Menü

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.

A kék szín a torokcsakrához és a 3. szemhez is tartozik, a kommunikációban, a szellemi nyitottságban és a bölcsesség keresésében és megtalálásában is segíthet. A kék szín csökkenti a stresszt, nyugtató hatású.

A katolikus hit szerint a kék Mária színe és egyes angyalokhoz is a kék színt társítják: Gábriel arkangyal színe a halvány-türkizes kék, míg Michael arkangyal színe a királykék-sötétkék.

Akik a kék színre vágynak gondoskodóak, türelmesek, higgadtak, jól kommunikálnak. Stabilitásra törekszenek és érzelmes emberek.

Ki viseljen kék színű ásványt? Aki szeretne bölcsebbé válni, jobban meglátni az összefüggéseket a dolgok között, szeretne kapcsolatba kerülni az angyalokkal, szeretne javítani a kommunikációs készségein. Olyanok számára pozitív hatással bír, aki nyugalomra, békére vágyik és harmóniára törekszik.

A feng shuiban a kék szín (feketével) a karrier, az emberi kapcsolatok színe, használata otthonunk északi területén ajánlott.

Az Akvamarin a bátorság, a gazdagság, a jó kommunikáció ásványköve. Gyógyító hatással bír nátha, autoimmun-betegség, szembetegségek, depresszió, pajzsmirigybetegség, hormonháztartási zavarok, anyagcserezavarok, a lép- és a máj megbetegedése esetén. Segít az önkifejezésben és abban, hogy az igazságot a hazugságtól meg tudjuk különböztetni.

A Lápisz lazuli vagy lazurkő stresszoldó-hatású, segít a depresszió leküzdésében, az immunrendszer erősítésében, energiával tölt fel, csökkenti a vérnyomást. Jó hatással van a pajzsmirigy megbetegedéseiben, Erősíti az önbizalmat, segíti a kommunikációt, támogatja a spiritualitás fejlődését, és védelmez.

A Türkiz a kommunikáció, a nyugalom, a kreativitás és az önbizalom köve. Erős védelmező kő. Gyógyítja a pajzsmirigy megbetegedéseit, az izületi gyulladást, a gyomor- és bélproblémákat, a szem- az agy betegségeit. Fájdalomcsillapító, méregtelenítő kő, amely nevét Törökországról (első lelőhelyéről) kapta.

Az egész földi élet a Naptól függ, a napfényből alakítja át a növényi klorofill a fényenergiát kémiai energiává, ez a fotoszintézis. A magasabbrendű élőlények, így az ember is, a fényt nemcsak látásra használja, hanem szervezete bonyolult működésének szinkronizálására (alvás és ébrenlét ritmusa, növekedés, szexuális ciklusok, hormonális változások stb.) A napfény hiánya, a hosszú sötétség depresszív hatása közismert, és egyéb vegetatív ill. lélektani tünetek is összefüggésben vannak a besugárzó fény mennyiségével.

A színes fényalkotórészek hullámhosszukban különböznek egymástól, az elektromágneses hullámok pedig az élő szervezet egészére hatást gyakorolnak. A hatás főleg a látás folyamatában (a szemen keresztül) érvényesül, de ha nincs a látótérben, a bőrön át is kimutatható.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.

Fiókát találtam! – Mikor mentsünk, mikor ne?

Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapnak a madármentők a segítségre szoruló madarakról. A legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket!

Mi mindenre jó egy mosogatógéptabletta?

A mosogatógép tablettáit köztudottan arra tervezték, hogy eltávolítsák a makacs foltokat és feloldják a zsírt a mosogatógépben, ám kevesen tudják, hogy nemcsak mosogatáskor érdemes őket használni. Még akkor sem árt beszerezni néhány tablettát, ha nincs is mosogatógépünk.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?