Menü

A francia nők alakjának titka

Sokan úgy tartják, hogy a francia nők alakja páratlan, a divat, a párizsi elegancia, a sikk jellemzik őket. Ahhoz, hogy ezt fenntartsák, jól jön egy kis praktika.

Akik kicsit is követik a divat világát, ismerik a nagy márkaneveket, nem is kell ezt különösebben bemutatni. Nem csak az illatok, a cipők, a ruhaneműk között találhatunk magunknak tetszetős darabokat, hanem az ételek között is. A francia konyha pont olyan páratlan, mint az olasz vagy akár a magyar. A franciák élvezik az életet és szeretik az általuk megalkotott „szépség ideált”, ehhez viszont van néhány szabály, amit az étkezés terén követnek. Nézzük, hogy ők hogyan is csinálják ezt.

A francia konyha bővelkedik a zöldségekkel készíthető ételekben, egy jó séf a legfrissebb és legjobb alapanyagokat használja, legyen az étterem, vagy az otthoni konyha. Étkezési szokásaikat tekintve a rendszeresség elvén működnek, napi öt kis étkezést tartanak, ezért nem eszik túl magukat. Ez nem azt jelenti, hogy nem laknak jól, teljesértékű, változatos és egészséges fogások közül válogatnak. Másik alapköve étrendjüknek a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Ettől elköszönhetnek az undok narancsbőrtől és kimossák szervezetükből a méreganyagokat. Sokszor használják a hagymafélék különböző fajtáit, nem csak ízesítésre, hanem bizony az alakjuk megőrzésére is, amiben a póréhagymának ebben igen nagy szerepe van.

A póréhagyma rengeteg antioxidánst, A- és C-vitamint, cinket, vasat, magnéziumot és folsavat tartalmaz. Allicin tartalma, mely nem elhanyagolható, segít leküzdeni a gyulladásokat, mivel ez egy természetes antibiotikum. Ez a hagyma magas rosttartalommal bír, mely a bélrendszerünk barátja, elősegíti a gyorsabb anyagcserét és megoldja a bél dugulásának gondjait is. Na, de nem mindegy, hogy hogyan fogyasztják. Íze markáns, de kevésbé erős, mint mondjuk egy erős vöröshagymának, ennek is köszönhető, hogy lehet belőle úgynevezett póréhagymavizet készíteni.

Tulajdonképpen majdhogynem teát készítenek belőle, forró vízben főzik pár percig, majd hagyják kihűlni, ezután pedig citromlével ízesítik. Ezt napi három pohárral lehet iszogatni, érdemes reggel, éhgyomorral kezdeni a fogyasztást. Ez a hagyma remek smoothie összetevő is lehet más zöldségekkel és gyümölcsökkel keverve, illetve gyümölcscentrifugán is letolhatjuk, pompás vitaminpótlás testünk számára. Készíthetünk belőle krémlevest is, pár szem burgonyával főzve, majd turmixolva és fűszerekkel, például petrezselyemmel ízesítve, pirítorr zsemlekockákkal szórva, hidegen és melegen is tálalható. Azoknak, akik gyomorbántalmaktól, refluxtól vagy májbetegségtől szenvednek, nem javallott a túlzott mértékű fogyasztása.

A póréhagyma egy remek növény, ami az év minden szakában megtalálható a polcokon. Telis-tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, ezért kiváló méregtelenítő, ezáltal remek választás azoknak is, akik nem csak egészségükre, hanem alakjukra is szeretnének vigyázni.

Mindfulness tecnikák a függőségek leszokására

A tudatossági technikák alkalmazása hatékony módja a sóvárgás leküzdésének. Ha a jelen pillanatra koncentrálsz és ítélkezés nélkül elfogadod azt, csökkentheted a hatalmat, amelyet ezek a késztetések gyakorolnak rád.

Napi 10 ezer lépés!

Hallottuk már párszor, igaz? Ez a szám az ajánlás arra, hogy mennyit kell megtenni naponta a hosszabb, egészséges életért. Vajon sok vagy reális? Egyáltalán hol és hogyan tudunk ennyit gyalogolni, sétálni?

Ezt edd nyáron nasinak

Sokan figyelnek arra, hogy a nyárra kialakított „beach body” szépen megmaradjon, hiszen szeretnek jól mutatni a parton a fürdőruhában, de ehhez az is kell, hogy odafigyeljünk arra, hogy egy esti kertiparty alkalmával megfelelő nasit eszegessünk.

Készítsünk „smoothie”-t otthon!

Gusztusosak és tény, hogy finomak a boltok polcain sorakozó gyümölcsitalok, de pillanatok alatt elkészíthetők otthon is házilag, s még olcsóbbak, frissebbek is.

Hogyan kezdjünk hozzá egy könyv megírásához?

Adódik a kérdés, hogy mi a legnehezebb része egy könyv megírásának: az ötlet, a felépítés, vagy az, hogy minden nap számítógép, és papír előtt ülve írjunk a dolgokról? Az írás mindig egy procedúra, ami – mint minden folyamat – lebontható apróbb lépésekre. Bármilyen bonyolult is egy szöveg megszületése, végső soron szavakon, mondatokon keresztül történik, és felosztható bevezetésre, tárgyalásra, befejezésre. A dolog ennél persze kicsit bonyolultabb, de az alapvető lépések mindig ugyanazok, amelyekről az alábbi cikkben tudhatunk meg részleteket.