Menü

A gyógynövények újra teret hódítanak

A gyógynövények szerepe folyamatosan változott az idők során. Volt, hogy a gyógyítás legfontosabb eszköze volt – nem is lehetett volna másképp, hiszen nem állt rendelkezésre másfajta orvosság. Aztán volt idő, amikor boszorkánykodásnak tartották, ha valaki gyógynövényeket használt, és büntetés járt érte. A gyógyszerpiac szélesedése mindinkább erősítette a gyógyhatású növények háttérbe szorulását. Olyannyira, hogy szinte teljesen háttérbe szorultak a szintetikus szerek mellett.

Manapság látható, hogy az emberek kezdenek visszatérni a természet értékeihez, mind a táplálkozás, mind a gyógyulás területén. Igyekszünk házi, egészséges alapanyagokból álló élelmiszereket beszerezni, valamint a természet kincsestárával gyógyulni. A testünk nem is marad hálátlan, ha a természetellenes összetevőket elkerüljük, és nem ilyesmit juttatunk a szervezetünkbe.

Ma már a gyógyszercégek képviselői is észrevették, hogy az emberek egyre fontosabbnak tartják a természetes orvoslást, és hogy a piac szép lassan kezd átalakulni.

A gyógynövényeket használni ráadásul végtelenül egyszerű, amellett, hogy felhasználási módjuk nagyon széles körű, sőt még a betakarításuk sem bonyolult feladat. Az alapvető információkat gyakorlatilag három nap alatt el lehet sajátítani.

A Kör-Te Egyesület ezért Szegeden idén is megrendezi a tavaly nagy népszerűségre számot tartó gyógynövényismereti tanfolyamát. Az első alkalommal az elméleti háttérrel ismerkednek, a következőn pedig terepen vizsgálják és keresik az aktuális gyógynövényeket. A harmadik és egyben utolsó képzési napon a változatos feldolgozási lehetőségekről lesz szó: tinktúrák, krémek, étel alapanyag, szappanok, lelket nyugtató cseppek és még sok minden más készülhet belőlük.

Bővebb információt kérhettek az egyesület facebook oldalán: https://www.facebook.com/korte.egyesulet

Stressz-evés

Az evés az egyik legnépszerűbb unaloműző és stresszcsökkentő tevékenység, főként a fiatalabbak körében. Ám ez egyáltalán nem olyan jó, mint gondolnánk.

Zabkása, arcradír, hajpakolás

A zab nagyon népszerű, olcsó és egészséges élelmiszerünk. Magas rost és gazdag E- illetve B-vitamintartalma mellett számos gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz, a bőrnek is valóságos csodaszer, ne csak együk, külsőleg is szépüljünk tőle!

Akne, azaz pattanás

Sokakat érint az akne, azaz a pattanás problémaköre és bár serdülőkorban a leggyakoribb, nem csak ők szenvednek tőle.

Életmentő tetoválás?

Mi lenne, ha nagyobb betegségeinkről, érzékenységeinkről azonnal tájékoztathatnánk a többi embert, hogy rosszullét esetén ne nézzenek alkoholistának, és merjenek segíteni?

Közel 300 elsősegélynyújtó bizonyított Miskolcon

Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Idén összesen 19 csapat teljesítményét díjazta a zsűri.