Menü

Tippek gyerekek és tinédzserek alternatív gyógyításához

Amerikai statisztikák szerint a gyermekek közel 12%-a (9-ből körülbelül 1) használ valamiféle kiegészítő egészségügyi terméket vagy gyakorlatot, mint például kiropraktikát, mélylégzést vagy jógát. Ezeket a technikákat rendszerint egy gyakorlott szakember vagy tanító vezeti az egészségfejlesztés és jólét érdekében, de vannak olyan módszerek, melyeket a gyermekek önállóan is tudnak alkalmazni (vagy egy tanár, gondviselő segítségével), mint például a relaxációs technikák és a mélylégzés gyakorlása, amelyek főleg a fájdalomkezelés során hasznosak.

Míg a legtöbb módszer biztonságosnak mondható, ha megfelelően használják, bizonyos vonatkozásban már a tudomány is vizsgálja ezek megbízhatóságát.

Az akupunktúra a legtöbb gyermek esetében biztonságosnak tűnik, ha tapasztalt szakemberek végzik, de egy 2011-ben készített vizsgálat következtetésként levonta, hogy nem várt mellékhatások jelentkezhetnek, ha a módszert kevésbé gyakorlott szakember végzi. Ezért mindig körültekintően válasszunk!

Masszázsterápia: az egyik leggyakrabban alkalmazott kiegészítő terápia. Gyakran alkalmazzák daganatos gyermekeknél, viszont fontos tudni, hogy magát a tumort közvetlenül masszírozni nem szabad.

A relaxációs technikák biztonságosak egészséges emberek esetében, beleértve a gyermekeket is. Azonban néhány jelentés kimondta, hogy bizonyos technikák epilepsziás vagy egyes pszichiátriai betegségekkel küzdő páciensek esetében a tünetek romolhatnak, ideértve a traumát átélt vagy bántalmazott egyéneket is.

Súlyos mellékhatások jelentkezhetnek akkor, ha az újszülöttek vagy a gyermekek gerincoszlopát érintő alternatív beavatkozás történik, de ezek ritkának mondhatók. Soha ne hagyatkozzunk csak erre a megoldásra, főleg ha daganatos gyermekről van szó!

Számos folyamatban lévő tanulmány van, amely próbál fényt deríteni ezen technikák előnyeire és hátrányaira gyermekek esetében. Nagyon fontos, hogy a szülők beszéljenek a gyermekeik orvosaival bármilyen kiegészítő egészségügyi beavatkozással kapcsolatban, és a tinédzsereket is ösztönözni kell rá, hogy ugyanezt tegyék.

nccih.nih.gov

Tippek a tavaszi hétvégére, hogy ne csak otthon ülj

A hosszú, keservesen múló tél után végre itt a tavasz, és az átlagos hétvégéken túl ,részünk lesz még pár hosszú hétvégében is. Az így felszabaduló időnket megéri hasznosan tölteni. Félretenni egy kicsit a munkát, a tanulást, és kikapcsolódni, vagy belekezdeni valami újba. Tervezzünk!

Hennafestés otthon

A hennáról szóló korábbi cikk folytatása. Bepillantást nyerhetünk az otthoni hennafestés folyamatába, és tippeket kaphatunk a tartós minta megalkotásához. Megtudhatjuk, miben más egy afrikai és egy indiai minta…

Kezdődik a henna szezon! Neked volt már?

A hennát itthon, leginkább a tavaszi és nyári fesztiválok testfestékeinek alapanyagaként ismerik. Ennél, azonban sokkal több van ebben a csodás növényben...hogy mik ezek? Mégis, milyen fajtái vannak? Mire van szükségem, ha otthon kevernék henna pasztát? Nézzük!

A helyes cipő kiválasztása, avagy mi alapján válasszunk?

Ha cipőt vásárolunk általában nem a praktikusságot, lábunk védelmét tartjuk szem előtt, hanem a színeket, stílust és a legújabb modelleket. Pedig számos bajunk is származhat belőle. Gondolok itt a láb-, gerinc-, derékfájásra, de, akár fejfájást is okozhat. Mégis, akkor mi alapján válasszunk cipőt?

Legjobb csapatépítő játékok a közösség erősítésére

Az egymással való munka, sokszor ütközik akadályokba, nézeteltérésekbe. Ilyenkor érdemes csapatépítő tréningeket tartani – akár néhány könnyű, de vicces feladat által.