Menü

Könyvajánló: Feketén-fehéren

Ismét egy könnyed nyári olvasnivalót ajánlunk, ez a könyv viszont nem hétköznapi. Nem egy egyszerű, csajos-romantikus történet, hiszen látszólag ugyanazt a történetet a férfi és a nő szemszögéből is megismerhetjük. Ennek különösen nőtársaink fognak örülni, akik mindig kíváncsiak voltak rá, vajon mit gondol ugyanarról a szituációról a férfi? Bár nem biztos, hogy mindig kellemes hallani (vagy olvasni) a valóságot. Vajon mennyire más a két szemszög? A könyvből kiderül. A kötetet a női lélek iránt érdeklődő férfi olvasóknak is ajánljuk: vajon mit gondolnak „mindeközben” a csajok?

Anna és Olivér történetéből kiderül, akik két magyarként egy véletlen folytán találkoznak össze a londoni metrón. Már aki hisz a véletlenekben, és abban, hogy egy tízmilliós lakosú városban az egyébként Budapesten élő Olivérnek éppen egy magyar lány tetszik meg. Anna sem kevésbé lepődik meg, amikor a vizslató tekintetű, és nem mellesleg zavarba ejtően helyes srác elkezdi vele együtt dúdolni a Quimby-dalt, amit idegességében dalolászni kezd.

Nincs sok idejük, hiszen Olivér hamarosan hazamegy, így csak egyéjszakás kalandnak indul a kapcsolatuk. Tudják ezt mindketten. De vajon mi lesz belőle? A szikra kipattan, és éget, mint a tűz. De aztán jön az özönvíz… Merthogy a magyar fiataloknak nemcsak a lakhelye különbözik, hanem a személyiségük is. Éppen ezért kellett, hogy mindketten megírják ugyanazt a történetet. Vagy mégsem egészen ugyanaz? És kinek a verziója fedi jobban a valóságot?

Megtudják, ha elolvassák ezt a szókimondó és szórakoztató regényt, amit a júniusi könyvhéten mutattak be a Vörösmarty téren, ahol a szerzőpáros, Kiss Angéla és Gaál Viktor dedikáltak. Mindketten gyakorlott írók, és több könyvük is megjelent már, ezért mindegyikük olvasótábora izgatottan várta a megjelenést. A dedikálás pedig különösen jó hangulatban zajlott, és nemcsak azért, mert a Geopen Kiadó fekete-fehér koktélokkal várta a vásárlókat. Az olvasótábor olyannak ígérkezik, mint maga a történet: érzelmesnek, viccesnek, kissé (?) csípősnek, életrevalónak. Ha ilyennek érzed magad, a Feketén-fehéren biztosan tetszeni fog.

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Eszelős utcai harcosok

A 2024-es Országúti diszkó az 1989-es Patrick Swayze-féle akciófilm remake-je, motívumában eltér elődjétől, de mégis hű marad a régi időkhöz. A 80-as évek filmjeinek megvan a sajátos, korra jellemző atmoszférájuk. Ez alól az akkori alkotás sem volt kivétel, mely főként a kocsmai verekedései és Patrick Swayze karizmája miatt vált ikonikussá. Nos, a mostani 2024-es Doug Liman újrafeldolgozás nem egy mély érzelmeket megmozgató alkotás, de az összképet tekintve egy nagyon jó akció-vígjáték.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.