dologra oda kell figyelni, főleg a színek és minták terén, hogy ne egy nagy színes összevisszaságot kapjunk eredményül. Belelátok elég alaposan a témába, hiszen barátnőm zseniális dekoros és esküvőszervező, emellett grafikai fronton én is tevékenykedem a nagy napok lebonyolításában.

Az legfontosabb, hogy először színt és stílust válasszunk, ehhez már egy gyakorlott szakember könnyen talál sokféle megvalósítási megoldást. Az első a meghívó megtervezése, ebből az egyik legmenőbb a plexi lapokra ragasztott vagy gravírozott szövegek, viszont ezeknek súlyosan megvan az áruk egy papír alapúhoz képest. A papírnál is elrugaszkodhatunk már az egyszerű, levelezőlap méretű daraboktól, a fektetett, kinyitható, szalaggal fűzött, a pauszpapírra nyomtatott verziók és ezek kombinációinak sokaságából válogathatunk. Érdemes úgy gondolkodni, hogy maga a meghívó mind színben, mind mintában illeszkedjen az esküvői dekorba, passzoljon a menülaphoz, ezek pedig a virágdíszek színeihez.

Az idei év színe a barack, de ebből is az úgynevezett Peach Fuzz, mely egy melegséget árasztó, nyugalmat idéző, narancssárgás árnyalat. Meghitt, romantikus, de elegáns hangulatot kölcsönöz az esküvőnek. A szín nagy előnye, hogy igazából minden miliőbe beleillik, legyen az egy sok főre tervezett, elegáns, nagyvárosi étterem vagy egy falusi, akár szabadtéri kisebb helyszín. A menyasszonyi ruhába is lehet belőle csempészni, hiszen a fehérrel csodálatos összképet alkot. A virágcsokrokhoz könnyedén találunk rózsát, gerberát, krizantémot az év szinte minden szakában.

Illik hozzá a világoskék, a tintakék, a mentazöld, a szürke, és a natúr színek, melyekkel a természet szépségét idézhetjük. Használjunk mellé csipkét, fából készült dolgokat, arany vagy bronz színű vázákat és evőeszközöket. Igazán elegáns esküvőkhöz még mindig tartja magát a smaragdzöld, arany és fehér hármas párosítás, mely úgy tűnik örök jelenség marad e téren. A csillogás, a tükrök, a különböző üvegek, gyöngyök felhasználásával pedig elit érzést kelthetünk. Vízparti esküvőkhöz a levendula lila és az ehhez passzoló pasztellszínek még mindig közkedveltek.

A dekorba idén divatos lesz a pezsgő piramis, a fánkfal, melyek vendégváróként is jól funkcionálnak. Köszönőajándékként az egyesi mézeskalácsok és a névre szóló csokik és az ÖKO vonalon maradva a kis kiszerelésű mézek -ezzel támogatva a magyar méhészek munkáját is- a legkedveltebbek, ezeket használhatjuk ültetőkártyaként is.

Minden jegyespár a maga ízlésére formálja a nagy nap dekorációját, de idén érdemes a lágyabb, pasztellszínek irányába elindulni, hogy egy igazán trendi esküvőt tudhassanak magukénak

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

A beszélgetés pozitív hatásai

Van, amikor egyáltalán nincs kedvünk beszélgetni senkivel, mert nagyon magunk alatt vagyunk. De még ilyenkor is hiányozhat az a biztató beszélgetés, ami kimozdít minket letargikus állapotunkból. A kommunikációnak hatalmas ereje van, hatalmas jelentősége van az életünkben. Talán voltál már úgy, hogy mindenkivel meg szeretted volna osztani az örömöd, világgá szeretted volna kiáltani, hogy milyen szép is az élet, milyen fantasztikus napod van. Ez az eset azt hiszem, hogy mindenkivel megtörtént már, szerencsére.