Menü

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Az esküvő tervezésekor rengeteg dologra oda kell figyelni, főleg a színek és minták terén, hogy ne egy nagy színes összevisszaságot kapjunk eredményül. Belelátok elég alaposan a témába, hiszen barátnőm zseniális dekoros és esküvőszervező, emellett grafikai fronton én is tevékenykedem a nagy napok lebonyolításában.

Az legfontosabb, hogy először színt és stílust válasszunk, ehhez már egy gyakorlott szakember könnyen talál sokféle megvalósítási megoldást. Az első a meghívó megtervezése, ebből az egyik legmenőbb a plexi lapokra ragasztott vagy gravírozott szövegek, viszont ezeknek súlyosan megvan az áruk egy papír alapúhoz képest. A papírnál is elrugaszkodhatunk már az egyszerű, levelezőlap méretű daraboktól, a fektetett, kinyitható, szalaggal fűzött, a pauszpapírra nyomtatott verziók és ezek kombinációinak sokaságából válogathatunk. Érdemes úgy gondolkodni, hogy maga a meghívó mind színben, mind mintában illeszkedjen az esküvői dekorba, passzoljon a menülaphoz, ezek pedig a virágdíszek színeihez.

Az idei év színe a barack, de ebből is az úgynevezett Peach Fuzz, mely egy melegséget árasztó, nyugalmat idéző, narancssárgás árnyalat. Meghitt, romantikus, de elegáns hangulatot kölcsönöz az esküvőnek. A szín nagy előnye, hogy igazából minden miliőbe beleillik, legyen az egy sok főre tervezett, elegáns, nagyvárosi étterem vagy egy falusi, akár szabadtéri kisebb helyszín. A menyasszonyi ruhába is lehet belőle csempészni, hiszen a fehérrel csodálatos összképet alkot. A virágcsokrokhoz könnyedén találunk rózsát, gerberát, krizantémot az év szinte minden szakában.

Illik hozzá a világoskék, a tintakék, a mentazöld, a szürke, és a natúr színek, melyekkel a természet szépségét idézhetjük. Használjunk mellé csipkét, fából készült dolgokat, arany vagy bronz színű vázákat és evőeszközöket. Igazán elegáns esküvőkhöz még mindig tartja magát a smaragdzöld, arany és fehér hármas párosítás, mely úgy tűnik örök jelenség marad e téren. A csillogás, a tükrök, a különböző üvegek, gyöngyök felhasználásával pedig elit érzést kelthetünk. Vízparti esküvőkhöz a levendula lila és az ehhez passzoló pasztellszínek még mindig közkedveltek.

A dekorba idén divatos lesz a pezsgő piramis, a fánkfal, melyek vendégváróként is jól funkcionálnak. Köszönőajándékként az egyesi mézeskalácsok és a névre szóló csokik és az ÖKO vonalon maradva a kis kiszerelésű mézek -ezzel támogatva a magyar méhészek munkáját is- a legkedveltebbek, ezeket használhatjuk ültetőkártyaként is.

Minden jegyespár a maga ízlésére formálja a nagy nap dekorációját, de idén érdemes a lágyabb, pasztellszínek irányába elindulni, hogy egy igazán trendi esküvőt tudhassanak magukénak

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.