Menü

Ezt edd nyáron nasinak

Sokan figyelnek arra, hogy a nyárra kialakított „beach body” szépen megmaradjon, hiszen szeretnek jól mutatni a parton a fürdőruhában, de ehhez az is kell, hogy odafigyeljünk arra, hogy egy esti kertiparty alkalmával megfelelő nasit eszegessünk.

A nyári melegben sokszor nem kívánjuk a nehéz főttételeket, ezért bizony többször is kinyílik a hűtőszekrény ajtaja pár falatért. A falatozás nem túl egészséges, hiszen nem jut elég tápanyaghoz a szervezetünk, emellett, ha nem figyelünk oda eléggé, akkor a fránya kilók is alattomosan felkúsznak. Van itt azért jó hír is, mivel van megoldás arra, hogy a nassolást egészségesen vigyük véghez.

A nyári szezon azért is klassz az egészség szempontjából, mert rengeteg friss idényzöldséget és gyümölcsöt vásárolhatunk, amelyek felhasználásával kiváló finomságokat készíthetünk gyorsan és egyszerűen. Ezek azért is hasznosak nekünk, mert a bennük található folyadék remekül segíti a meleg napokban a folyadékpótlást is. Azok se csüggedjenek, akik nem rajonganak a zöldségért, mert hűsítőként a fagyasztóban is készíthetünk csemegét, de nézzük is, hogy mik a lehetőségek.

Mindannyian ismerjük a mártogatósokat, amikhez remekül passzolnak bizonyos roppanós zöldségek. Ehhez szükségünk lesz egy pohár joghurtra, vagy tejfölre, némi fűszerre, amik lehetnek zöldfűszerek vagy például olasz keverék. Tökéletesen passzol hozzá a friss kígyóuborka, a zsenge sárgarépa, a zellerszár, vagy egy kis karalábé hosszanti irányba felvágva. Készíthetünk egészséges chipseket is céklából, krumpliból, káposztából, de jöhetnek a gyümölcsök is, például, sőt banán is.

Előbbieket vékonyra gyalulva tepsibe dobáljuk, kis fűszert és egy csepp olívaolajt rájuk permetezve 200 fokon roppanósra sütjük. A gyümölcsökkel is ez a helyzet, mármint a vékonyságukat illeti, egy picike fahéjjal pedig megbolondíthatjuk. A banánnal személy szerint kicsit többet ügyködöm, mert egy tálban összetöröm villával, fahéjjal és zabpehellyel keverem, sütőpapírra kanalazom kis körökbe, majd betolom a sütőbe, 160 fokon sütöm addig, amíg olyan állagot nem ér el, hogy törhető legyen.

Van, amikor hidegebbre vágyunk, ehhez pedig egy kis joghurtra és egy gyümölcsre van szükségünk. Az összetevőket borítsuk egy turmixba, daráljuk olyan állagúra, amit szeretünk egy fagyiban, majd öntsük fagyálló dobozba és mehet is a mélyhűtőbe. Ha van otthon pár kifli, szeljük fel, dobjuk platnira, locsoljuk meg olívaolajjal és csináljunk belőle bruschetta falatkákat. Egyszerű és nagyszerű, ehhez itt találsz receptet:

https://www.hajraegeszseg.hu/cikk/2023-07-29/olasz-izek-3-recept-egy-tematikus-estehez

Nyáron sem kell lemondani a nassolásról, csupán oda kell figyelnünk, hogy mit eszünk, legyen az a Balatonparti nyaraláson, vagy este egy film közben. Használjuk ki, hogy rengetegféle gyümölcs és zöldség vesz körbe minket és rágcsáljunk kedvünkre belőlük.

A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra

A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.

Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez

Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.

Adventi slágerek a bögrében: a forró italok új sztárja, a Hot Aperol

Az advent közeledtével a városokat betölti a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illata, a hideg utcákon pedig egyre többen sétálnak kézben gőzölgő bögrével. A téli időszak kihagyhatatlan része a forró italok kultusza – és bár a forralt bor hosszú évek óta megkérdőjelezhetetlen favorit, idén új trónkövetelő érkezett: a Hot Aperol, amely gyorsan az adventi időszak egyik legtrendibb italává vált.