Menü

Neveljünk fűszernövényeket

  • Dátum: 2013.03.28., 10:03

Nem kell kert ahhoz, hogy ételeinket friss fűszerekkel tegyük ízesebbé. A balkonládában, vagy a konyha ablakában is nevelhetünk zöldfűszereket.

Fűszernövényeink nagy része mediterrán területekről származik, ezért a legtöbb a napos, meleg, vizes talajt kedveli. A szupermarketekben általában  kaphatunk ilyen növényeket, de jobban tesszük, ha kertészetben tájékozódunk, ott ugyanis tanácsot is kapunk az ültetéshez.Átlagos évben március végén már vethetjük a növényeket, de az idei egyáltalán nem tartozik az átlagosok közé. Áprilisnál előbb szabadba ne vessük el a magokat.

A legnépszerűbb fűszernövények: petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, lestyán, rozmaring, citromfű, snidling, metélőhagyma, majoranna. A fűszernövények termesztése nagyon egyszerű, se sok helyet, se sok energiát nem igényel, arra azonban ügyeljünk, hogy a föld mindig kellően nedves legyen.   A gondoskodást meghálálják, az eredmény kimondottan kielégítő, hiszen 1-2 csipet zöldfűszer miden ételt egyből frissé varázsol.

Fotó:
sxc.hu

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?