Menü

A legszebb ajándék- Ezt add, annak akit szeretsz!

Tegnap is bemutattunk egy módszert , ami nem kerül semmibe, de sokat jelenthet Valentin-napon. Ma pedig ismét egy csodálatos ötletet találtok. De előtte nézzük meg azt, ami a tegnapi cikkből kimaradt!

Csillogó szívecskék, szív alakú piros plüsspárnák, plüssállatkák, szív alakú csokoládé, bonbon, ékszerek, virágok, képeslapok és fényképek, internetről rendelt romantikus kütyük, szív alakú bögrék, könyvek, versek, szerelmes feliratú pólók, szív alakú sütemények, torták, muffinok, online-üzenetek, posztok, sms-ek, szerelmes idézetek…

Valentin- nap. Számodra miről szól?

Krisztus után 496-ban Gelasius pápa hivatalosan is elrendelte, hogy február 14-én Szent Valentinra emlékezzünk. Az ünnep eredete bár a régmúltra nyúlik vissza, azonban a szerelmes képeslapok küldése körülbelül a 17. századtól terjedt el világszerte. A Valentin nap a szerelmünk-szeretetünk kinyilvánításának napjává vált. Vajon tényleg ennyiről lenne szó? Vagy egyszerűen üzlet?

Valószínűleg ez a nap örömmel tölti el – a szerelmesek mellett- az étterem- és az ajándékbolt-tulajdonosokat, a mozikat, az ékszerészeket, a virágárusokat. Te és a párod kedvelitek ezt az ünnepet?

Egy friss tanulmányból az derül ki, hogy a magyarok nem kedvelik a Valentin-napot. A megkérdezettek csupán 40%-a tartja ezt a szokást február 14-én. Az egyedülállók szkeptikusan állnak ehhez az ünnephez, a párkapcsolatban élő férfiak 55%-a, a nőknek pedig 39%-a egyáltalán nem rajong érte. Te hogy vélekedsz erről?

Figyelem bármikor

Én azt gondolom, ha ki szeretnénk mutatni az érzéseinket, arra tökéletesen ott van az év többi napja is! Bármelyik hétköznap, vagy akár minden nap meg lehet lepni a párunkat apróságokkal! Nem feltétlen kell bolti bonbonnal és drága ékszerrel, vagy virágcsokorral előrukkolni, hanem egyszerű mégis sokat jelentő, apróbb figyelmességekkel is megtehetjük ugyanezt. Magunk készítette süteménnyel, kedves kézműves dolgokkal, vagy számtalan egyszerű ám figyelmes gesztussal is kifejezhetjük, mennyire fontos számunkra a másik, az év bármelyik sima „szürke” hétköznapján is.

Köszönöm, hogy Vagy nekem!

Ajándéknak kiváló támpontot adott egy ismerősöm ötlete, ő tett közzé a közösségi oldalon egy nagyon aranyos és egyszerű módot arra, hogy kifejezzük szeretetünket. Egy egyszerű füzetbe vagy akár egy naplóba heteken, hónapokon, sőt egy éven át vezessünk napi rendszerességgel rövid üzeneteket a kedvesünknek címezve, hogy aznap miért vagyunk hálásak neki. Mi mindent köszönhetünk neki és mennyire szeretjük. „Ma azt köszönöm Neked, hogy…”

Én február elején már elkezdtem írni. Te is elkezdheted! Nem csak holnap adhatod oda!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Az őszinteség fontossága

Előbb önmagunkkal kell őszintének lennünk ahhoz, hogy máshoz is őszinték lehessünk. A legtöbben azonban azt sem ismerjük fel, hogy még saját magunk elől is elrejtjük a gondolatainkat.

Érzelmeink kommunikációja - Az 5 szeretetnyelv

Mindannyian máshogy fogadjuk be a szeretetet, és fejezzük ki azt, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Mi tehát a megoldás, és mit lehet tenni érzelmeink kifejezése érdekében?