Menü

Jön a nyár, kezdődhet a diéta! - Zöldségfogyasztással a tökéletes alakért

  • Dátum: 2013.05.12., 19:37

Folyamatosan magasabbra és magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála: közeledik a nyár! Ebben az időszakban nem meglepő, hogy egyre többen gondolunk arra, érdemes lenne ledobni pár kilót a fürdőruha szezon kezdetére. Felvetődik az örök kérdés: hogyan érhetünk el tartós sikert a fogyókúrában és hozhatjuk a legjobb formánkat napról napra? A megoldás nem is olyan bonyolult! Rendszeres zöldségfogyasztással ugyanis látványos eredményeket érhetünk el, ráadásul még az édes ízekről sem kell lemondanunk.

„Egy jó fogyókúrás program bázisát a zöldségek képezik.”  – mondta el az „aranyszabályt” a témával kapcsolatban az Ízek és érzések magazin dietetikus szakértője, Bajor Zsuzsanna. „Aki tartós sikert szeretne elérni a fogyókúrában, az legalább a napi háromszori étkezésbe, mindenképpen építse be a zöldségek fogyasztását. Emellett nem kell lemondani persze a húsokról, gabonafélékről, olajos magvakról sem. És hogy a nassolást se kelljen teljesen feladni a diéta alatt, keressük az édességek alternatívájaként a legédesebb ízű zöldségeket: a most szezonális, finom sütőtököt, a céklát, az ízletes bébirépát vagy éppen a természetes cukrot tartalmazó, fajtájából adódóan édes ízű GOLD csemegekukoricát, amely semmilyen hozzáadott káros adalékanyagot nem tartalmaz, ugyanakkor kiválóan kielégítheti az édesség utáni vágyat.” – tette hozzá a szakértő.

Az édes és finom csemegekukorica további kedvező élettani hatása, hogy tartalmaz B-vitaminokat, karotint, folsavat, magnéziumot és vasat, valamint magas a fehérje-és rosttartalma. Ugyan valamivel magasabb a kalóriaértéke, mint más zöldségeknek, azonban nagy része rostanyag, mely segíti az emésztést, és támogatja ezzel a fogyás beindulását, ezáltal nehezebben rakódik ránk a súlyfelesleg is. A sárgarépának is többféle kedvező hatása ismert: C-, A-, D-, B- és K-vitaminokban gazdag, ráadásul kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat és magnéziumot is tartalmaz. Gyorsítja az anyagcserét és csökkenti a vér koleszterinszintjét is. Segíti az emésztés működését, így ez az ízletes zöldség szintén alkalmas arra, hogy segítségével, rendszeres fogyasztásával könnyebben érjük el az álomalakot.

Fotó:
sxc.hu

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!