Menü

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon?

Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az biztos, hogy Jennifer Lopez mindig szereti valami stílusváltással lenyűgözni a rajongóit, s úgy tűnik ezúttal egy koszos farmerre esett a választása. A megkopott, kifakult és foltosnak darab 620 dollárba, azaz körülbelül 223 ezer forintba került.

Szakértők szerint nem újkeletű a hölgy ötlete, ugyanis a “piszkos farmer-trend”, amely homokosnak vagy koszosnak tűnik az utóbbi években újra visszatér majd a divat világába.

Sok hírességnek a pénz nem akadály. Óriási luxusvillákban laknak, milliós tervezői ruhákat hordanak és az égvilágon semmire nincs gondjuk. Ma már bármit megvehetnek maguknak, ha igazi álomruhában szeretnének tündökölni, akkor azt is. Mi általában meglepődünk ezen az összegen, de nekik ez a legtöbb esetben meg sem kottyan, gondoljunk csak a világ legdrágább ruhájára, amely Marilyn Monroe ikonikus darabja volt és 4,6 millió dollárt ért, s most úgy tűnik a sztárok a koszos hatású farmerért, cipőért képesek vagyonokat kiadni.

Bizony nemcsak a kopott-koszos hatású farmer a divat, hanem egyéb bizarr divatötletek is léteznek, például fenékvillantó farmer és sáros hatású mellény. A nem mindennapi ruhadarabok között népszerűek a rojtokból, cafatokból álló farmerek, a koszos hatású felsők és zoknik, de a sáros mellény is vezeti a népszerűségi listát, s a sztárok nem haboznak ezekre vagyonokat elkölteni.

Érdekesség, hogy a mértéktelenül vásárlókkal szemben vannak a kifejezetten spórolós sztárok, akik a fogukhoz verik a garast, s bár nincsenek rászorulva, mégis nagyon megnézik, hogy mikor és mire költenek. Talán nem is hinnénk, mennyi mindenre sajnálják a pénzt!

Sarah Jessica Parker például – bár megtehetné – mégsem tartozik a féktelenül költekezők közé. Kihasználja a szponzorai adta lehetőségeket és kifejezetten szeret használt ruhákat vásárolni.

A különc megjelenésű Lady Gagáról úgy hírlik, hogy rendszerint kedvezményekre jogosító kuponokkal megy a szupermarketekbe, hogy ezzel is spóroljon, állítólag igazi „kuponkirálynő” a dúsgazdag művésznő.

Madonna a pop királynője és egyben a leggazdagabb énekesnő, ám gyermekét mégis úgy neveli, hogy értékelje a pénzt: a lánynak magának kell megkeresni az albérletére való összeget, és elvárja tőle azt is, hogy megálljon a saját lábán.

Szerencsére a legtöbb sztár a luxus életük mellett sokat áldoz jótékonyságra is, a bevételükből fordítanak jótékony célokra is, támogatnak kutyaotthonokat, menhelyeket, segítenek beteg gyerekeket, gyerekotthonokat, árvaházakat és gyerekkórházakat is.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.