Menü

Az aztékok is algát használtak

Sok szó esett már az oldalon a szuperélelmiszerekről. Bármilyen furcsa, gyakorlatilag az alga is ide tartozik, a szupertáplálékok közé. Bár előbb jut róla eszünkbe az akvárium, vagy a kerti tó tisztításának fontossága, a gyógyító hatása nem elhanyagolható.

Ezt tudták már az aztékok és a maják is, akik még kalácsot is készítettek belőle. Ilyen recepttel inkább most nem szolgálunk, viszont a különleges hatásáról mindenképp érdemes pár szót ejteni. Kiváló hatással van a sejtekre, hiszen tisztítja, táplálja és védi azokat. Ez azt jelenti, hogy méregtelenít, vitalitással tölti fel a sejteket, tekintve hogy több, mint 4000 vitális anyagot tartalmaz, valamint megvédi a sejteket a szabadgyökök ellen. A legjobb hír, hogy semmilyen mellékhatása nincs. Így bátran javasolható olyan betegeknek, időseknek is, akik egyébként sokféle gyógyszert szednek. Manapság már a szárított alga kapszulák formájában is kapható, így nem kell megküzdenünk a furcsa ízével, és maradéktalanul élvezhetjük a pozitív hatásait. Amelyeket mi sem bizonyít jobban, mint hogy még a csernobili katasztrófában érintetteknek is algát adtak, hogy szervezetük regenerálódni tudjon, valamint védelmet szerezzen a káros hatásokkal szemben.

Érdekesség, hogy a felszívódása a legtöbb vitaminhoz képest sokkal jobb, fehérjékben gazdag, és antioxidáns hatása minden mással összehasonlíthatatlan: a C-vitaminnál kb. hatvanszor erősebb.

Gyógyító formulái révén hihetetlen mértékben erősíti az immunrendszert, véd a rák és szembetegségek ellen. Hozzájárul a vérnyomás, a vércukorszint stabilizálásához, csökkenti a stresszt, az alvászavarokat, valamint javítja az ízületi panaszokat. Főleg utóbbi miatt a természetes állatgyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák. Sportolóknak különösen javasolt a felsorolt pozitívumai miatt, hiszen teljesen természetes módon tudják energetizálni és feltölteni a szervezetet.

Az algás készítmények nem olcsóak, de vegyük figyelembe, hogy a forgalomban lévő vitaminok és táplálékkiegészítők nagy része mesterségesen előállított anyagokat tartalmaz, hiszen azok kevesebbe kerülnek, de hasznosulási arányuk sokkal rosszabb. Így ha összességében nézzük, akkor nem is olyan drága, ha egy olyan valóban hatásos készítményt választunk, mint például a szárított alga.

Fotó:
Pixabay.com

Tökmag versus szotyi

Nagy meleg ide, kánikula oda egy valami nem megy ki a divatból a nasizás, nasolás. Mielőtt még a tükör előtt keseregnénk az alakunk miatt szép sorjában számba fogom venni kedvenc tradicionális rágcsánkat, itt az ideje megtudni, hogy még is mit eszünk valójában.

Tudnivalók a vegán életmódról

A veganizmus az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát, amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is.

Olívaolaj kiváló gyógyhatásai

Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve. Napjainkban Olaszországban és Spanyolországban termesztik a legtöbb olajbogyót. Az olívaolaj az olajfa csonthéjas terméséből előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű folyadék, mely nagyon egészséges.

Tudnivalók a 16: 8-as időszakos böjtölésről

Több fajtája is létezik a böjtnek, én most a 16/8-as módszert fogom bemutatni. Lényege, hogy az első és az utolsó étkezésünk között maximum 8 óra teljen el. Ezután egy 16 órás koplalási ciklus következik. Hosszúnak tűnik, de hamar hozzászokik a szervezet.

A csirkehús gyakori fogyasztásának veszélye

A hús alapvető emberi élelmiszer. Soha nem volt olyan olcsó, és soha nem fogyasztották olyan nagy mennyiségben, mint napjainkban. Egy kutatás szerint a nagyüzemi csirketartás során néhol arzén tartalmú hozamfokozókat is kapnak az állatok, ami benne marad a csirke húsában, és rákkeltő hatása is lehet.