Menü

Kutyapanziók

Minden állattartóval előfordulhat, hogy el kell utaznia és nem tudja magával vinni házi kedvencét, rokonai, barátai pedig nem tudják vállalni az állat gondozását, ilyenkor jelent megoldást a kutyapanzió.

Adódhatnak olyan családi események, nyaralások, utazások, úticélok, ahol sajnos nem látják szívesen a kutyusokat, ilyenkor a kutyapanzió remek opció lehet.

Sajnos nem mindig nyaralás vagy utazás ad ilyen élethelyzetet, előfordulhatnak váratlan események, például egy baleset vagy egy operáció, amikor szintén nem tudjuk egy ideig ellátni a háziállatainkat, ilyenkor jusson eszünkbe kutyapanzió, ahol az állat a legjobb ellátásban részesülhet, miközben mi kórházban vagyunk.

Az állatok elhelyezése a panzióban nem újkeletű megoldás, jó ideje elterjedtek és népszerűek ezek a helyek, ahol minden a kutyus kényelméről szól. A kutyapanziók elsődleges célja, hogy biztonságosan és komfortosan szállásolják el a blökiket. A panziók általában rendelkeznek olyan fedett és szabad területekkel, ahol a kutyák szabadon mozoghatnak, együtt játszhatnak és futkározhatnak.

Miért olyan népszerűek ezek a szálláshelyek?

Egyrészt mert ezek modern szállóhelyek, másrészt nem csak kiváló alvóhelyet biztosítanak a blökiknek, hanem egész nap tökéletes ellátást és szórakozást kínálnak a kutyusoknak. A kutyapanziók számos hasznos szolgáltatással várják a kutyusokat, amelyek hozzájárulnak az állatok kényelméhez, boldogságához. Érdemes utánajárni, hogy a kiválasztott hely milyen alapszolgáltatásokat nyújt és ez alapján választani.

A legtöbb panzió a szálláshely üzemeltetése mellett foglalkozik még kiképzéssel és kutyakozmetikával is.

Ágyak, fotelok és szivacsból készült fekhelyek biztosítják a kényelmüket és nyugalmukat. A kerti kutyák is bent alszanak és minden kutyusnak külön kosara és takarója van.

Nemcsak kutyusokat, hanem cicákat és más állatokat is fogadnak ezek a panziók. is A cicákat is úgy helyezik el, hogy nincsenek teljesen korlátozva és gondoskodnak számukra az ellátásról, kényeztetésről.

Bizonyos panziók teknősöket, nyuszikat, görényeket és papagájokat is fogad.

Hogy kell elképzelni egy állatpanziót?

Ezeken a szálláshelyeken napirendet tartanak és minden nap a következetes rutinnak megfelelően látják el panzió lakóit.

A nap a reggeli ébresztővel kezdődik, játékkal folytatódik, a gondozók takarítanak, rendet raknak körülöttük, majd készülnek az etetéshez, természetesen minden állat diétájához, igényeihez alkalmazkodva. Etetés után kötelező csendespihenő vár az állatokra, délutántól pedig ismét játékról és megfelelő társaságról is gondoskodnak, majd vacsora következik, ami után mindenki nyugovóra tér.

Mennyibe kerül az ellátás ezeken a helyeken?

A kedvenceinket 5000-7000 forintos napidíj mellett gondozzák és látják el, amíg távol vagyunk.

Mikor ne vigyük kutyapanzióba az állatkánkat?

Ha a kutyus nem rendelkezik a megfelelő oltásokkal, chippel, ha fertőző betegségben szenved, ha túlságosan félős, stresszes a kutya vagy tüzel a szuka, ezek komoly problémákat tudnak okozni.

A legtöbb kutyapanzióban 24 órában szakképzett személyzet gondoskodik a felügyeletről, etetéséről, ápolásáról, sétáltatásáról, és szükség esetén orvosi ellátásról. Az állatbarát szakemberek figyelemmel kísérik a kutyák viselkedését, és szükség esetén képesek kezelni az esetleges problémákat. Több panzió is lehetőséget ad arra, hogy egy próbanapon vegyen részt a kutyus, így könnyű lesz eldönteni, hogy megfelelő helyet választunk-e.

Mosható pelenka, avagy a környezetbarát alternatíva

Egyre többen használják a mosható pelenkákat, és ha még nem hallottál róluk, akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, hiszen ez a környezetbarát megoldás egyaránt védi a bolygónkat és a pénztárcánkat is!

Hasznos megtakarítási tippek

Nagyon sok magyar hónapról-hónapra szűkösen gazdálkodik a jövedelméből, ugyanakkor nyilvánvalóan szeretnének spórolni, hogy stabilabb anyagi helyzetet teremtsenek maguknak. Természetesen félretenni nem egyszerű dolog, de ha megvan a kellő elhatározás, a következő lista is nagy segítséget jelent a kezdéshez.

A leblokkolás lélektana

Ahogy közeledik az egyetemi vizsgaidőszak, sok diák számára ez stresszel és szorongással jár. A nagy mennyiségű tananyag, a vizsgákra való felkészülés nyomása és az eredményekkel kapcsolatos aggodalmak mind olyan tényezők, amelyek a diákokat szorongásba sodorhatják.

Gyűjtő vagy gyűjtögető?

A gyűjtőszenvedély óvodás-, kisiskolás korban kezdődik, de általában a 7-8 éves korosztályra a legjellemzőbb. A gyűjtés a gyerekek számára a valóság megértésének, feldolgozásának egy új, izgalmas módja, de a gyűjtőszenvedély a felnőttekben is kialakulhat. Mi a különbség a gyűjtés és a gyűjtögetés között?

Átalakuló háztartások, avagy generációk együttélése

A modern világban egyre több fiatal felnőtt él a szülei otthonában, és tapasztalható, hogy egy-egy esetben három generáció is egymás mellett él. Az életszakaszok átalakultak, felcserélődtek, aminek gazdasági, társadalmi és pszichológiai okai is vannak. Sokan sosem hagyták még el a szülői fészket, mások viszont kényszerből vagy tudatos megfontolásból költöznek “haza” a saját háztartásukból. Vajon miként hat egy ilyen helyzet a felmenőkre, adott esetben a nagyszülőkre és a felnőttség határán toporgó gyermekeikre?