Menü

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kússzon és elővehessék a kerti grillsütőt.

A szalonnasütés, bográcsozás vagy a tárcsán sütés Magyarországon mindig is népszerű volt, mostanra pedig a grillezés és a barbecue-zás is kedveltté vált.

Miért jó társasági élmény egy grillparty? Mert családi, baráti összejöveteleket, szülinapot, keresztelőt, pisiltetőbulit, legénybúcsút és egyéb vacsorákat meg lehet szervezni, a szabad levegőn vagyunk és jobbnál jobb ételek készülhetnek a grillrácson.

Nálunk általában mindig kéznél vannak a megfelelő konyhai eszközök, ezeket készítsük össze és tegyük a grill mellé, egy kis asztalra.

A helyszín lehet a terasz, a kertünk, a tornác, ám arra végig nagyon figyeljünk, hogy tűzveszélyes folyamatról van szó és a hegyes eszközök miatt gyerekek se szaladgáljanak a forró grillsütő és a kések, fogók körül.

Fontos, hogy alaposan felkészüljünk a grillezésre, hiszen, ha az alapanyag felkerült a grillrácsra, azt folyamatosan figyelni kell, egy percre sem hagyhatjuk őrizetlenül a parázs felett sercegő húsokat.

Az ételeknek a fantázia szab határt, de ha igazán jól akarjuk csinálni, használjunk mindig friss alapanyagokat és jó zsírokat. A húsételek mellé kívánkoznak a sokszínű saláták, a finom és akár egészséges öntetek.

A grillértelek szinte minden diétába illeszkednek, hiszen süthetünk húsokat, sajtot, zöldségeket, nyugodtan el lehet rugaszkodni a hagyományosnak számító grillkolbászoktól, virsliktől, hiszen rengeteg más opció is van, ha vegetáriánus vagy vegán barátainknak szeretnénk kedveskedni. Grillsajtok és -zöldségek széles tárházából választhatunk, de gyümölcsökkel is kísérletezhetünk bátran. A grillezett gyümölcsök a grillezés remek befejező ételei lehetnek.

Mit igyunk egy grillparty alkalmával? Mivel kínáljuk a vendégeket?

A finom falatok mellett a hűsítő italokról se feledkezzünk el!

Szomjoltó gyümölcsös italokkal, alkoholmentes koktélokkal, gyümölcsös vagy mentás limonádékkal hűthetjük le magunkat és barátainkat, de természetesen alkohol is kerülhet az asztalra, a melegben viszont ismernünk kell a határainkat és mértéket kell tartanunk.

Nincs is jobb, mint a szomszédokkal, baráti társasággal, családdal összegyűlni a kertben, udvaron, finom falatokat sütögetni, majd azokat frissen a tányérra tenni valami sokszínű saláta kíséretében, közben jókat beszélgetni, kikapcsolódni. A grillszezon „begyújtva”, jöhetnek a kellemes programok!

Unatkozik a gyerek

"Anya/Apa unatkozom!" - egy olyan mondat, amit szülőként gyakran hallunk. Azonban pszichológusok szerint nem is akkora baj, ha a gyermek unatkozik időnként. Többek között azok miatt az okok miatt sem, amelyről mai cikkünkben lesz szó.

A francia nők alakjának titka

Sokan úgy tartják, hogy a francia nők alakja páratlan, a divat, a párizsi elegancia, a sikk jellemzik őket. Ahhoz, hogy ezt fenntartsák, jól jön egy kis praktika.

Ezt edd nyáron nasinak

Sokan figyelnek arra, hogy a nyárra kialakított „beach body” szépen megmaradjon, hiszen szeretnek jól mutatni a parton a fürdőruhában, de ehhez az is kell, hogy odafigyeljünk arra, hogy egy esti kertiparty alkalmával megfelelő nasit eszegessünk.

Érdekességek a foci világából

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság a 17. Európa-bajnokság, amely az UEFA által szervezett, négyévente megrendezésre kerülő Európa-bajnokság a férfi labdarúgó-válogatottak számára. A tornát június 14. és július 14. között rendezik Németországban.

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.