Neveljünk fűszernövényeket
- Dátum: 2013.03.28., 10:03
Nem kell kert ahhoz, hogy ételeinket friss fűszerekkel tegyük ízesebbé. A balkonládában, vagy a konyha ablakában is nevelhetünk zöldfűszereket.

Fűszernövényeink nagy része mediterrán területekről származik, ezért a legtöbb a napos, meleg, vizes talajt kedveli. A szupermarketekben általában kaphatunk ilyen növényeket, de jobban tesszük, ha kertészetben tájékozódunk, ott ugyanis tanácsot is kapunk az ültetéshez.Átlagos évben március végén már vethetjük a növényeket, de az idei egyáltalán nem tartozik az átlagosok közé. Áprilisnál előbb szabadba ne vessük el a magokat.
A legnépszerűbb fűszernövények: petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, lestyán, rozmaring, citromfű, snidling, metélőhagyma, majoranna. A fűszernövények termesztése nagyon egyszerű, se sok helyet, se sok energiát nem igényel, arra azonban ügyeljünk, hogy a föld mindig kellően nedves legyen. A gondoskodást meghálálják, az eredmény kimondottan kielégítő, hiszen 1-2 csipet zöldfűszer miden ételt egyből frissé varázsol.
Fotó:
sxc.hu
Karácsonyi vendégváró falatkák, amiket a rokonok is imádnak
A karácsonyi ünnepek egyik legszebb része, amikor a család és a rokonok végre együtt lehetnek. A beszélgetések, nevetések és közös emlékek mellé szinte elengedhetetlenek az ízletes vendégváró falatkák, amelyek folyamatosan az asztalon lehetnek.
A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra
A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.
Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.
Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez
Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.