Menü

Minden mozgás számít!

Érdemes emlékeztetni magunkat néhány apró trükkre, amivel plusz mozgásra bírhatjuk a testünket. Ez főleg azok számára fontos, akik ülőmunkát végeznek, vagy nem sportolnak rendszeresen, de a többieknek is hasznosnak bizonyulhatnak. Kis dolgokkal is sokat tehetünk az egészségünkért!

Valójában arról van szó, hogy az időnket és a lehetőségeinket okos módon és tudatosan használjuk fel a fizikai erőnlétünk, testi egészségünk érdekében. Íme néhány könnyen kivitelezhető napi mini tréningtipp!

Felejtsd el a liftet

Közhelynek tűnik, de a lépcsőzés igenis fantasztikus mozgásforma, ami jó erőnlétet biztosít. Nem véletlen, hogy az edzőtermek alapkelléke a lépcsőzőgép. Megvalósíthatjuk a gyakorlatban is ezt a tevékenységet konditerem nélkül is: amikor csak lehetőségünk nyílik rá, mozgólépcső és lift helyett használjuk a saját lábainkat. Ne hagyjuk magunkat a kifogások alá gyűrni, miszerint a kilencedikre csak nem mehetünk gyalog… Ha oda nem is (bár idővel és gyakorlással miért is ne?), kiszállhatunk pár emelettel korábban a liftből, és folyamatosan növelhetjük a megtett emeletek számát. A mozgólépcsőt is kerüljük el, ha van rá lehetőség, használjuk a lépcsőházat. Ha ilyen nincs is, a mozgólépcsőn felfelé is sétálhatunk, ami jóval több a semminél.

Add át a helyed

Tudtad, hogy az állás sokkal több kalóriát éget el, mint az ülés? Itt van a lehetőség, hogy gáláns legyél a tömegközlekedési eszközök használatakor, vagy a hivatali ügyintézés során, és átadd a helyed! De sok olyan napi tevékenység van, amit szintén lehet állva végezni. Például zöldségpucolás, vagy akár internetezés. Csak egy kellő magasságú egyszerű pult kell hozzá, hogy a számítógépes tevékenységeink egy részét is állva végezhessük. Így legalább kevesebbet lógunk a facebook-on…

Mozogj és igyál

A monoton, vagy ülőmunkát végző emberek számára fontos tanács, hogy bizonyos időközönként, lehetőség szerint óránként álljanak fel, és mozgassák át a testüket. Beállíthatjuk telefonunk ébresztőjét, hogy óránként jelezzen, vagy használhatunk olyan okos karperecet, amely egy rezgő jelzéssel figyelmeztet minket ezen időközönként a testmozgásra. Ha pedig már felállunk, igyunk meg egy pohár vizet, testünk máris duplán olajozottabban fog működni.

Ehhez készíthetünk táblázatot, pl. 8 órás munkavégzés esetén 8 pohár víz és 8*5 percnyi mozgás, majd pipálhatjuk minden órában. Összeállíthatunk egyszerű gyakorlatsorokat ezekre a percekre, amit kiragaszthatunk a falra, vagy a monitorra, így még túlzottan gondolkodnunk sem kell, és kikapcsolódást jelenthet ez a rövid időszak.

Várakozás közben, unatkozás helyett

Rengeteg időnk megy el sorban állással, várakozással. Nos, ezeket az időtartamokat akár hasznosan is kihasználhatjuk. Nem csak olvasással, vagy a telefon nyomkodásával, hanem kisebb testmozgással is. Tanuljunk meg néhány apróbb mozgásformát! Kisebb nyújtások, vagy pipiskedés kiválóan alkalmazhatóak ilyen eseteken.

Tévénézés tornával

Ha az otthonunkban filmet, vagy valamilyen más tévéműsort nézünk, az kiváló lehetőség egy kis mozgásra, akár gépi segítséggel is! Futógép, szobakerékpár, Power Plate edzések mind folytathatóak közben, de sokat segít a lábemelgetés, karkörzés is igény szerint. Minden jobb annál, mintha csak a fotelbe süllyedünk inaktívan.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?