Menü

Egyszerű pástétomok, krémek - dobjuk fel a vacsorát!

Gyakran komoly fejtörést jelent egy háziasszony számára a hétköznap esti főzőcske, hiszen ilyenkor az egész család számára laktató, gyors és egyszerű ételekre van szükségünk. Ebben is segítünk!

Miért jó magunknak főzni?

A főzés tevékenysége általában a családos, vagy párkapcsolatban élő személyek mindennapjaira korlátozódik. Ugyan, ki akar időt pazarolni főzésre egy hosszú munkanap után, ha abból csak egymaga fog enni? Most mutatok pár ötletet, hogy elfelejtsük a (gyors) éttermeket és a konzerveket, és kedvünk legyen az általunk főzött ételeket enni.

Együnk színeket! - Szivárvány, a tányérunkon!

Gyönyörű évszaknál járunk, elkezdődött a tavasz, igaz szeszélyes mivolta megmutatkozik, de mégis az egyik év legizgalmasabb hónapjait jelenti. Gondolj csak a kedvenc színeidre, s most nemcsak a ruháidról beszélek, hanem szivárványszínű virágokról, színes ételekről. Együnk tavasszal színeket!

A nagyi örök

Kovászos uborka befőttes üvegekben, darálós süti, mézes krémes, lekváros derelye, aranygaluska vaníliaöntettel, almás pite, mindig a kis kockás konyharuhával letakarva a sparhelten. Hiába a sok mindenmentes diéta és egészségtudatos életmód manapság, a nagymama konyhájának illata, süteményeinek íze pótolhatatlan. Élvezzük, amíg lehet!

Segítség, gyerek a konyhában! Receptek szülőknek!

Aki háztartást vezető anyuka, az tudja milyen, mikor csemeté(i)nk a konyhában is állandóan láb alatt vannak. Mindenképp hasznos dolog őket is bevonni a főzésbe, sütésbe! Ezzel nemcsak lefoglaljuk őket, de számos dolgot megtaníthatunk nekik, fejlesztve kézügyességüket!

Karácsonyi gondolatok

Mit lehet szeretni a télben? Például a karácsonyt. A téli rénszarvasos pulcsikat, a forró teákat. Az izgalmas készülődést, a száradó narancshéjak illatát a kályhákon, a messziről villogó ablakdíszeket, s még hosszú a lista. Lehet, hogy nem lesz tökéletes az ünnep, hogy vannak viták a családban de így is anyira szívmelengető!

Szépségszalon - otthon

Az otthoni szépségápolás előnye, hogy olcsó, gyors, könnyű, kéznél van s még bevásárolni sem kell hozzá különleges alapanyagokat, hiszen a konyha és a hűtőszekrény tele van szépítő élelmiszerekkel. Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Cikkünkben néhány hasznos és egyszerű szépségtippet gyűjtöttünk össze.

Házi készítésű ajándék a konyhából

Megint elröppent egy nyár a fejünk felett. Talán úgy érezzük, itt a vége, hiszen az ősz beköszöntével mindig eszünkbe jut az elmúlás, s talán a gondolataink, a kedélyállapotunk is szomorkásabbá változhat. Tegyünk most ez ellen, hiszen egy remek nyári ízeket idéző aromaolaj receptet hoztunk el nektek!

Megtaláltad már az igazi hobbidat?

Igaz, hogy a világ felgyorsulásával mintha mindenre egyre kevesebb időnk lenne, de hobbinknak – mondhatjuk – mégis lennie „kell”. Sokan azonban nem tudnak rá időt szakítani vagy úgy érzik, nincs semmi, amiben igazán el tudnának merülni.

Otthoni lefolyóink egyszerű karbantartása

A háztartásainkban előforduló bosszantó dolgok sokszor valamilyen elhúzódó takarítást vonnak maguk után. Ilyen például az, amikor észrevesszük, hogy a víz egyre lassabban folyik le a lefolyón. Ennek megelőzése azonban igen egyszerű.

Tévé a hálószobában? Inkább ne...

Valaha luxusnak számított, mára átlagossá vált, hogy nem csak egyetlen helyiségben van tévékészülék a lakásban, hanem a konyhában, vagy a hálószobában is nézhetjük a televízióműsort. Pedig ennek számos negatív hatása van, amikkel érdemes tisztában lenni.

Konyhai mit-miért? - Az újrafagyasztás tilalma

Háztartásunkat vezetve nap mint nap alkalmazunk olyan szabályokat és szokásokat, amelyekről pontosan nem is tudjuk, miért szükségesek. Emögött a legtöbb esetben valamilyen, az élelmiszer minőségével és a fogyasztók egészségével kapcsolatos jelenség áll.

Bivalytej: milyen előnyökkel bír a tehéntejjel szemben?

Manapság számos alternatíva jelenik meg a tejfogyasztást illetően. Az emberek igyekeznek másfelé is nyúlni, kitekinteni a megszokottból, keresni valami újat. Így kerül be ismét egyre jobban a köztudatba a bivalytej is.

A kardamom felhasználása a mindennapokban

A kardamom egy Indiából származó fűszer, amelyet a gyömbérfélék családjába tartozó két nemzetség – Elettaria és Amomum – tagjainak magjából készítenek.

Mi az a kókuszolaj és mit tud?

A kókuszolaj nem csodaszer, ugyanakkor remek kiegészítője lehet táplálkozásunknak. Sokféleképpen felhasználható, és egészséges.

Főzz kuktában gyorsan és takarékosan

Tudtad, hogy rengeteg időt és energiát spórolsz meg abban, ha kuktában főzöl? Egyszerűbb, mint gondolnád!

Kerámiakés, a higiénikus és hasznos konyhai eszköz

Szeletelés életlen késsel a konyhában, amikor egyébként is egy robot a főzés… Ráadásul nem lehet normálisan elmosogatni, rozsdásodik és még a nagypapa előző évszázadi bicskája is jobban vág nála? Ezekre megoldás lehet a kerámiakés, még ha nem is olcsó.

A mellőzött gomba

A gombák rendkívül értékes táplálékot jelenthetnek, ennek ellenére az átlag viszonylag ritkán fogyaszt gombás ételeket.