Menü

Nem a csomagolás minősíti a teát

  • Dátum: 2013.02.01., 17:11

Napjainkban egyre kevésbé figyelünk arra, hogy ne csak a legújabb, legdíszesebb csomagolású, külsőleg csábító terméket emeljük le a polcról. Nem lenne szabad felednünk: nem minden arany, ami fénylik.

Az egyszerű csomagolás is kincseket rejthet. Hiszen nem csak szemünknek kell tetszenie annak, amit fogyasztunk, hanem bensőnknek, egész szervezetünknek is. A legjobb gyógyítókkal pedig a természet ajándékozott meg bennünket. Gondoljunk bele, az orvoslás évezredek óta használja hatásosan a gyógynövényeket, melyek a mai gyógyszeripar méltó elődjeinek tekinthetők. A gyógyteák fogyasztása a legősibb gyógymódok egyike.

Rengeteg ember fejében ezek a dolgok a babonák és vajákos asszonyok képzetével keverednek. Megint mások a „furcsa”, szokatlan ízre hivatkozva alapból rámondják: nem szeretem. Ám a gyógynövények ismerőit évezredes tudás vértezi fel. Olyan biztos tudás ez, mely ebben a percről percre változó, rohanó világában különösen csodálatra méltó.

Sokakat befolyásolnak a reklámok, a divat. Egy jól csengő márkanév erős csábítást jelent a fogyasztóknak, konkurenciát a gyógyteák felhozatalának. Manapság a piac kiszolgál bennünket, minden problémára találhatunk megfelelő szert a fitotékákban. Egy megbízható könyv segítségével, akár mi magunk is összegyűjthetjük házi patikánk alapanyagait. Ez a módszer olcsó, és rendkívül hasznos.

Tehát ne feledjük: egy jó csésze tea nemcsak testünket melegíti fel, hanem lelkünket is.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.