Menü

Végeztek az első Junior Sikerakadémiások

Mindenki tudja, hogy gyermekkorban lehet a legjobban megalapozni a sikeres és boldog életet. Szabó Péter motivációs előadó és csapata ezért hozta létre a Junior Sikerakadémiát, amelynek mintaprojektjében most először végeztek a fiatalok. Mint arról hírt adtunk, a kezdeményezés márciusban indult két városban, Szegeden és Miskolcon két korcsoport számára: felsősöknek, valamint középiskolásoknak biztosítottak ingyenes lehetőséget.

A foglalkozások hetente egy alkalommal zajlottak, és a rövid, de annál hasznosabb időszak témája az önismeret és az önbecsülés volt. A legtöbb diák számára valószínűleg újdonság volt ilyen kérdésekkel foglalkozni, így két csoport szerezhetett új tapasztalatot arról, hogy milyen tudatosan önmagunkkal és az életünkkel törődni, s arról gondolkodni.


A szegedi Junior Sikerakadémiások kisebbik csoportja, kezükben a szerzett oklevéllel

A kezdeményezés a következő tanévben folytatódik, ahol a jelenlegihez képest kibővítetten öt témakört felölelő ismereteket szerezhetnek a diákok, a foglalkozások pedig a teljes tanévet felölelik majd. Szabó Péter és team-je jelenleg is azért dolgozik, hogy a Junior Sikerakadémia ingyenes legyen a gyermekek számára. Mivel szeptembertől az ország tíz nagyvárosában indulnak csoportok, ez igen nagy anyagi áldozatokat kíván. Mindezt Szabó Péterék saját szervezete, a világhírű motivációs előadóról és példaképéről elnevezett Brian Tracy Oktatási Alapítvány finanszírozza.


A Junior Sikerakadémia működés közben

Nem titkolt szándékuk, hogy a most induló Motiváció minden napra országos roadshow bevételeinek jelentős részét erre fordítják. A rendezvénysorozat egy Szabó Péterék által létrehozott facebook csoport nevét viseli, amelynek jelen pillanatban 176 130 tagot számlál.

A Junior Sikerakadémiáról nagyban gondolkodnak, és oktatási formaként, iskolaként is szeretnék létrehozni, ahol pozitív és tudatos életszemlélet keretében folyik majd a tanítás. Ennek részleteit még nem árulták el, mivel kidolgozás alatt van, de az bizonyos, hogy izgalmas lehetőségek rejlenek benne. Hiszen jelenleg Magyarországon nemigen van átmenet a száraz, tananyagközpontú hagyományos iskolarendszer, és a talán már túlságosan is alternatív iskolák között.


Polczer Roland és Szabó Péter

Az első Junior Sikerakadémiás csoportokat azért is indították el olyan formában, ahol még csak a képzési terv és időtartam egy része valósult meg, hogy az itt szerzett tapasztalatokat hasznosíthassák, feldolgozhassák és a szerzett információk szerinti módosításokat megtéve indulhassanak élesben a tíz helyszínen. Polczer Roland, a szegedi csoport vezetője elmondta, hogy érdekes módon a két korcsoportnál más és más jellegű foglalkozási forma válik be, ezt is figyelembe fogják venni szeptembertől.

Az érdeklődők részleteket találhatnak a www.briantracyoktatasialapitvany.hu weboldalon, a motivációs road show-ról pedig ITT találhatóak információk. Szeretettel gratulálunk az Alapítványnak és az első Sikerakadémiásoknak!

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.