Menü

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A longevity életérzés egyre nagyobb teret hódít magának Magyarországon. Az angol kifejezés a hosszú és egészséges, betegségektől mentes életre utal. Ezt számos tényező befolyásolhatja, mint például a genetika és az életmód, a kutatások azt mutatják, hogy országspecifikusan nagy eltérések vannak.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Magyarországon az átlagos várható élettartam 75 év. Ez alacsonyabb, mint a longevity élén járó országokban, például Japánban, ahol az átlagos várható élettartam 84 év.

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása. Nem kell bemutatni a hagyományos magyar konyha ételeit, köztudottan nehéz, zsíros és sós fogásokat értünk ezen fogások alatt, melyek hozzájárulhatnak az olyan rossz egészségügyi állapotokhoz is, mint például az elhízás, kettes és egyes típusú cukorbetegségek vagy épp a szív- és érrendszeri megbetegedések.

Sajnos manapság már az ultra feldolgozott vagy gyorsételek termékek kerülnek előtérbe az egészséges élelmiszerek helyett.

Hogy lehet törekedni a longevity elérésére?

A kihívások ellenére sok lépést tehetnünk a hosszú élet elérése érdekében. Az egyik legfontosabb stratégia az egészségtudatos életmód előtérbe helyezése, a több mozgás, legyen az egy könnyű séta autózás helyett vagy válasszuk a vizet a cukros kóla helyett. Ezek a mindennapi életbe beépíthető apró praktikák, melyekkel egy lépéssel közelebb kerülünk a jó egészségi állapothoz.

A megfelelő hidratáltság elengedhetetlen a hatékony méregtelenítéshez és a keringés támogatásához egyaránt. A hosszú élettartam elengedhetetlen kellékei az olyan antioxidánsok, melyek számos élelmiszerben megtalálhatóak és fogyasztandóak a hosszú élettartam elérése érdekében.

Az antioxidáns hatású vegyületek közül is kiemelkedő a hosszú, egészséges élet előmozdításában betöltött szerepe miatt a rezveratrol. Ez egy természetes vegyület, amely megtalálható a szőlő héjában, áfonyában vagy földimogyoróban.

Véleményem szerint semmilyen gyógymód, drága kozmetikai kezelés vagy diéta nem működhet, csak akkor, ha holisztikus megközelítésre törekszünk.

Mi a holisztikus szemlélet?

A holisztikus szemlélet azt jelenti, hogy az adott dolog vagy rendszer egészét tekintjük fontosabbnak, mint annak részeit. A holisztikus szemléletű gyógyítás az embert testének, szellemének és érzelmeinek egységében kezeli, és nemcsak a tüneteket, hanem az okokat is vizsgálja.

Az életmódbeli tényezők mellett a nootropikumok is szerepet játszhatnak a hosszú élettartam támogatásában. A nootropikumok olyan hatóanyagok, amelyek javíthatják a kognitív funkciókat és az agy egészségét. Népszerű természetes nootropikumok a Ginkgo biloba, az oroszlánsörény gomba és az omega-3 zsírsavak.

Mi a longevity legnagyobb ellensége?

Sajnos a mindent negatívan befolyásoló stressz. Ez ellen meditációval, étrendkiegészítőkkel, gyógynövényekkel, sporttal tehetünk, de fontos kezelni, ugyanis a stresszmentes életmód hosszútávon a longevity elengedhetetlen pillére.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!

Alvásproblémák elleni gyógynövények

A felborult cirkadián ritmus hosszú távon nem csupán koncentrációzavarokhoz vezethet, de akár még a rákos daganatok növekedését is elősegítheti. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a sok éjszakázással járó munkahelyek nagyon egészségtelenek, hiszen felborítják a biológiai órát, csökkentik a melatonin-termelés hatékonyságát, és az is köztudomású, hogy a hét közben kihagyott alvásidőt sajnos nem lehet hétvégénként bepótolni.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.