Menü

Háziasszonyi praktikák I. rész

  • Dátum: 2013.02.19., 18:48

Néhány háziasszony ügyes trükköket próbál bevetni annak érdekében, hogy finomabbá tegye az általa készített ételeket, elviselhetőbbé a környezetünket, vagy hogy egyáltalán könnyebbé a házimunkát.

Íme, néhány „konyhai, háztartási” tipp tapasztalt háziasszonyoktól:

1. Petrezselyemszivar

A konyhai kiskertben termett és nagyobb mennyiségben leszedett petrezselymet mosás után nem szabad összevágni és kiszárítani, mert akkor legjavát, azaz finom aromáját és ízét veszti el. Helyette tekerjük össze szivar alakúra, majd szorosan csomagoljuk be nejlonzacskóba és tegyük be mélyhűtőbe. Ha szükség van rá, úgy fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni és épp olyan az íze és az állaga, mintha épp akkor szedték volna frissen a kertből.

2. Citrom szagtalanításra is

A citromot nem csak magas C-vitamin tartalma miatt érdemes beszerezni. Különböző ételek ízesítésén túl szagtalanításra is használhatjuk. Természetesen a gyümölcs húsát és levét felhasználva, hiszen annak utánozhatatlanul jobb íze van, mint a gyakran művi, mellékaromával is rendelkező, nem 100 százalékos citromleveknek.

Reszelve, fagyasztva
A jól megmosott citrom héját lereszelve és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe tesszük és lefagyasztjuk. Süteményekhez és desszertekhez egyaránt kiváló.

A citrom levét kifacsarjuk és a jégkocka készítőbe öntve fagyasztóba tesszük. Bármikor elővehető, tea, valamint limonádé ízesítéséhez egyaránt használható.

Halszag ellen
A citrom leve a kézen lévő erős halszag eltüntetéséhez is nagyon jó. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy friss citrom levét a kézre csepegtetni és jól eldörzsölni.

Mindig friss kenyér

Ha a  másnapos, esetleg több napos kenyér túl száraznak tűnik és nem pirítósnak szánjuk, akkor érdemes pár percre nedves konyharuhába csavarni, majd előmelegített sütőbe 5-10 percre betenni. Ezek után olyan lesz, mintha friss lenne.

Befőttesüveg mikróban

A befőttesüveg úgy is kifertőtleníthető, ha félig töltve vízzel és a fedele nélkül néhány percre a mikrohullámú sütőbe helyezzük és a legmagasabb fokozatra betesszük

Fotó: sxc.hu

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.