Menü

A gyógynövények újra teret hódítanak

A gyógynövények szerepe folyamatosan változott az idők során. Volt, hogy a gyógyítás legfontosabb eszköze volt – nem is lehetett volna másképp, hiszen nem állt rendelkezésre másfajta orvosság. Aztán volt idő, amikor boszorkánykodásnak tartották, ha valaki gyógynövényeket használt, és büntetés járt érte. A gyógyszerpiac szélesedése mindinkább erősítette a gyógyhatású növények háttérbe szorulását. Olyannyira, hogy szinte teljesen háttérbe szorultak a szintetikus szerek mellett.

Manapság látható, hogy az emberek kezdenek visszatérni a természet értékeihez, mind a táplálkozás, mind a gyógyulás területén. Igyekszünk házi, egészséges alapanyagokból álló élelmiszereket beszerezni, valamint a természet kincsestárával gyógyulni. A testünk nem is marad hálátlan, ha a természetellenes összetevőket elkerüljük, és nem ilyesmit juttatunk a szervezetünkbe.

Ma már a gyógyszercégek képviselői is észrevették, hogy az emberek egyre fontosabbnak tartják a természetes orvoslást, és hogy a piac szép lassan kezd átalakulni.

A gyógynövényeket használni ráadásul végtelenül egyszerű, amellett, hogy felhasználási módjuk nagyon széles körű, sőt még a betakarításuk sem bonyolult feladat. Az alapvető információkat gyakorlatilag három nap alatt el lehet sajátítani.

A Kör-Te Egyesület ezért Szegeden idén is megrendezi a tavaly nagy népszerűségre számot tartó gyógynövényismereti tanfolyamát. Az első alkalommal az elméleti háttérrel ismerkednek, a következőn pedig terepen vizsgálják és keresik az aktuális gyógynövényeket. A harmadik és egyben utolsó képzési napon a változatos feldolgozási lehetőségekről lesz szó: tinktúrák, krémek, étel alapanyag, szappanok, lelket nyugtató cseppek és még sok minden más készülhet belőlük.

Bővebb információt kérhettek az egyesület facebook oldalán: https://www.facebook.com/korte.egyesulet

Spirulina alga – a legújabb „csodaszer”

Az algák rengeteg területen lehetnek hasznosak, felhasználjuk őket a biotechnológiában, energianyerés céljából, de még a gyógyászatban is.

Ez zsír!

A zsír a barátunk. Hallani gyakran. Mondjuk én azért ezt így soha nem jelenteném ki, de tény, hogy bizonyos zsírsavak nagyon jótékony hatásúak számunkra, míg más zsírok igencsak kerülendők! Most akkor, hogy is van ez?

Az öregedés – 3. rész

Legtöbbünk talán legnagyobb félelme az öregedés. Kinek a szépség elmúlása, kinek a halál közeledése miatt, de egy biztos, senki sem szeretne megöregedni.

3 bevált házi megoldás napallergiára

A nyári napsugarak megérkezésének sajnos nem mindenki tud egyformán örülni. Az aki napallergiától szenved, és a meleg megérkezésével azonnal pöttyök jelennek meg a bőrén is, biztos, hogy kicsit kevésbé várta a jó időt. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel a napallergia tünetei enyhíthetőek, így a napallergiások is élvezhetik a nyarat.

3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.