Menü

Hogyan segíthetnek a kék színű ásványok?

A kék szín, a vízenergia színe. A víz pedig a tudást, az érzelmeket, az emberi kapcsolatot és az emberek közötti kommunikáció eleme. A kék szín a tudás, a nyugalom, a béke, az érzelmek és tudásvágy szimbóluma is.

A kék szín a torokcsakrához és a 3. szemhez is tartozik, a kommunikációban, a szellemi nyitottságban és a bölcsesség keresésében és megtalálásában is segíthet. A kék szín csökkenti a stresszt, nyugtató hatású.

A katolikus hit szerint a kék Mária színe és egyes angyalokhoz is a kék színt társítják: Gábriel arkangyal színe a halvány-türkizes kék, míg Michael arkangyal színe a királykék-sötétkék.

Akik a kék színre vágynak gondoskodóak, türelmesek, higgadtak, jól kommunikálnak. Stabilitásra törekszenek és érzelmes emberek.

Ki viseljen kék színű ásványt? Aki szeretne bölcsebbé válni, jobban meglátni az összefüggéseket a dolgok között, szeretne kapcsolatba kerülni az angyalokkal, szeretne javítani a kommunikációs készségein. Olyanok számára pozitív hatással bír, aki nyugalomra, békére vágyik és harmóniára törekszik.

A feng shuiban a kék szín (feketével) a karrier, az emberi kapcsolatok színe, használata otthonunk északi területén ajánlott.

Az Akvamarin a bátorság, a gazdagság, a jó kommunikáció ásványköve. Gyógyító hatással bír nátha, autoimmun-betegség, szembetegségek, depresszió, pajzsmirigybetegség, hormonháztartási zavarok, anyagcserezavarok, a lép- és a máj megbetegedése esetén. Segít az önkifejezésben és abban, hogy az igazságot a hazugságtól meg tudjuk különböztetni.

A Lápisz lazuli vagy lazurkő stresszoldó-hatású, segít a depresszió leküzdésében, az immunrendszer erősítésében, energiával tölt fel, csökkenti a vérnyomást. Jó hatással van a pajzsmirigy megbetegedéseiben, Erősíti az önbizalmat, segíti a kommunikációt, támogatja a spiritualitás fejlődését, és védelmez.

A Türkiz a kommunikáció, a nyugalom, a kreativitás és az önbizalom köve. Erős védelmező kő. Gyógyítja a pajzsmirigy megbetegedéseit, az izületi gyulladást, a gyomor- és bélproblémákat, a szem- az agy betegségeit. Fájdalomcsillapító, méregtelenítő kő, amely nevét Törökországról (első lelőhelyéről) kapta.

Az egész földi élet a Naptól függ, a napfényből alakítja át a növényi klorofill a fényenergiát kémiai energiává, ez a fotoszintézis. A magasabbrendű élőlények, így az ember is, a fényt nemcsak látásra használja, hanem szervezete bonyolult működésének szinkronizálására (alvás és ébrenlét ritmusa, növekedés, szexuális ciklusok, hormonális változások stb.) A napfény hiánya, a hosszú sötétség depresszív hatása közismert, és egyéb vegetatív ill. lélektani tünetek is összefüggésben vannak a besugárzó fény mennyiségével.

A színes fényalkotórészek hullámhosszukban különböznek egymástól, az elektromágneses hullámok pedig az élő szervezet egészére hatást gyakorolnak. A hatás főleg a látás folyamatában (a szemen keresztül) érvényesül, de ha nincs a látótérben, a bőrön át is kimutatható.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.