Menü

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.

Hangulatos terasz és kerti bútorok

A kora nyári időszak ideális arra, hogy összetakarítsuk a teraszon hagyott koszt, és összepakoljuk a széthagyott dolgokat. Készítsük fel házunk külső részét kényelmes ülőhellyel, párnákkal, és díszpárnákkal. Válasszunk színes és mintás garnitúrát, amelyek feldobják a teret, és teremtsük meg a hangulatos pihenőhelyet a kinti kikapcsolódáshoz. Ha rendesen fedett a teraszunk, akkor ne sajnáljuk a puhábbnál puhább anyagokat rá! Valamint ilyenkor az egész helyen ki lehet alakítani egy autentikus belső teret, amelyhez érdemes színes elemeket használni, a komor stílus helyett.

Válasszunk kényelmes és stílusos kerti bútorokat, amelyek alkalmasak a kinti étkezésre, pihenésre, és szórakozásra. Legyenek azok fa vagy valamilyen egyéb bútorok, és fontos, hogy kényelmesek, valamint strapabíróak legyenek.

Bújjunk el

A zárt teraszok nagy előnye, hogy akár függönyt is rakhatunk az üvegek elé, ezzel pedig egy kis magánéletet is becsempészhetünk a helyiségbe. Arról nem is beszélve, hogy a kíváncsi szomszédok kizárása mellett még jól is mutat a dolog, és ezáltal mi is elzárva lehetünk más emberek elől. Emellett pedig ezen helyek mindig jóval tisztábbak, mint azok amelyek nyitottak a kertre.

Színes virágágyások és hangulat

Töltsük meg a kertet színes virágokkal és növényekkel, hogy élénkítsük az összképet. Olyan növényeket, és virágokat válasszunk, amelyek virágoznak a nyári hónapokban, és hozzáadnak a dekoratív értékhez is. Emellett az ízléses díszek is látványosak ilyenkor, mint például a szobrok, a madárházak, vagy ha akkora területtel rendelkezünk, akkor a kerti-tavak. Ezek mind-mind hozzáadnak valami egyediséget házunk kinézetéhez. Végül pedig ha van lehetőség egy kényelmes hintaágy, vagy függőágy mindig jó helyet teremt a pihenéshez, és a lazításhoz.

A hangulatos megvilágítás érdekében használjunk kerti lámpákat, gyertyatartókat, vagy kinti szalagfényeket. Ez nemcsak fokozza a kinti hangulatot, hanem lehetővé teszi a késő esti órákban történő kinti pihenést és beszélgetést is. Valamint egy LED-világítás jó látványt nyújt a teraszra kiülve is az esti órákban.

Bőkezűen a növényekkel

A növények boldogabbá és egészségesebbé tesznek, éppen ezért nyugodtan kivihetünk belőlük a teraszra is, mivel rögtön feldobják majd a hangulatot. Itt ráadásul többet éri őket a napfény is, viszont a meleg időjárás miatt folyamatosan locsolni kell őket. Valamint a növények mindig igényelnek valamennyi gondozást, amelyre értelemszerűen időt kell szakítani.

Az alábbi dolgok, tippek csak néhány ötletet jelentenek az udvari dekorációkhoz, amelyekkel élénkíthetjük, és feldobhatjuk házunk külső részét a nyári hónapokra. Bízunk benne, hogy az időjárás is inspirál arra, hogy új ötleteket hozzunk létre és megteremtsünk álmaink kertjét, valamint, hogy nem lesz egész nyáron elviselhetetlen forróság.

Nyári fitnesz tippek

Nyáron sem késő belekezdeni valamilyen testmozgásba. Néhány egyszerűbb ötletet és tippet szeretnék bemutatni a nyári sportolással kapcsolatban. Mire érdemes odafigyelni, és hogyan tudjuk motiválni magunkat arra, hogy még egy meleg napon is kimozduljunk valahová.

Szelektálás – mit dobjunk ki és mit ne?

Amikor már túlzsúfolttá válnak a szekrényeink, szobáink, belépni sem tudunk az előszobába, halmozzuk a tárgyakat, mániákusan gyűjtögetünk és nem akarunk semmit kidobni, akkor itt az ideje egy nagyobb szelektálásnak! Ha kétségeink vannak afelől, hogy mit szabad kidobni és mit nem ajánlott, akkor olvassák el mai írásunkat.

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!