Menü

AdásNap 2014: Három vállalat, 50 önkéntes, egyetlen cél

  • Dátum: 2014.06.01., 20:52

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) AdásNap elnevezéssel a vállalati önkéntesség napját. 2014. május 27-én az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében az AdásNap keretén belül három nagyvállalat, az E.ON Hungária Zrt., a KPMG valamint a Vodafone dolgozói közös erővel virágzó Paradicsomot varázsoltak a budapesti Kerekerdő Óvoda eddig kihasználatlan, komor tetőkertjéből.

Az E.ON Hungária Zrt., a KPMG valamint a Vodafone hosszú évek óta támogatja a dolgozók önkéntes munkavégzését, felismerve, hogy a vállalati önkéntesség nem csupán komoly segítség a rászorulók számára, de segíti a munkavállalók személyes és szakmai fejlődését, és erősíti a csapatszellemet is. „Szervezésünkben idén első alkalommal fogott össze a három nagyvállalat, hisz közös erővel nem csupán kellemesebb, de jóval hatékonyabb is a munka." - mondta F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az ország legnagyobb óvodája, a budapesti Kerekerdő Óvoda, több mint 25 éve nyitotta meg kapuit. Az elmúlt évtizedek látható nyomokat hagytak a kert és az épület egészén. Az óvoda vezetése és nevelőtestület igyekszik a gyermekek mindennapi környezetét szebbé varázsolni, ám az egyre szűkülő önkormányzati költségvetés miatt mind nehezebb a felújítási munkálatok elvégeztetése.

Az Adásnap 2014. keretén belül a három vállalat célja az volt, hogy az önkéntesek munkájának gyümölcseként a tetőteraszt újra birtokba vehessék az gyermekek. Az Óvodában számos feladat várt az önkéntesekre. A kertészkedéstől, gyógynövénykert építéstől a falfestésen át a virágláda építésig mindenki megtalálhatta a hozzá legközelebb álló munkát.„Az önkéntesek teljes szívből, őszinte lelkesedéssel adták idejüket, tehetségüket, ötleteiket, kreativitásukat. Az Óvoda dolgozói, a gyermekek és a szülők nevében szívből köszönöm áldozatos munkájukat, melynek eredményeképp virágzó oázis épült óvodánk tetőkertjén!" - mondta Szencz Mátyásné, a Kerekerdő Óvoda vezetője.

Forrás, fotó:
Önkéntes Központ Alapítvány

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.