Menü

Kutyapanziók

Minden állattartóval előfordulhat, hogy el kell utaznia és nem tudja magával vinni házi kedvencét, rokonai, barátai pedig nem tudják vállalni az állat gondozását, ilyenkor jelent megoldást a kutyapanzió.

Adódhatnak olyan családi események, nyaralások, utazások, úticélok, ahol sajnos nem látják szívesen a kutyusokat, ilyenkor a kutyapanzió remek opció lehet.

Sajnos nem mindig nyaralás vagy utazás ad ilyen élethelyzetet, előfordulhatnak váratlan események, például egy baleset vagy egy operáció, amikor szintén nem tudjuk egy ideig ellátni a háziállatainkat, ilyenkor jusson eszünkbe kutyapanzió, ahol az állat a legjobb ellátásban részesülhet, miközben mi kórházban vagyunk.

Az állatok elhelyezése a panzióban nem újkeletű megoldás, jó ideje elterjedtek és népszerűek ezek a helyek, ahol minden a kutyus kényelméről szól. A kutyapanziók elsődleges célja, hogy biztonságosan és komfortosan szállásolják el a blökiket. A panziók általában rendelkeznek olyan fedett és szabad területekkel, ahol a kutyák szabadon mozoghatnak, együtt játszhatnak és futkározhatnak.

Miért olyan népszerűek ezek a szálláshelyek?

Egyrészt mert ezek modern szállóhelyek, másrészt nem csak kiváló alvóhelyet biztosítanak a blökiknek, hanem egész nap tökéletes ellátást és szórakozást kínálnak a kutyusoknak. A kutyapanziók számos hasznos szolgáltatással várják a kutyusokat, amelyek hozzájárulnak az állatok kényelméhez, boldogságához. Érdemes utánajárni, hogy a kiválasztott hely milyen alapszolgáltatásokat nyújt és ez alapján választani.

A legtöbb panzió a szálláshely üzemeltetése mellett foglalkozik még kiképzéssel és kutyakozmetikával is.

Ágyak, fotelok és szivacsból készült fekhelyek biztosítják a kényelmüket és nyugalmukat. A kerti kutyák is bent alszanak és minden kutyusnak külön kosara és takarója van.

Nemcsak kutyusokat, hanem cicákat és más állatokat is fogadnak ezek a panziók. is A cicákat is úgy helyezik el, hogy nincsenek teljesen korlátozva és gondoskodnak számukra az ellátásról, kényeztetésről.

Bizonyos panziók teknősöket, nyuszikat, görényeket és papagájokat is fogad.

Hogy kell elképzelni egy állatpanziót?

Ezeken a szálláshelyeken napirendet tartanak és minden nap a következetes rutinnak megfelelően látják el panzió lakóit.

A nap a reggeli ébresztővel kezdődik, játékkal folytatódik, a gondozók takarítanak, rendet raknak körülöttük, majd készülnek az etetéshez, természetesen minden állat diétájához, igényeihez alkalmazkodva. Etetés után kötelező csendespihenő vár az állatokra, délutántól pedig ismét játékról és megfelelő társaságról is gondoskodnak, majd vacsora következik, ami után mindenki nyugovóra tér.

Mennyibe kerül az ellátás ezeken a helyeken?

A kedvenceinket 5000-7000 forintos napidíj mellett gondozzák és látják el, amíg távol vagyunk.

Mikor ne vigyük kutyapanzióba az állatkánkat?

Ha a kutyus nem rendelkezik a megfelelő oltásokkal, chippel, ha fertőző betegségben szenved, ha túlságosan félős, stresszes a kutya vagy tüzel a szuka, ezek komoly problémákat tudnak okozni.

A legtöbb kutyapanzióban 24 órában szakképzett személyzet gondoskodik a felügyeletről, etetéséről, ápolásáról, sétáltatásáról, és szükség esetén orvosi ellátásról. Az állatbarát szakemberek figyelemmel kísérik a kutyák viselkedését, és szükség esetén képesek kezelni az esetleges problémákat. Több panzió is lehetőséget ad arra, hogy egy próbanapon vegyen részt a kutyus, így könnyű lesz eldönteni, hogy megfelelő helyet választunk-e.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Még ma is tabu a tetoválás?

A személyiség felvállalása vagy megbélyegzés? A tetoválásról a mai napig erősen megoszlanak a vélemények, pedig az örökéletre szóló bőrrajzok az emberiséggel egyidősek, évszázadokra nyúlnak vissza. A törzsi népek rituális életéhez szorosan hozzátartozott a tetoválás.