Menü

Idén is lesz Snow Day

Január 20-án, vasárnap  rendezik meg ismét a havas sportok ünnepét a bakonyi síarénában. A hagyományos megyei sí- és snowboard bajnokságot is ekkor tartják.

Idén is változatos programmal készülnek a szervezők az immár negyedik Snow Day-re. A téli sportokat népszerűsítő egész napos rendezvény programjain belül kapott helyett hagyományosan a  Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság is. A tizenkettedik alkalommal megrendezendő versenyen síelésben tíz, snowboardban pedig két korcsoportban mérhetik össze tudásukat a versenyzők, férfiak és nők külön. A profikon kívül és a versenyeken túl számos más kikapcsolódási lehetőséget kínál majd a Snow Day.

Bemutatkozik majd a sífutás és a biatlon, és különböző élménysportokat is kipróbálhatnak majd az érdeklődők. A felnőttek és gyerekek számára egyaránt élvezhető, humoros játékokkal is készülnek. Lesz hóemberépítés, hógolyó ügyességi pálya, pályakezelés ratrakkal, telemark síelés és kutyaszános programok.

A hét elején összesen 3065 méter síelhető pályával és 4 üzemelő sílifttel várják a vendégeket.

A pályákat átlagosan 60-65 cm hó borítja.

Fotó: siarena.hu

Nyári, diétás ételek vacsorára

Szeretnél megszabadulni a súlyfeleslegtől, de elvesztél a diéták rengetegében és tanácstalan vagy, melyikbe vágj bele? Íme pár tipp vacsorára, amelyek hasznodra válhatnak.

Milyen fehérjét egyek, ha nem eszem húst?

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Van, aki húst hússal eszik, s fogja a fejét a vegetáriánusok, esetleg vegánok elvein. A növényi étrend követői pedig zöldséget, gyümölcsöket, gabonákat, magvakat esznek. Az azonban biztosan közös bennük, hogy fehérjére mindenkinek szüksége van.

Legerősebb zsírégető fűszerek, amelyek megduplázhatják a fogyást

Kapszulák helyett próbáld ki, hogy más alapanyagokkal főzöl. Gondoltad volna, hogy vannak olyan zsírégető fűszerek, amelyek jobbá, finomabbá, ízletesebbé teszik ételeidet és közben a fogyást is segítik? Pedig így van!

Az energetizáló, csodatévő citromos víz

Egyre többször ajánlják neked a citromos víz fogyasztását? Nem csoda! Többek között ilyen fantasztikus hatásai vannak ennek az egyszerű varázsitalnak.

Túlzásba vitt edzés negatív hatásai

Tény, sportra mindenkinek szüksége van. Ám van az a pont, amikor az edzés fanatizmusba csap át, ami károkat okozhat, a túledzettség, másnéven exorexia. A külső környezeti behatások is hozzájárulnak, hogy az amúgy is instabil nő, férfi intenzívebb edzésekbe kezdjen.