Menü

A teák gyógyító ereje

  • Dátum: 2012.01.12., 22:49
  • Vaskó Gábor
  • Varga Marietta

Napjainkban egyre kevésbé figyelünk arra, hogy ne csak a legújabb, legdíszesebb csomagolású, külsőleg csábító terméket emeljük le a polcról. Nem lenne szabad felednünk: nem minden arany, ami fénylik.

Az egyszerű csomagolás is kincseket rejthet. Hiszen nem csak szemünknek kell tetszenie annak, amit fogyasztunk, hanem bensőnknek, egész szervezetünknek is. A legjobb gyógyítókkal pedig a természet ajándékozott meg bennünket. Gondoljunk bele, az orvoslás évezredek óta használja hatásosan a gyógynövényeket, melyek a mai gyógyszeripar méltó elődjeinek tekinthetők. A gyógyteák fogyasztása a legősibb gyógymódok egyike.


Rengeteg ember fejében ezek a dolgok a babonák és vajákos asszonyok képzetével keverednek. Megint mások a „furcsa”, szokatlan ízre hivatkozva alapból rámondják: nem szeretem. Ám a gyógynövények ismerőit évezredes tudás vértezi fel. Olyan biztos tudás ez, mely ebben a percről percre változó, rohanó világában különösen csodálatra méltó.


Sokakat befolyásolnak a reklámok, a divat. Egy jól csengő márkanév erős csábítást jelent a fogyasztóknak, konkurenciát a gyógyteák felhozatalának. Manapság a piac kiszolgál bennünket, minden problémára találhatunk megfelelő szert a fitotékákban. Egy megbízható könyv segítségével, akár mi magunk is összegyűjthetjük házi patikánk alapanyagait. Ez a módszer olcsó, és rendkívül hasznos.


Tehát ne feledjük: egy jó csésze tea nemcsak testünket melegíti fel, hanem lelkünket is.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.