Menü

A gyógynövények újra teret hódítanak

A gyógynövények szerepe folyamatosan változott az idők során. Volt, hogy a gyógyítás legfontosabb eszköze volt – nem is lehetett volna másképp, hiszen nem állt rendelkezésre másfajta orvosság. Aztán volt idő, amikor boszorkánykodásnak tartották, ha valaki gyógynövényeket használt, és büntetés járt érte. A gyógyszerpiac szélesedése mindinkább erősítette a gyógyhatású növények háttérbe szorulását. Olyannyira, hogy szinte teljesen háttérbe szorultak a szintetikus szerek mellett.

Manapság látható, hogy az emberek kezdenek visszatérni a természet értékeihez, mind a táplálkozás, mind a gyógyulás területén. Igyekszünk házi, egészséges alapanyagokból álló élelmiszereket beszerezni, valamint a természet kincsestárával gyógyulni. A testünk nem is marad hálátlan, ha a természetellenes összetevőket elkerüljük, és nem ilyesmit juttatunk a szervezetünkbe.

Ma már a gyógyszercégek képviselői is észrevették, hogy az emberek egyre fontosabbnak tartják a természetes orvoslást, és hogy a piac szép lassan kezd átalakulni.

A gyógynövényeket használni ráadásul végtelenül egyszerű, amellett, hogy felhasználási módjuk nagyon széles körű, sőt még a betakarításuk sem bonyolult feladat. Az alapvető információkat gyakorlatilag három nap alatt el lehet sajátítani.

A Kör-Te Egyesület ezért Szegeden idén is megrendezi a tavaly nagy népszerűségre számot tartó gyógynövényismereti tanfolyamát. Az első alkalommal az elméleti háttérrel ismerkednek, a következőn pedig terepen vizsgálják és keresik az aktuális gyógynövényeket. A harmadik és egyben utolsó képzési napon a változatos feldolgozási lehetőségekről lesz szó: tinktúrák, krémek, étel alapanyag, szappanok, lelket nyugtató cseppek és még sok minden más készülhet belőlük.

Bővebb információt kérhettek az egyesület facebook oldalán: https://www.facebook.com/korte.egyesulet

Véradás egészségre gyakorolt hatásai

Manapság az emberi szervezet az egyetlen forrás, ahonnan vérhez juthatnak a rászorulók, ezért nagy szükség van arra, hogy minél több egészséges ember adakozzon. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk általa.

Betegek világnapja: sok népbetegség megelőzhető lenne helyes korai táplálással

Magyarországon a diabétesz, az elhízás és a kardiovaszkuláris betegségek is egyre többeknek okoznak problémát, pedig a népbetegségek megelőzésért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Immunrendszerünknek fontos szerepe van többek között a betegségek elkerülésében és egészségünk megőrzésében, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani védekezőképességünk megerősítésére. 1993 óta február 11-én tartják a betegek világnapját, amelynek alkalmából az Első 1000 Nap elnevezésű egészségügyi tájékoztató kampány szakemberei a betegségmegelőzés és a kisgyermekkori immun erősítés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Az alkohol és a depresszió kapcsolata

Az italproblémákkal küszködők depressziós tünetei gyakran a túlzott alkoholbevitel fogyasztása után alakulnak ki. Sajnálatos módon nagyon sokakat érint manapság ez a téma. Nem is beszélve arról, hogy egy bulit sem tudunk már elképzelni legalább két pohár ital nélkül.

Vesetisztítás természetes úton

Köztudott, hogy a vesék az ember létfontosságú szervei között foglalnak helyet, mivel a szervezet általuk dolgozza fel a testbe kerülő káros anyagokat, ami az élelmiszerekből, gyógyszerekből, alkoholból kerül be a testünkbe.

A szív a szívügyünk – újabb életmentő készülékeket adományoz a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága

2018-ban a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága pályázatot hirdetett, melynek keretein belül összesen 60 db WIWE diagnosztikai eszközt és 15 db táblagépet adtak át kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák számára. A nagy sikerre való tekintettel az életmentő készülékekre idén ismét lehet pályázni.