Menü

Ribizli – előnyök és egy könnyű, nyári édességrecept

Gyerekkorom egyik emlékezetes gyümölcse volt a ribizli. A nagyszüleim kertjében lévő két-három bokor képe még mindig tisztán él a fejemben. De mégis mire jó a ribizli vagy másik nevén vörös ribiszke?

Mennyi mindenre jó a C-vitamin!

Megtanultuk gyerekkorunkban, hogy tavasszal, ősszel és télen sok-sok zöldséget és gyümölcsöt együnk, mert abban sok a C-vitamin és így nem betegszünk meg. Később jöttek az étrendkiegészítők, a multivitaminok. Egyre jobban az életünk részévé vált a vitaminbevitel, akár mesterséges úton is.

Világhírű magyar felfedezések története

Gyufa, nukleáris láncreakció, C-vitamin, magzatvédő vitamin – találmányok, melyekhez magyar tudósok nevét köthetjük. Puskás Tivadar, Jedlik Ányos, Szilárd Leó, Szent-Györgyi Albert és Czeizel Endre – csak hogy néhányukat említsük. Többek között rájuk is emlékezünk november 3-án, a Magyar Tudomány Napja alkalmából.

Miért szeretjük a brokkolit?

A brokkoli egyre elterjedtebb kedvenc hazánkban is, és nem véletlenül. Széles körűen felhasználható zöldség, amely a vitamindús táplálkozás része, ráadásul segít a rák megelőzésében.

Rágcsáljon goji bogyót a kicsattanó egészségért

Hallott már a goji bogyóról? A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az aktuális kedvencünk, ugyanis hihetetlenül széles körű egészségjavító és fiatalító hatással rendelkezik.

A sokszínű C-vitamin forrás

Készítenek belőle teát, bort, lekvárt, olajat, bólét, de ízesítenek a segítségével például salátákat is. Mégsem sokszínűsége miatt fontos, hanem elsősorban magas C-vitamin tartalma okán. Közismert és közkedvelt növény.

Erősítse immunrendszerét grapefruitmagolajjal!

Mint a legtöbb természetes készítmény, a grapefruitmagolaj hatása is sokak körében vitatott: tényleg hatásos, vagy sem? Sokan próbálják cáfolni, azonban a készítményt használók állítják a hatásosságát, miszerint a grapefruitmagolaj kiválóan erősíti az immunrendszert, és lerövidíti a gyógyulási időt. Ezen kívül a fertőtlenítő hatásáról ismert leginkább.

Vitaminpótlás hatékonyabban

A vitaminpótlás fontosságát, betegségek megelőzésében játszott kiemelkedő szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ám a megfelelő vitaminbevitelnek két nagy akadálya is lehet.

Fogyassza az élet italát, a matéteát!

Sokak számára nehezen fogyasztható a zöldtea, túlzottan természetes, „fű-szerű” íze miatt. A maté még nekik is ajánlott, ugyanis az átlagos zöldteákhoz képest kellemesebb az íze, bár sokan kesernyésnek mondják, és nagyon egészséges. Nyáron lehűtve kiváló frissítő, ráadásul a reggeli kávét is kiválthatja

Az aztékok is algát használtak

Sok szó esett már az oldalon a szuperélelmiszerekről. Bármilyen furcsa, gyakorlatilag az alga is ide tartozik, a szupertáplálékok közé. Bár előbb jut róla eszünkbe az akvárium, vagy a kerti tó tisztításának fontossága, a gyógyító hatása nem elhanyagolható.

Miért fogyasszunk citromos vizet?

A citrom pozitív élettani hatásai jól ismertek, egyszerű formában az étrendünk mindennapi elemévé tehetjük!

Különbség vitamin és vitamin között

A megelőzés, és a gyógyítás témáinál is egyre jobban hangsúlyozzák a szakemberek a megfelelő vitaminok, étrend-kiegészítők fogyasztását. Erre reagálásképpen persze hatalmas nagy kínálat jelent meg a piacon mindenféle vitamin tekintetében. Ugyanakkor hatalmas eltérés lehet a termékek között, például a hasznos összetevők mennyiségében.

Fedezzük fel újra „régi” zöldségeinket!

Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy egyre nagyobb hangsúly van az egészséges táplálkozáson. Ami régen teljesen természetes volt, az úgy tűnik ma már csak erőteljes tudatosítással lehet megőrizni.

Makacs torokfájás

Akit épp nem érint valamely tünet, az is jól tudja: szezonja van a torokgyulladásnak. A televízióban némi túlzással minden harmadik reklám valamilyen torokfertőtlenítőt népszerűsít. Mit kell tudni a betegségről?

Egy egyszerű vitaminbomba

A retek főként tavaszi csemegeként számon tartott zöldség, de magas vitamintartalma miatt az őszi és a téli hónapokban is nagyon hasznos lehet szerveztünk számára.

Tápanyag-, és vitaminszükséglet a várandóság idején

Az anyaméhben esetlegesen elszenvedett hiányok akár felnőttkori betegségek kialakulásában is szerepet játszhatnak. Fontos tehát, hogy ezt szem előtt tartva, a kismama tudatosan táplálkozzon, de ne kettő helyett.

Egyszerű és egészséges

Az emberiség a káposztát már jóval időszámításunk előtt háziasította és elkezdte termeszteni. A növény története Dél-Európából indult és mára az egész világot meghódította.