Menü

Miért fontos a vasalás?

A vasalás nem sok háziasszony kedvenc elfoglaltsága, legalábbis az enyém biztosan nem, kevés türelmem van hozzá, inkább mást csinálok, előnyben részesítem vásárlásnál a nem gyűrődő anyagokat, pedig a vasalás nem elhanyagolandó dolog, több előnye is van. Melyek ezek?

Az asszonyok szívesen levennék szerintem a házimunkák listájáról a vasalást, hogy inkább másra fordíthassák az idejüket, pedig a vasalásnak számos előnye és haszna van, amelyek pozitívan befolyásolják az egészségünket. Miért is?

A vasalás tisztán és illatosan tartja a ruhákat

Bár a mosógépbe különböző illatosított mosózseléket, mosóparfümöket és lágyítószereket teszünk, az illat egy idő után elillan, a vasaló azonban segít abban, hogy minden nemkívánatos szagot kivonjon a szennyesből, így a ruhákat hosszú ideig illatosan tartja.

A vasalás fertőtlenít!

A magas hőfokon való mosás, vasalás fertőtleníti a ruhákat! Egy -egy vírusfertőzés, kórházi tartózkodás után mindenképp fontos vasalással is elvégezni ezt a fertőtlenítést.

A magas hőmérsékleten történő mosás elpusztítja a legtöbb baktériumot és egyéb betegséget okozó elemet.

Védi a ruhákat!

A vasalás egyik nagy előnye, hogy megvédi a ruhákat a sérülésektől vagy az időjárási körülményektől. A szövetek tovább tartanak és nem tűnnek elhasználódottnak.

Adunk néhány tippet vasaláshoz!

Ha a mosás után azonnal kivesszük a ruhákat a mosógépből, azzal elkerüljük a túlzott gyűrődést és a vasalás gyorsabban és könnyebben megy majd.

Ha kissé nedvesek a ruháink, könnyebb és gyorsabb lesz a vasalás.

Kézi gőzölővel közvetlenül a fogason és hihetetlenül gyorsan ki tudjuk vasalni a holmikat.

A vasalásnak nem kell kellemetlen, fárasztó és unalmas munkának lennie, televíziónézéssel, vagy zenehallgatással egybekötve talán kevésbé monoton a feladat.

Milyen vasalót vásároljunk?

Ma már sokféle vasaló közül válaszhatunk, vannak gőzölős vasalók, gyorsak és hatékonyak, akárcsak az utazós vasalók, melyek ideálisak az utazó életmódhoz, könnyebb súlya és mérete miatt az utazáshoz alkalmazkodik és a kézipoggyászban is elfér.

Kézi gőzölőt is használhatunk, egyszerű és könnyű, de létezik álló ruhagőzölő, pillanatok alatt megoldjuk vele a vasalást.

Milyen szabályokat tartsunk be vasaláskor?

A ruhák címkéjén található, vasalással kapcsolatos információkat sose hagyjuk figyelmen kívül. Mosni is, vasalni is csak meghatározott hőfokon vagy esetleg speciális módon lehet.

Ingeket fehér színű vasalóruhával mossuk és a gallérral kezdjük.

A nadrágok szárait a legegyszerűbben úgy tudjuk egyenletesen simára vasalni, ha a belső varrás mentén húzzuk a vasalót. Ha élt szeretnénk belevasalni, szintén jó tájékozódási alap a varrás.

A megfelelő előkészületekkel és szabályokkal bizony sima ügy lesz a vasalás!

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

A beszélgetés pozitív hatásai

Van, amikor egyáltalán nincs kedvünk beszélgetni senkivel, mert nagyon magunk alatt vagyunk. De még ilyenkor is hiányozhat az a biztató beszélgetés, ami kimozdít minket letargikus állapotunkból. A kommunikációnak hatalmas ereje van, hatalmas jelentősége van az életünkben. Talán voltál már úgy, hogy mindenkivel meg szeretted volna osztani az örömöd, világgá szeretted volna kiáltani, hogy milyen szép is az élet, milyen fantasztikus napod van. Ez az eset azt hiszem, hogy mindenkivel megtörtént már, szerencsére.

Futás kutyával

Egy kutya lefutotta a félmaraton, pedig csak pisilni engedték ki, olvastam a minap egy nem mindennapi cikkben. Félmaratont futókhoz csatlakozott a kutyus, aki becsülettel végig is futotta a távot Kanadában, ráadásul nem is akármilyen helyezést ért el: sikerült az első 10 között beérni, és az előkelő 7. helyen teljesítette a távot. Mire kell figyelni, ha kutyussal futunk, erről lesz szó ma.