Menü

Fedezzük fel újra „régi” zöldségeinket!

Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy egyre nagyobb hangsúly van az egészséges táplálkozáson. Ami régen teljesen természetes volt, az úgy tűnik ma már csak erőteljes tudatosítással lehet megőrizni.

Ezért aztán olyan hétköznapi, régen alapvető zöldségfélékre kell felhívni a figyelmet, mint a káposzta, mely egyre kevésbé kap helyet az étrendünkben. A káposzta sem egy csoda elixír, de ez az egyszerű, könnyen beszerezhető zöldségféle számos jótékony hatással bír, melyektől kár lenne megfosztani szervezetünket.

A káposzta leginkább magas C vitamin tartalmáról ismert, ugyanakkor gazdag még A és B vitaminban is, továbbá fellelhető benne: kálium, vas, foszfor, kalcium és jód is. A savanyított káposzta a savanyításnak köszönhetően megőrzi magas vitamintartalmát, ezért önmagában, „nyersen” is érdemes fogyasztani, akár savanyúságként is tálalhatjuk.

További fontos tulajdonsága, hogy helyreállítja a bélflórát, mivel erjedéskor jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el benne. Jelentős béltisztító hatása miatt, nyersen fogyasztva alkalmas romlott ételtől kialakult gyomorrontás kezelésére, panaszok enyhítésére.

Egyébként mivel rendkívül kalóriaszegény fogyókúrázóknak is ajánlják, tisztítókúrák során is alkalmazhatjuk, a népgyógyászatban pedig a köszvény elleni kúra alapvető elemeként tartják számon.

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!