Menü

Ezt edd nyáron nasinak

Sokan figyelnek arra, hogy a nyárra kialakított „beach body” szépen megmaradjon, hiszen szeretnek jól mutatni a parton a fürdőruhában, de ehhez az is kell, hogy odafigyeljünk arra, hogy egy esti kertiparty alkalmával megfelelő nasit eszegessünk.

A nyári melegben sokszor nem kívánjuk a nehéz főttételeket, ezért bizony többször is kinyílik a hűtőszekrény ajtaja pár falatért. A falatozás nem túl egészséges, hiszen nem jut elég tápanyaghoz a szervezetünk, emellett, ha nem figyelünk oda eléggé, akkor a fránya kilók is alattomosan felkúsznak. Van itt azért jó hír is, mivel van megoldás arra, hogy a nassolást egészségesen vigyük véghez.

A nyári szezon azért is klassz az egészség szempontjából, mert rengeteg friss idényzöldséget és gyümölcsöt vásárolhatunk, amelyek felhasználásával kiváló finomságokat készíthetünk gyorsan és egyszerűen. Ezek azért is hasznosak nekünk, mert a bennük található folyadék remekül segíti a meleg napokban a folyadékpótlást is. Azok se csüggedjenek, akik nem rajonganak a zöldségért, mert hűsítőként a fagyasztóban is készíthetünk csemegét, de nézzük is, hogy mik a lehetőségek.

Mindannyian ismerjük a mártogatósokat, amikhez remekül passzolnak bizonyos roppanós zöldségek. Ehhez szükségünk lesz egy pohár joghurtra, vagy tejfölre, némi fűszerre, amik lehetnek zöldfűszerek vagy például olasz keverék. Tökéletesen passzol hozzá a friss kígyóuborka, a zsenge sárgarépa, a zellerszár, vagy egy kis karalábé hosszanti irányba felvágva. Készíthetünk egészséges chipseket is céklából, krumpliból, káposztából, de jöhetnek a gyümölcsök is, például, sőt banán is.

Előbbieket vékonyra gyalulva tepsibe dobáljuk, kis fűszert és egy csepp olívaolajt rájuk permetezve 200 fokon roppanósra sütjük. A gyümölcsökkel is ez a helyzet, mármint a vékonyságukat illeti, egy picike fahéjjal pedig megbolondíthatjuk. A banánnal személy szerint kicsit többet ügyködöm, mert egy tálban összetöröm villával, fahéjjal és zabpehellyel keverem, sütőpapírra kanalazom kis körökbe, majd betolom a sütőbe, 160 fokon sütöm addig, amíg olyan állagot nem ér el, hogy törhető legyen.

Van, amikor hidegebbre vágyunk, ehhez pedig egy kis joghurtra és egy gyümölcsre van szükségünk. Az összetevőket borítsuk egy turmixba, daráljuk olyan állagúra, amit szeretünk egy fagyiban, majd öntsük fagyálló dobozba és mehet is a mélyhűtőbe. Ha van otthon pár kifli, szeljük fel, dobjuk platnira, locsoljuk meg olívaolajjal és csináljunk belőle bruschetta falatkákat. Egyszerű és nagyszerű, ehhez itt találsz receptet:

https://www.hajraegeszseg.hu/cikk/2023-07-29/olasz-izek-3-recept-egy-tematikus-estehez

Nyáron sem kell lemondani a nassolásról, csupán oda kell figyelnünk, hogy mit eszünk, legyen az a Balatonparti nyaraláson, vagy este egy film közben. Használjuk ki, hogy rengetegféle gyümölcs és zöldség vesz körbe minket és rágcsáljunk kedvünkre belőlük.

A francia nők alakjának titka

Sokan úgy tartják, hogy a francia nők alakja páratlan, a divat, a párizsi elegancia, a sikk jellemzik őket. Ahhoz, hogy ezt fenntartsák, jól jön egy kis praktika.

Készítsünk „smoothie”-t otthon!

Gusztusosak és tény, hogy finomak a boltok polcain sorakozó gyümölcsitalok, de pillanatok alatt elkészíthetők otthon is házilag, s még olcsóbbak, frissebbek is.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.

Nyári méregtelenítés természetesen

A nyár tökéletes időszak arra, hogy testünket felfrissítsük és méregtelenítsük. A friss, szezonális gyümölcsök és zöldségek, valamint a megnövekedett fizikai aktivitás lehetőséget adnak arra, hogy egészségesebb életmódot folytassunk. Ebben a cikkben a méregtelenítés alapjairól, előnyeiről, valamint könnyen elkészíthető nyári italokról is kaphatunk tippeket.

Vérnyomáscsökkentő ételek

A magas vérnyomás hazánk egyik kiemelkedő helyen álló egészségügyi problémája, de nem csak Magyarországot érinti, hanem világszerte sok gondot okoz. Nézzük, hogy mit tehetünk ellene étkezésünkkel.