Menü

Mi mindenre jó egy mosogatógéptabletta?

A mosogatógép tablettáit köztudottan arra tervezték, hogy eltávolítsák a makacs foltokat és feloldják a zsírt a mosogatógépben, ám kevesen tudják, hogy nemcsak mosogatáskor érdemes őket használni. Még akkor sem árt beszerezni néhány tablettát, ha nincs is mosogatógépünk.

Mi mindenre alkalmas tehát még a mosogatógéptablettánk?

Például kiválóan tisztítja a sütő ajtaját.

A rászáradt ételmaradékok tisztításával mindig meg kell küzdeni, ha azonban a mosogatógép tablettát meleg vízbe mártjuk, sok zsírfoltot lesikálhatunk vele. Érdemes tenni egy próbát!

A hűtőszekrényhez is használható!

Jól olvasták. Ha ugyanis kiömlött valami a hűtőben és ragacsos foltot hagyott maga után, akkor a meleg vízbe mártott tabletta lapos oldalával fel lehet súrolni a foltot, majd langyos vizes törlőkendővel töröljük át.

Nálunk központi probléma, hogy mindig koszos a szemetes. Nehéz tisztán tartani, hiszen oda kerül mindenféle ételmaradék, szelektálásra már nem alkalmas szemét. Vannak, akik rájöttek, hogy ha évente egyszer-kétszer teletöltjük meleg vízzel és beledobunk egy mosogatógép tablettát, s egy óra elteltével átöblítjük, bizony szép tiszta lesz.

Az ételmaradékok miatt a mosogató oldala és alja is nagyon hamar szennyezett lesz, amire szintén megoldás lehet a mosogatógép tabletta. Engedjünk vizet a mosogatóba, dobjunk bele egy tablettát és töröljük át egy óra múlva.

A WC-csészébe is használható a tabletta, itt is fontos, hogy hagyjuk állni kb. 1 órát, mert így lesz ideje feloldódni, és a súrolása innentől gyerekjáték. A vécékefét belemártva átdörzsöljük a vécé belső részét. Meglátják, utána újra makulátlan lesz!

Mosógéptisztításra is kipróbálható! Csak tegyünk 2 mosogatógép-tablettát (súlyosabb szennyeződés esetén akár többet is) a mosógép dobjába, majd futtassunk végig egy magas hőfokú mosási programot.

Fehérítésre is? Igen!

A mosogatógép-tabletta fehérítőként is szolgálhat. Kopott, „koszosfehér” törülközőink újra hófehéren ragyognak, ha a szokásos mosószer mellett adunk egy mosogatógép-tablettát a mosáshoz.

Azok a fránya zsírkréták…

A zsírkrétanyomok eltávolítása sikerülhet, ha feloldunk egy mosogatógép-tablettát meleg vízben és az így kapott folyadékkal nedvesítünk be egy szivacsot. Ezzel néhány mozdulattal letörölhetjük a firkákat a falról.

A mosogatógép-tabletta tisztítóerejének az olajfoltok sem jelentenek akadályt. Csak nedvesíts be egy tablettát, képezz belőle pasztát, vidd fel a foltra, és várj néhány napig, hogy kifejtse hatását, majd a folttal együtt mosd le a betonról.

A fentiekből kiderül, hogy nem csak a piszkos edényekkel bánik el a mosogatótabletta. Mivel erős tisztítóerővel bírnak, sok mindenre használhatók a háztartásban. Az internetes praktikák néha egészen váratlan megoldásokkal rukkolnak elő, ha ezekbe beleássuk magukat, rájöhetünk, hogy igazán sokoldalú takarítóeszközről van szó.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?

Közösségi kertek

Szívesen kertészkednél te is, de társasházban élsz? A közösségi kertek többek között erre a problémára kínálnak megoldást azok számára, akik a városban is szeretnének egy kis időt a kertészkedés szépségeivel tölteni.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak