Menü

7 titkos csomó a csuklódra – spirituális védelem

Sok emberen láthatjuk a környezetünkben, hogy egy piros fonal, akár csomózott fonalat visel a csuklóján, de ennek nem csak divatértéke, hanem fontos jelentősége is van.

Különböző vallások a megalakulásuk kezdetétől hisznek a „védelmezőben”, legyen az megszemélyesítve, vagy valamilyen más formában, akár kabalaként használva. A hinduizmus és a tibeti buddhizmus is védelmező jelképként használja a vörös fonalat. Ezt a bizonyos fonalat nem mindegy, hogy hol és hogyan használjuk, hogy védelmébe vegyen minket.

A vörös fonal jelentősége abban rejlik, hogy ez megvédhet minket az ártó, rossz tekintetektől, távolt tartván a rontást. Maga a fonal külleme nem mindegy, hiszen három ágból kell összesodorni vagy fonni. Bal csuklónkon kell viselni egészen addig, amíg le nem szakad magától. A bal csuklón keresztül lépnek be az energiák testünkbe, és a bal kezet tekintik a „kapás” oldalának, a jobb kezet pedig az „adás” oldalának. Amennyiben ezt figyelembe vesszük, akkor érthető, hogy a bal csuklón keresztül érkező negatív energiákat kell blokkolnunk, így ott kell viselni a védő kabalát.

Fontos megjegyezni, hogy a már meglévő ártalmas, rossz energiákat elűzni nem fogja, csak a viselés kezdetétől véd minket meg a további rontásoktól. A vörös szín sem véletlen, a nap és a vér szimbóluma, ezzel is erősítve az élet energiaáramlásának folyamatát. Ezt a vörös fonalat erősíthetjük hét csomóval. A hetes számnak többféle jelentése is lehet. Hét szín van a szivárványban és e szivárvány a fényesség eljövetelét hivatott megmutatni. Ha a keresztény vallások nézzük, a hetes mondhatni Isten száma, mivel Isten hét nap alatt teremtette a világot. A jelenések könyve is említi, hiszen hét angyal jelenlétében törik fel a hét pecsétet.

A héber vallásban is megtaláljuk, ott pedig ez a tökéletesség száma, teljességet és harmóniát ad életünkbe. Deepak Chopra, a világhírű spirituális gondolkodó is hét törvénybe foglalja az élet és boldogság teljes megérésének útját. Jelen esetben a csomók a hét spirituális dimenziót jelképezik, melyek folyamatos összeköttetésben állnak jelenünkkel. Az sem mindegy, hogy ki köti csuklónkra a védelmező talizmánt. Olyan személyt kell választanunk, akivel mély szálak kötnek össze, aki nem gondol ránk ártó szándékkal, és teljes mértékben megbízunk benne.

A karkötőt soha, semmilyen körülmények között nem szabad levenni, se fürdés, se strand, se sport közben, ennek magától kell leszakadnia. Aznap, mikor ez megtörténik, egy jel, hogy valami történik velünk, bennünk, körülöttünk. Amennyiben úgy érezzük, hogy itt az ideje, bármikor felköttethetünk egy újabbat.

A vörös fonal karkötő hét csomóval egy védelmező talizmán, mely nem engedi, hogy ártó, negatív energiák kerítsenek minket hatalmukba. Felkötésének és viselésének is vannak szabályai, ezek betartásával segítheti életünket jobb mederbe terelni.

Holdállások hatása szervezetünkre

Mindig is érdekelte az embereket, hogy a bolygók milyen hatással vannak életünkre és szervezetünkre. Ide tartozik a Hold, ami bármily furcsán hangzik, mégis nagy befolyással van a mindennapjainkra.

Tudnivalók a dán diétáról

A dán diéta alatt meglepően hamar kopnak lefelé a kilók, a zsír- és szénhidrátbevitel jelentős csökkentése miatt. Bár rövid idő alatt szemrevaló eredményt garantál, meg is kell hozni érte az áldozatot. Van pár szigorú szabály, amit be kell tartanod, egyébként nem sikerül.

Milyen a nárcisztikus ember és hogyan kell kezelni?

Nők is és férfiak is lehetnek nárcisztikusak egyaránt, nem kifejezetten egyik vagy másik nem jellemzője és sajnos mindegy, hogy nőről vagy férfiról beszélünk, ugyanolyan mérgezők és veszélyesek, legyen szó párkapcsolatról, házastársról, barátról. Milyen a nárcisztikus ember és hogyan kell kezelni?

Televíziózás a sporton túl. Nézünk ma még tv-t?

Meg merem kockáztatni, hogy a mai nagyon fiatal generáció egyes tagjai egyáltalán nem néznek tv-t. Persze tudják, hogy mi az, van készülék a házban, de igazából soha be sem kapcsolják. Lehet, hogy ez most egy kicsit erős túlzás volt, de benne van a pakliban. A televíziózás ma már a fiatalabb generáció számára lényegében véve a sportközvetítéseket jelenti, vagy azon kevés alkalmak egyikét, mikor mondjuk egy 3 órás filmet nagy képernyőn szeretnénk megnézni, és emiatt a számítógép elől “átköltözünk” a nappaliba.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.