Menü

Tüntessük el a szem alatti táskákat, karikákat!

Életében mindenki ébred néha-néha karikás, táskás szemekkel, és sokan küzdenek rendszeresen is ezzel az esztétikai problémával. A szem alatti táskák és karikák eltüntetése mindenki számára kihívás. Talán nyilvánvaló megoldás egyből a dekorkozmetikumokhoz nyúlni és lefedni, eltüntetni, ám mindezek előtt nem árt, ha megismerjük azokat a tényezőket, amelyek a háttérben állhatnak.

Duzzadt szem, álmos arc, szem alatti táskák és karikák, fáradt fakó bőr netán pattanások - amikor ezek köszönnek vissza a tükörből, máris azon gondolkodunk mivel tudnánk mindezt eltüntetni.

A vastag sminken túl is van élet és megoldás, mutatjuk!

Életmódváltoztatás!

Az esztétikailag nem túl szép bőrtüneteket okozhatja bizony a helytelen étkezés, a kevés folyadék fogyasztása, sok édesség, alkohol, cigaretta, alváshiány és társaik. Persze állhat a háttérben betegség is például pajzsmirigyproblémák, de mindezek ellen is hatásos egy életmódváltoztatás. Igyekezzünk mérsékelni a sófogyasztást is, mert a túlzott sózással szervezetünk visszatartja a folyadékot is.

A nem megfelelő életmód, az alkoholfogyasztás, a dohányzás és az éjszakázás miatt alakulhatnak ki legfőképpen a szem alatti karikák. Érdemes sok vizet inni, csökkenteni a koffeinfogyasztást, és többet, jobban aludni, valamint K-vitaminban - áfonya, gránátalma –, illetve E-vitaminban - mandula, mogyoró - gazdag ételeket fogyasztani.

Relaxáció, stresszmentesítés, kikapcsolódás, pihenés, alvás.

Nemcsak este lehet ezeket sorra venni, pihenjünk napközben is 15 percet, ha tehetjük, például ebédszünetben. Ennyi idő is elegendő ahhoz, hogy a szervezet kikapcsoljon, regenerálódjon.

Hűsítő párnácska a szemekre.

Próbáljuk hűs, nedves vattapamaccsal, kozmetikai kendővel lehűteni kissé a duzzadt területet!

Szemkörnyékápolók, krémek, gélek

Azok a kozmetikumok, melyek K-vitaminban és retinolban gazdagok, szintén segítik csökkenteni a táskák méretét.

Nyers krumpli, szelet uborka

Egy szelet krumpli vagy karika uborka segít felfrissíteni a szem környéki bőrt.

Smink

Ha a fentiek közül egyik sem segít, akkor a dekorkozmetikumok, jó minőségű alapozók, szem alatti karikák eltüntetésére szolgáló korrektorok sokat segíthetnek. Sminkesek szerint durván öregíthet, ha nem megfelelően festjük ki a szemünket, ezért bizonyos hibákat senkinek sem szabadna elkövetnie, mert sokkal idősebbnek láttatják a koránál, ezekről érdemes sminkest, kozmetikust megkérdezni.

Ha a táskás, karikás szemek tartósan jelen vannak és a gondos ápolás, alvás ellenére sem múlik a panasz, érdemes felkeresni háziorvosunkat.

Allergia ősszel

Az allergiás tünetek jó néhány ember számára ősszel sem múlnak el. Bár a legtöbb allergén növény már nem virágzik ilyenkor, a nedves idő hatására megjelennek a poratkák és a penészgombák. Ezek olyan tünetek hátterében állhatnak, amikről nem is hinnénk, hogy ez az oka, így érdemes odafigyelni rájuk!

Amit a nyiroködémáról tudni kell

A vénás rendszerünk kiegészítő rendszere a nyirokrendszer, melyben, ha gond adódik, akkor különböző tüneteket tapasztalhatunk, ilyen a nyiroködéma is.

Milyen előnyei vannak a fogászati koronáknak?

A fogászati koronák már régóta népszerű megoldásnak számítanak a természetes fogak helyreállítására. Mikor használhatóak ezek a fogpótlások, és mi mindenben segítik a pácienseket?

Az érzékeny bőr okai

Az érzékeny és reaktív bőrt kellemetlen érzések - bizsergés, feszülő érzet, viszketés vagy égő érzet - jellemzik, amelyek néha szárazsággal és bőrpírral is együtt járnak. Bármilyen bőrtípus, legyen az száraz, zsíros vagy kombinált, érzékennyé válhat. Az érzékeny bőrre jellemző tünetek folyamatosan jelentkezhetnek, vagy bizonyos belső és külső tényezők is előidézhetik.

Az alacsony transzferrin szaturáció negatív hatásai

A transzferin szaturáció (TSAT) egy laboratóriumi vizsgálat, amely a szervezetben lévő vas szállításáért felelős fehérje, a transzferin telítettségének mértékét jelzi. A transzferin szaturáció százalékos arányban fejezi ki azt, hogy a transzferin hány százaléka van vasat tartalmazó állapotban.