Menü

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

Az eladó nélküli, önkiszolgáló boltok már néhány éve léteznek a világon, ez a trend pedig egészen közel jött hozzánk: Csehország és Szlovákia után, idén nyáron nálunk is megnyílhatnak az első, eladó és kassza nélküli boltok. Már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon – derült ki egy csütörtöki közleményből.

A nonstop üzletek a hét minden napján várják majd a vásárlókat. Míg nappali nyitvatartási idejükben hagyományos üzletként működnek, addig éjjelente már eladó nélkül várják a vevőket ezek a különleges technológiával ellátott élelmiszerüzletek, ahol teljesen önállóam intézhetjük a vásárlást. Az eladó nélküli üzletmodell nem egyedülálló a közép-európai régióban, többek között Lengyelországban és Csehországban is eredményesen működik.

Melyek lehetnek az előnyei az eladó nélküli boltoknak?

Ez az új megoldás lehetőséget adhat arra például, hogy a kisebb, vidéki településeken élők is bármikor helyben juthassanak hozzá alapvető élelmiszerekhez és más termékekhez.

Az eladó nélküli boltokról nyár elején fognak bemutatni részletes koncepciót, annyit azonban már most lehet tudni, hogy a bevezetése több hazai bolthálózatnál is előkészítés alatt áll már. Az mindenképp előny, hogy a vásárlók bármikor hozzájuthatnak a számukra fontos termékekhez, a mindennapi élelmiszerekhez.

A boltok a forgalmasabb nappali órákban az eddigiekhez hasonlóan működnek majd, de éjszaka vagy szünnapokon teljesen automata üzemmódban fogadják a vevőket.

Hogy történik majd az önálló, eladó nélküli vásárlás?

A vevők olyan technológiákat ismerve vásárolhatnak és fizethetnek, amelyek már számtalan helyen tesztelve voltak és a forgalmazók szerint beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, az eddigi tapasztalatok alapján megbízhatóan működnek. A lengyel boltokban például mobilapplikáció segíti az automata, nonstop boltok használatát.

A távfelügyelettel működő üzleteknek több előnyük is van a fejlesztőik szerint. Egyrészt olyan helyszíneken is lehetővé válik ezzel a boltnyitás, ahol hagyományos struktúrában nem érné meg, másrészt jóval olcsóbb beruházást igényel.

Elveszik a munkát az önkiszolgáló kasszák?

Természetesen nem kis dilemma az is, hogy a kiskereskedelemben dolgozóknak van-e okuk tartani akár az önkiszolgáló kasszáktól, akár a távfelügyeleti boltok. A fejlesztők szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a felszabaduló munkaerőt nem leépítik, hanem át- pozícionálják, így nem kell tartani a dolgozói leépítéstől.

A cég úgy véli, joggal feltételezhető, hogy a rendszer itthon is sikeres lesz, és a vevők könnyen boldogulnak majd a használattal, a kereskedők pedig optimalizálni tudják a fenntartási költségeiket.

Mosható pelenka, avagy a környezetbarát alternatíva

Egyre többen használják a mosható pelenkákat, és ha még nem hallottál róluk, akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, hiszen ez a környezetbarát megoldás egyaránt védi a bolygónkat és a pénztárcánkat is!

Hasznos megtakarítási tippek

Nagyon sok magyar hónapról-hónapra szűkösen gazdálkodik a jövedelméből, ugyanakkor nyilvánvalóan szeretnének spórolni, hogy stabilabb anyagi helyzetet teremtsenek maguknak. Természetesen félretenni nem egyszerű dolog, de ha megvan a kellő elhatározás, a következő lista is nagy segítséget jelent a kezdéshez.

A leblokkolás lélektana

Ahogy közeledik az egyetemi vizsgaidőszak, sok diák számára ez stresszel és szorongással jár. A nagy mennyiségű tananyag, a vizsgákra való felkészülés nyomása és az eredményekkel kapcsolatos aggodalmak mind olyan tényezők, amelyek a diákokat szorongásba sodorhatják.

Gyűjtő vagy gyűjtögető?

A gyűjtőszenvedély óvodás-, kisiskolás korban kezdődik, de általában a 7-8 éves korosztályra a legjellemzőbb. A gyűjtés a gyerekek számára a valóság megértésének, feldolgozásának egy új, izgalmas módja, de a gyűjtőszenvedély a felnőttekben is kialakulhat. Mi a különbség a gyűjtés és a gyűjtögetés között?

Átalakuló háztartások, avagy generációk együttélése

A modern világban egyre több fiatal felnőtt él a szülei otthonában, és tapasztalható, hogy egy-egy esetben három generáció is egymás mellett él. Az életszakaszok átalakultak, felcserélődtek, aminek gazdasági, társadalmi és pszichológiai okai is vannak. Sokan sosem hagyták még el a szülői fészket, mások viszont kényszerből vagy tudatos megfontolásból költöznek “haza” a saját háztartásukból. Vajon miként hat egy ilyen helyzet a felmenőkre, adott esetben a nagyszülőkre és a felnőttség határán toporgó gyermekeikre?