Menü

Szeresd az őszt!

Miért jó az ősz (is)? A vakáció, a tóparti nyaralás, a szabadságok és a családi strandolások után bizony jó nyomós érveket kell keressek, de minden évszakot szeretni fogok és tudok is, kérdés, meglátom-e, hogy mi mindenért szerethetem.

Azt nem mondanám őszinte mosollyal, hogy vártuk az iskolakezdést, az új könyveket és tantárgyakat, az se lenne igaz, ha azt mondanám a kellemesen lehűlt levegő tetszik, mert momentán épp ma egész nap fázom, viszont tudok mondani pár dolgot biztos, amiről állítom, hogy szeretem az őszben.

Gyönyörűek az őszi színek!

Szeretem az őszi színeket, ruhákbanis! A barna, szürke ruhákat, a mustárságra kabátot, az őszi divatárnyalatokat, a természet színeit futás közben.

Fantasztikusak az őszi ételek!

Keressük fel az idényzöldségeket, gyümölcsöket! Az alma ilyenkor is adott, de milyen finom a gesztenye, sütve, vagy főtt formájában, húsok mellé, vagy desszertnek. Elég az is, ha csak a sűrű és krémes sütőtök krémlevesre gondolok pirított dióval, tökmaggal, sajttal vagy mandulával. A rántott cukkini, töltött padlizsán és társai, igazi csemegék ilyenkor!

Meg valami fahéjas! Fahéjas-almás vagy szilvás süti.

Az őszi dekorációt is szeretem!

Nem, elkészíteni nem szoktam, ennyire nem vagyok ügyes, de mindig találok valami új dekorációt, amit nem tudok otthagyni a virágboltban.

Szüreti rendezvények!

Számtalan őszi szüreti program vár ilyenkor, egyik programból a másikba esünk, hangulatos szüreti műsorok, utcabálok, amikor még elég egy vékony kabát és kint lehetünk a főtéren este is, borozgatunk és hallgatjuk valamelyik kedvelt zenekar, együttes műsorát.

Őszi sportok.

Nekem a futás szerelem. Főleg ősszel, amikor a legszínesebb arcukat mutatják az erdők. Nem muszáj persze futni, akár sétálva, vagy két keréken is élvezhetjük az őszi szabadtéri sportolás szépségeit! Mindig legyünk tekintettel arra, hogy a hideg hatására izmaink is kihűlnek, kvázi egy merevebb állapotba kerülnek, azért soha ne álljunk neki edzeni bemelegítés nélkül,

A meleg italok!

Az őszi gyümölcsteák, krémes, tejhabos kapucsínók ideje, sütőtökös latte és társai. A teába tehetünk olyan fűszert is, a kicsit erősebb, csípősebb, lehet egy például egy kis fahéj, szegfűszeg, vagy gyömbér. Ráadásul ezek a fűszerek segítik az emésztést, egy esetleges kezdődő megfázás, esetleges influenza idején pedig segítik a gyógyulásunkat.

Az ősz beköszöntével érkezik a hideg idő is, bár a vénasszonyok nyara még ad egy kis meleget nekünk, de fel kell készülnünk a hűvösebb napokra, hogy melegen tartsuk testünket. Az öltözködésünkre nagyon kell figyelni. Mindenképp ajánlott a réteges öltözködés!

Üdülni bérelt autóval. Mire figyeljünk, mire készüljünk?

Sokan utaznak úgy, hogy már a repülőtéren bérelt autót használnak a nyaralásuk vagy üzleti útjuk idején. Kényelmes megoldás ez, ami sokszor elég drága, egy-egy ritka esetben pedig szükséges, ha nem az EU-n belül utazik valaki, vagy rövid idő alatt nagyon sok helyre kell eljutnia. Ilyenkor jó tisztában lenni a járműhöz kötött és köthető biztosításokkal, és betartani néhány szabályt, mert az olcsó bérlet a végén könnyen nagyon drágává válhat.

Hogyan hangolható össze család, a munka és az edzés?

A család az életünk, a biztos háttér, az otthonunk, a sport vagy hobbi pedig az „én-időnk”, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy feltöltődjünk, levezessük a feszültséget, fizikálisan és mentálisan is fittek, frissek maradhassunk. Ennyi minden nem fér a napba, melyikről mondjunk le?

Kávét kollagénnel? Igen!

A kollagén szóval gyakran találkozunk, kozmetikumok összetevői, étrendkiegészítők fontos elemei, táplálékkiegészítők, melynek bevitele bizonyos kor felett egyre indokoltabbá válik, azonban joggal kérdezik, hogy hogyan kerül a kávéba kollagén?

Mi az a munkamánia és hogyan lehet kezelni?

A munkamánia is egyfajta függőségi állapot, mai cikkünkben erről lesz szó. A függőségek azért károsak, mert negatívan hat ránk azzal, hogy háttérbe szorít minden mást, a családunkat, barátainkat, egészségünket. Hol kezdődik a munkamánia?

Biztonságosan a közösségi oldalakon, avagy mit beszéljünk át a gyerekkel

Digitális mérföldkő, mikor ismerősnek jelöl neten a saját gyerekünk, talán furcsán, talán örömmel, talán kételkedve szemléljük, ahogy a gyerek első közösségi média profilja elkészül, de mindenképp fontos leülni és megbeszélni vele néhány alapvető tudnivalót.