Menü

A gyógynövények újra teret hódítanak

A gyógynövények szerepe folyamatosan változott az idők során. Volt, hogy a gyógyítás legfontosabb eszköze volt – nem is lehetett volna másképp, hiszen nem állt rendelkezésre másfajta orvosság. Aztán volt idő, amikor boszorkánykodásnak tartották, ha valaki gyógynövényeket használt, és büntetés járt érte. A gyógyszerpiac szélesedése mindinkább erősítette a gyógyhatású növények háttérbe szorulását. Olyannyira, hogy szinte teljesen háttérbe szorultak a szintetikus szerek mellett.

Manapság látható, hogy az emberek kezdenek visszatérni a természet értékeihez, mind a táplálkozás, mind a gyógyulás területén. Igyekszünk házi, egészséges alapanyagokból álló élelmiszereket beszerezni, valamint a természet kincsestárával gyógyulni. A testünk nem is marad hálátlan, ha a természetellenes összetevőket elkerüljük, és nem ilyesmit juttatunk a szervezetünkbe.

Ma már a gyógyszercégek képviselői is észrevették, hogy az emberek egyre fontosabbnak tartják a természetes orvoslást, és hogy a piac szép lassan kezd átalakulni.

A gyógynövényeket használni ráadásul végtelenül egyszerű, amellett, hogy felhasználási módjuk nagyon széles körű, sőt még a betakarításuk sem bonyolult feladat. Az alapvető információkat gyakorlatilag három nap alatt el lehet sajátítani.

A Kör-Te Egyesület ezért Szegeden idén is megrendezi a tavaly nagy népszerűségre számot tartó gyógynövényismereti tanfolyamát. Az első alkalommal az elméleti háttérrel ismerkednek, a következőn pedig terepen vizsgálják és keresik az aktuális gyógynövényeket. A harmadik és egyben utolsó képzési napon a változatos feldolgozási lehetőségekről lesz szó: tinktúrák, krémek, étel alapanyag, szappanok, lelket nyugtató cseppek és még sok minden más készülhet belőlük.

Bővebb információt kérhettek az egyesület facebook oldalán: https://www.facebook.com/korte.egyesulet

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Miért jó, ha nincs „vakbelünk”?

Az emberi testet tekinthetjük a természet csodájának, de olykor gondolhatjuk, hogy egy meglehetősen pongyola verzió. Tökéletlenre lett tervezve, hajlamos a hibákra, és látszólag számos felesleges része van. S amíg azt gondoljuk, miért is vannak manduláink, van egy szerv, ami nélkül talán még is jobb lehet: a féregnyúlvány (a köznyelvben az úgynevezett vakbél).

Hogyan ne legyél éhes

Nem kell éhezni. Nem kell koplalós fogyókúrákkal gyötörni magunkat. Nem kell éhesnek lenni, nem kell egyoldalúan étkezni. Aki koplal, az az egészségével játszik. Vajon mely trükkökkel kerülhető el a nassolás?

Gyors szívverés – kezdjek aggódni?

Az egészségünkkel kapcsolatban soha nem lehetünk elég óvatosak, ezért minden apró jelre figyelmeztetésképpen kell tekintenünk. Így van ez a szívünk egészsége esetében is, hiszen szerencsére ez a szervünk szorgos munkája mellett azonnal jelez, ha valami gond van. Nekünk csak meg kell tanulnunk figyelni rá.

Az alkoholmentes élet titka

Az alkoholfogyasztás kultúránként változó van, ahol bárhol lehet inni, és a mennyiség miatt is elnézőbbek, máshol meg egyszerűen tilos. Tudjuk, hogy káros a szervezetre, a testünkre és a lelkünkre is, mégis hajlamosak vagyunk mértéktelenül is fogyasztani. Aztán jön a macskajaj, a megbánás– és a következő alkalom. De vajon mi történne velünk, az egészségünkkel, ha többé nem néznénk a pohár aljára?