Menü

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kússzon és elővehessék a kerti grillsütőt.

A szalonnasütés, bográcsozás vagy a tárcsán sütés Magyarországon mindig is népszerű volt, mostanra pedig a grillezés és a barbecue-zás is kedveltté vált.

Miért jó társasági élmény egy grillparty? Mert családi, baráti összejöveteleket, szülinapot, keresztelőt, pisiltetőbulit, legénybúcsút és egyéb vacsorákat meg lehet szervezni, a szabad levegőn vagyunk és jobbnál jobb ételek készülhetnek a grillrácson.

Nálunk általában mindig kéznél vannak a megfelelő konyhai eszközök, ezeket készítsük össze és tegyük a grill mellé, egy kis asztalra.

A helyszín lehet a terasz, a kertünk, a tornác, ám arra végig nagyon figyeljünk, hogy tűzveszélyes folyamatról van szó és a hegyes eszközök miatt gyerekek se szaladgáljanak a forró grillsütő és a kések, fogók körül.

Fontos, hogy alaposan felkészüljünk a grillezésre, hiszen, ha az alapanyag felkerült a grillrácsra, azt folyamatosan figyelni kell, egy percre sem hagyhatjuk őrizetlenül a parázs felett sercegő húsokat.

Az ételeknek a fantázia szab határt, de ha igazán jól akarjuk csinálni, használjunk mindig friss alapanyagokat és jó zsírokat. A húsételek mellé kívánkoznak a sokszínű saláták, a finom és akár egészséges öntetek.

A grillértelek szinte minden diétába illeszkednek, hiszen süthetünk húsokat, sajtot, zöldségeket, nyugodtan el lehet rugaszkodni a hagyományosnak számító grillkolbászoktól, virsliktől, hiszen rengeteg más opció is van, ha vegetáriánus vagy vegán barátainknak szeretnénk kedveskedni. Grillsajtok és -zöldségek széles tárházából választhatunk, de gyümölcsökkel is kísérletezhetünk bátran. A grillezett gyümölcsök a grillezés remek befejező ételei lehetnek.

Mit igyunk egy grillparty alkalmával? Mivel kínáljuk a vendégeket?

A finom falatok mellett a hűsítő italokról se feledkezzünk el!

Szomjoltó gyümölcsös italokkal, alkoholmentes koktélokkal, gyümölcsös vagy mentás limonádékkal hűthetjük le magunkat és barátainkat, de természetesen alkohol is kerülhet az asztalra, a melegben viszont ismernünk kell a határainkat és mértéket kell tartanunk.

Nincs is jobb, mint a szomszédokkal, baráti társasággal, családdal összegyűlni a kertben, udvaron, finom falatokat sütögetni, majd azokat frissen a tányérra tenni valami sokszínű saláta kíséretében, közben jókat beszélgetni, kikapcsolódni. A grillszezon „begyújtva”, jöhetnek a kellemes programok!

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Alkoholmentes üdítők, mint belépő drog

Mindenki tudja, hogy a cukros üdítők rosszak, mert túl sok bennük a cukor – a kólában, energiaitalokban ráadásul sok sav és koffein is van –. A gyümölcslevek jelentős része is sok hozzáadott cukrot tartalmaz, a mesterséges édesítőkből-ízesítőkből készített löttyökről ne is beszéljünk. Ezekhez képest sokkal jobb választásnak tűnhet az alkoholmentes sör, citromos, meggyes ízben, amit lehet inni a nyári melegben. De biztosan olyan jó választás ez?

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.