Menü

Bőrregenerálás házilag

  • Dátum: 2013.01.29., 16:10

Ilyenkor télen, a hidegben gyorsabban szárad ki bőrünk, veszít hidratáltságából. Fontos ilyenkor a bőr regenerálása és hidratálása, hogy a mínusz fokokban nem csak mi, de arcunk is egészséges maradjon.

A boltokban, drogériákban persze meg lehet találni az erre alkalmas krémeket, de a legtöbbjüket nem mai háziasszonyok pénztárcájához mérték, illetve ebben az esetben is érvényes a „minőséget meg kell fizetni” szabály, azaz általában minél olcsóbb egy ilyen krém, annál kevésbé fogja a kívánt hatást kifejteni. Nézzünk hát pár otthoni praktikát, házilag előállítható pakolást, ami segít elérni célunkat.

Az egyik legjobban tápláló gyümölcs az avokádó, több mint 25 féle tápanyagot és vitamint tartalmaz, köztük A-,E- és B-vitamint. Ráadásul nagyon egyszerűen készíthetünk belőle frissítő pakolást. Két evőkanálnyi avokádót össze kell törni egy villával és egy-két teáskanál tejjel krémesre keverjük. A megtisztított bőrön egyenletesen eloszlatjuk, pihenjünk így 10 percet, belefér egy rövidke szundikálás vagy egy fejezet a kedvenc könyvünkből, majd meleg vízzel öblítsük le és kész is vagyunk.

Regenerálódásként bőrradírt is használhatunk, így eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és könnyebben képez a szervezetünk újat. Az arcradírozást érdemes az esti órákban, így amíg mi pihenünk, addig bőrünk is regenerálódik. Búzakorpás arcradírt javaslok, amit a kívánt hatás elérése érdekében érdemes hetente alkalmazni, mindössze két evőkanál búzakorpa kell hozzá, amit pár kanál joghurttal kell elkeverni úgy, hogy pépes állagú legyen. A keveréket felvisszük a nedves arcbőrre, majd körkörös mozdulatokkal gyorsan bemasszírozzuk. Végül bő, langyos vízzel leöblítjük, és természetesen nem feledkezünk meg a hidratálásról sem.

Írta: Horváth Barbara
Fotó: sxc.hu

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.